• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 184 z 350
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 350

#648145  autor: i.slepy
 18 lip 2013, 11:08
udalo sie komus w koncu dowiedziec, czy oferta telefon + tablet tez podlega znizkom w SUK?

#648146  autor: MateeeusZ
 18 lip 2013, 11:12
Jak to czytam, to już mam mętlik w glowie, niby w SUK wszystko jest okej, ale na iBOA nadal jakieś bzdury mam wypisane, np za neta mam płacić 39 zł, tak samo za nielimitowane 39,90. A fakture drukują z tego co jest na iBOA, więc jeszcze poczekam 1 dzień i będe interweniował jutro, bo do piątku miało się wszystko zgadzać. W dodatku jak rozmawiałem z konsultantem to ten co przedłużyłem z nim umowe, mi sie nie przedstawił, natomiast nastepni na poczatku zaraz sie przedstawiali :s

#648151  autor: She
 18 lip 2013, 11:18
MateeeusZ pisze:Jak to czytam, to już mam mętlik w glowie, niby w SUK wszystko jest okej, ale na iBOA nadal jakieś bzdury mam wypisane, np za neta mam płacić 39 zł, tak samo za nielimitowane 39,90. A fakture drukują z tego co jest na iBOA, więc jeszcze poczekam 1 dzień i będe interweniował jutro, bo do piątku miało się wszystko zgadzać. W dodatku jak rozmawiałem z konsultantem to ten co przedłużyłem z nim umowe, mi sie nie przedstawił, natomiast nastepni na poczatku zaraz sie przedstawiali :s
A u mnie na iBOA wszystko niby się zgadza. Abonament 19,90 (wczoraj było 89,00) - 10zł zniżki (czyli 19,90-10 = 9,90 + rata za telefon 70zł = 79,90) , 2gb za 0zł.

Tylko na f-rze jakoś nie pasuje mi, że liczą cały miesiąc jako starą taryfę R80, choć na iBOA minuty odejmują mi już z nowej. Wg mnie powinno być rozliczenie za 2 dni z R80 a reszta za R110, a nie cały miesiąc R80 + jeszcze rata za telefon.

#648161  autor: alef
 18 lip 2013, 11:36
She pisze:Chyba masz rację, choć i tak coś mi się nie zgadza.
Aneks mam podpisany wg iBOA 15/07/2013, czyli w dniu rozmowy z SUK (choć nadal go nie podpisałam bo nie było kuriera), a cykl rozliczeniowy kończy mi się 16/07. Wg f-ry rozliczają mi R80 za okres 17/07-16/08. Czy nie powinno być rozliczenie 1 dnia z R80 i reszty już z R110? Albo inaczej: czy potem to skorygują?
nie panikuj...abonament płacimy z góry (za miesiąc do przodu), a jeśli jeszcze nie podpisałaś umowy to wygląda na to, że fakturę wystawili Ci na poprzedniej ofercie (domyślam się że R80). dopiero jak podpiszesz, to przy następnej fakturze będziesz miała wyrównania

#648166  autor: mrfoxxxs
 18 lip 2013, 11:43
Na tym IBOA jest wszystko pomieszane :/ Muszę do nich zadzwonić bo w cenie abonamentu mam 9,90zł a powinno być 4,90 bo inaczej wychodzi 44,90zł za abo + rata za telefon a miało być 39,90zł łącznie.

#648172  autor: She
 18 lip 2013, 11:50
alef pisze: nie panikuj...abonament płacimy z góry (za miesiąc do przodu), a jeśli jeszcze nie podpisałaś umowy to wygląda na to, że fakturę wystawili Ci na poprzedniej ofercie (domyślam się że R80). dopiero jak podpiszesz, to przy następnej fakturze będziesz miała wyrównania
Nie panikuję, tylko staram się zrozumieć ich tok myślenia i działania. Jak widać po forum nie jestem jedyną osobą, która ma trudności z rozłożeniem na czynniki pierwsze zapisów na f-rach i na koncie iBOA. To powinno dać do myslenia TM, bo podejrzewam, że dużo ludzi dzwoni do nich z zapytaniami właśnie o rozliczenia. Aneksu fizycznie jeszcze nie podpisałam, ale na iBOA mają datę podpisania aneksu 15/07/2013. Myślałam, że na tej podstawie będą liczyć koszty na fakturze. Zwłaszcza, że dostałam sms-y, że od 18/07 laktywna będzie R110. Po prostu lubię wiedzieć za co płacę :-)

