To ja może opisze swoją przygodę, która jeszcze się nie skończyła
Tydzień temu przedłużyłem umowę za pośrednictwem SUK na następujących warunkach:
R80: 54,90zł, 500minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 1gb internet, -200zł zniżki na telefon = Nokia Lumia 820 za 9zł.
R20: 29,90zł, 200minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 250mb internet, Nokia 206 za 29zł + dodatkowo Pani na zakończenie dała od siebie usługę bezpieczny telefon za 0zł.
W momencie zamawiania Lumia nie była dostępna w związku z tym spodziewałem się najpierw aneksu dla R20. We wtorek zadzwonił kurier z przesyłką za 29zł i ustaliłem, że odbiorę w siedzibie DHL. Pomyślałem, że sprawdzę jak to wygląda na iBOA i zobaczyłem Extra minuty, Bezpieczny telefon za 4,99zł oraz Rabat - 5,01 zł miesięcznie. Po telefonie do BOA konsultant potwierdził, że nie mam włączonych nielimitowanych więc poprosiłem go o interwencję u Pani z SUK (próbował mnie do niej przełączyć ale ciągle rozmawiała z kimś) i tego samego dnia pojawiło się w iBOA: Nielimitowane rozmowy T-Mobile za 0zł. Jednak następnego dnia z 0zł zrobiło się 4,99zł i dodatkowo pojawiła się informacja, że moje aktualne zobowiązanie wynosi 238zł - w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka

Znowu rozmowa z BOA i wyjaśnianie: konsultant potwierdził, że druga faktura została wystawiona na kwotę 209zł czyli koszt Lumi bez zniżki

Poprosiłem by wysłał maila do Pani z SUK z prośbą o kontakt i o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Po kilku godzinach oddzwoniła i dowiedziałem się, że system źle zadziałał i nie został uwzględniony rabat na telefon a w sprawie nielimitowanych do T-Mobile za 0zł, że jest to ich (czyt. SUK) specjalny rabat i nie ma o nim mowy w aneksie - po prostu zostanie przyznany.
W tym miejscu pytanie: Czy ktoś z Was ma w aneksie informację o Nielimitowanych rozmowach T-Mobile za 0zł??? Oczywiście rozmowa się skończyła na tym, że musi porozmawiać z swoim kierownikiem jak załatwić "moją" sprawę. W dniu dzisiejszym dostałem tel. że mam nie odbierać przesyłki tylko zwrócić ją do T-Mobile a oni wyślą ponownie w skorygowanej cenie. Więc oznajmiłem Jej, że pierwszej przesyłki też nie odbieram i ją też zwracam bo chcę mieć pewność, że dwie umowy zostaną aneksowane zgodnie z ustaleniami. Dodatkowo poprosiłem o przesłanie mailem ustaleń odnośnie aneksów by mieć "dowód" w razie dalszego dochodzenia swoich praw - mam otrzymać w momencie "poprawnej" wysyłki aneksów.
Na zakończenie sam nie wiem co myśleć o "przedłużaniu" umowy przez SUK
Oczywiście dostałem zapewnienie, że wszystkie opcje będę miał włączone oraz faktury będą na ustalone kwoty - jednak jest to tylko zapewnienie słowne bo podobno ustaleń tych nie ma w "standardowo" przygotowywanych aneksach
CDN...