#648214  autor: MateeeusZ
 18 lip 2013, 12:49
u mnie tak samo dziwnie pisze ze laczna suma niezaplaconych faktur - 398 zł to by było 2x 199zł za telefon, hmm ale kase dałem kurierowi więc powinno to zniknąć.

internet juz wskoczył an 0 zł- hurra jeden problem z głowy, teraz jeszcze zostały za 1,99 nielimitowane w t mobile - miały być za 0 zł, no i w sumie za 0 zł mam nielimitowane smsyi mmsy w t mobile. To tyle co widze aktualnie na iBOA, powoli się aktualizuje z tego co widze.

W MIĘDZYCZASIE CHYBA BYŁA ZMIANA CENNIKA BO JEST - 3/7 a zdawało mi sie, że jak ja ogarniałem to był 2/7, więc jak ktoś kojarzy to niech sprawdzi czy coś się zmieniło.

CENNIK NOWY

#648248  autor: kameT
 18 lip 2013, 14:22
I stało się w końcu przedłużyłem umowy na dwóch numerach.

R80: 64,90zł, 800minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 2gb internet, -300zł zniżki na telefon HTC ONE.
R20: 24,90zł, 200minut, 5zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 250mb internet, Nokia 206 za 4zł.

P.S Dodatkowo mogłem jeszcze wziąć sieć rodzinną i nielimitowane smsy, ale to już było dla mnie zbędne.
Pozdrawiam.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#648298  autor: Rolnik123
 18 lip 2013, 17:00
Ja mam pytanie trochę innej natury. Dotychczas umowa była na moją mamę, kończy się za pół roku. Czy mogę cesje zrobić już z aneksem ? Czy muszę czekać do końca umowy i dopiero wtedy ? Czy nadal mogę liczyć na oferty utrzymaniowe, czy jak dla świeżaków ?

#648303  autor: st.konsultant
 18 lip 2013, 17:17
She pisze:Chyba masz rację, choć i tak coś mi się nie zgadza.

Aneks mam podpisany wg iBOA 15/07/2013, czyli w dniu rozmowy z SUK (choć nadal go nie podpisałam bo nie było kuriera), a cykl rozliczeniowy kończy mi się 16/07. Wg f-ry rozliczają mi R80 za okres 17/07-16/08. Czy nie powinno być rozliczenie 1 dnia z R80 i reszty już z R110? Albo inaczej: czy potem to skorygują?
Jeżeli zmiana taryfy nastąpiła tuż przed wystawieniem faktury to bardzo możliwe, że na nową taryfę nie zdążyły się naliczyć upusty. Ale bez wglądu w Twoje konto można tylko gdybać. Tylko telefon lub mail do BOA pomoże wyjaśnić sytuację.

Generalnie to na fakturze powinien być proporcjonalny zwrot za poprzedni miesiąc, i nowa taryfa: na miesiąc do przodu + od dnia zmiany do wystawienia faktury.

#648307  autor: She
 18 lip 2013, 17:26
st.konsultant pisze:
Jeżeli zmiana taryfy nastąpiła tuż przed wystawieniem faktury to bardzo możliwe, że na nową taryfę nie zdążyły się naliczyć upusty. Ale bez wglądu w Twoje konto można tylko gdybać. Tylko telefon lub mail do BOA pomoże wyjaśnić sytuację.

Generalnie to na fakturze powinien być proporcjonalny zwrot za poprzedni miesiąc, i nowa taryfa: na miesiąc do przodu + od dnia zmiany do wystawienia faktury.
Dzięki, chyba właśnie napiszę do nich lub zadzwonię, bo mi to jednak nie daje spokoju. Lepiej na świeżo, niż czekać by zobaczyć jak będzie wyglądała kolejna fakturaotem mogą powiedzieć, że za późno dzwonię.

Kurier był. No i oczywiście w dokumentach ani widu ani słychu po danych konsultantki. Po choinkę więc gada, jak robi co innego? Więc przykro mi RobertH ale nie pomogę, choć chęci miałam jak najszczersze :-( Tak jak inni mam tylko jakiś dziwny kod wystawiającego fakturę.

A teraz pytanie: wśród dokumentów mam instrukcję jak aktywować kartę micro sim. Stoi tam napisane, że dopóki nie wyślę smsa lub nie zadzwonię pod kobinację pewnego skrótu to karta nie będzie aktywna. Czyli mogę spokojnie włożyć ją do nowego telefonu, uruchomić go i nic się dziać nie będzie? Stara karta nadal będzie aktywna?

#648315  autor: st.konsultant
 18 lip 2013, 18:35
She pisze:
A teraz pytanie: wśród dokumentów mam instrukcję jak aktywować kartę micro sim. Stoi tam napisane, że dopóki nie wyślę smsa lub nie zadzwonię pod kobinację pewnego skrótu to karta nie będzie aktywna. Czyli mogę spokojnie włożyć ją do nowego telefonu, uruchomić go i nic się dziać nie będzie? Stara karta nadal będzie aktywna?

Spokojnie, stara karta będzie działać. Dopiero po wysłaniu smsa przestanie.

#648321  autor: DTM
 18 lip 2013, 19:47
To ja może opisze swoją przygodę, która jeszcze się nie skończyła :?

Tydzień temu przedłużyłem umowę za pośrednictwem SUK na następujących warunkach:
R80: 54,90zł, 500minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 1gb internet, -200zł zniżki na telefon = Nokia Lumia 820 za 9zł.
R20: 29,90zł, 200minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 250mb internet, Nokia 206 za 29zł + dodatkowo Pani na zakończenie dała od siebie usługę bezpieczny telefon za 0zł.

W momencie zamawiania Lumia nie była dostępna w związku z tym spodziewałem się najpierw aneksu dla R20. We wtorek zadzwonił kurier z przesyłką za 29zł i ustaliłem, że odbiorę w siedzibie DHL. Pomyślałem, że sprawdzę jak to wygląda na iBOA i zobaczyłem Extra minuty, Bezpieczny telefon za 4,99zł oraz Rabat - 5,01 zł miesięcznie. Po telefonie do BOA konsultant potwierdził, że nie mam włączonych nielimitowanych więc poprosiłem go o interwencję u Pani z SUK (próbował mnie do niej przełączyć ale ciągle rozmawiała z kimś) i tego samego dnia pojawiło się w iBOA: Nielimitowane rozmowy T-Mobile za 0zł. Jednak następnego dnia z 0zł zrobiło się 4,99zł i dodatkowo pojawiła się informacja, że moje aktualne zobowiązanie wynosi 238zł - w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka :evil: Znowu rozmowa z BOA i wyjaśnianie: konsultant potwierdził, że druga faktura została wystawiona na kwotę 209zł czyli koszt Lumi bez zniżki :x Poprosiłem by wysłał maila do Pani z SUK z prośbą o kontakt i o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Po kilku godzinach oddzwoniła i dowiedziałem się, że system źle zadziałał i nie został uwzględniony rabat na telefon a w sprawie nielimitowanych do T-Mobile za 0zł, że jest to ich (czyt. SUK) specjalny rabat i nie ma o nim mowy w aneksie - po prostu zostanie przyznany. :roll: W tym miejscu pytanie: Czy ktoś z Was ma w aneksie informację o Nielimitowanych rozmowach T-Mobile za 0zł??? Oczywiście rozmowa się skończyła na tym, że musi porozmawiać z swoim kierownikiem jak załatwić "moją" sprawę. W dniu dzisiejszym dostałem tel. że mam nie odbierać przesyłki tylko zwrócić ją do T-Mobile a oni wyślą ponownie w skorygowanej cenie. Więc oznajmiłem Jej, że pierwszej przesyłki też nie odbieram i ją też zwracam bo chcę mieć pewność, że dwie umowy zostaną aneksowane zgodnie z ustaleniami. Dodatkowo poprosiłem o przesłanie mailem ustaleń odnośnie aneksów by mieć "dowód" w razie dalszego dochodzenia swoich praw - mam otrzymać w momencie "poprawnej" wysyłki aneksów.

Na zakończenie sam nie wiem co myśleć o "przedłużaniu" umowy przez SUK :roll:

Oczywiście dostałem zapewnienie, że wszystkie opcje będę miał włączone oraz faktury będą na ustalone kwoty - jednak jest to tylko zapewnienie słowne bo podobno ustaleń tych nie ma w "standardowo" przygotowywanych aneksach :roll:

CDN...

#648334  autor: RobertH
 18 lip 2013, 21:47
She, spoko, brałem pod uwagę taką możliwość, dzięki za chęci :), ja natomiast teraz biegam od salonu t-mobile do słuchawki i dzwonienia do suk i z powrotem, żeby udało mi się osiągnąć konsensus w sprawie przedłużenia umowy.

#648343  autor: Cascao
 18 lip 2013, 22:18
Witam! To pierwszy post na forum, choć szczerze mówiąc już któryś raz korzystam z jego pomocy przy przedłużaniu mojej umowy w T ;)

Właśnie jestem po pierwszej rozmowie odnośnie przedłużenia i powiem szczerze, że jestem lekko niezadowolony.
Konsultant najpierw delikatnie wypytał mnie o ewentualnie interesujące mnie warunki, po czym na podstawie tego stwierdził, że może zaproponować mi coś "podobnego", co oczywiście nie było tym, co chciałem ja. I na pewno było dalekim od "maxa", jaki mógłbym osiągnąć, co wynika z ostatnich 40 postów przeczytancyh w tym wątku. Więc na pewno będę jeszcze próbował się z nimi kontaktować.
Aha "sztuczka" z "dostałem maila od SUK i chciałbym prosić o połączenie z nimi" nie zadziałała, a mnie zdziwiło jedno, co powiedział, że "teraz parę rzeczy się zmieniło" i on "ma prawo do proponowania mi tych samych atrakcyjnych warunków, jakie proponuje SUK". Ktoś wie czy to prawda czy po prostu próbował ugrać przedłużenie umowy na swoje konto?
i.slepy pisze:udalo sie komus w koncu dowiedziec, czy oferta telefon + tablet tez podlega znizkom w SUK?
O to również zapytałem, bo sam byłem ciekaw.
Odpowiedź była jednoznaczna, że oferty SUK'owskie opierają się na taryfach multimedialnych i tylko te podlegają negocjacji. Więc z racji tego, że oferta "telefon + tablet" jest zupełnie inną ofertą, nie ma możliwości zmiany warunków oferowanych przy tej promocji.

#648346  autor: barti92xx
 18 lip 2013, 22:32
co do danych konsutanta na umowie, to takie dane są:) ja mam na aneksie dane konsultantki z SUK :) patrzcie dokladnie, tam gdzie powinien byc podpis to malym druczkiem jest Imiei Nazwisko konsultanta

[ Dodano: 2013-07-18, 22:33 ]
boze jakie ludzie maja pomysly, po co tak klamac, ze w trayfie rodzina 20 za 24,90 dostal huawei ascend y300 za 1zl na 2 lata, przeciez to komletnie niemozliwe :P mam racje??

#648372  autor: She
 19 lip 2013, 08:05
barti92xx pisze:co do danych konsutanta na umowie, to takie dane są:) ja mam na aneksie dane konsultantki z SUK :) patrzcie dokladnie, tam gdzie powinien byc podpis to malym druczkiem jest Imiei Nazwisko konsultanta
Przykro mi, ja nie mam. Przejrzałam strona po stronie. Wszędzie gdzie mogłoby byc imię i nazwisko konsultanta mam tylko jakieś hasło.

Dziś piszę do nich odnośnie niejasności zastosowania starej taryfy na f-rze. Zobaczymy co się dowiem.

#648379  autor: i.slepy
 19 lip 2013, 09:32
Cascao pisze:
i.slepy pisze:udalo sie komus w koncu dowiedziec, czy oferta telefon + tablet tez podlega znizkom w SUK?
O to również zapytałem, bo sam byłem ciekaw.
Odpowiedź była jednoznaczna, że oferty SUK'owskie opierają się na taryfach multimedialnych i tylko te podlegają negocjacji. Więc z racji tego, że oferta "telefon + tablet" jest zupełnie inną ofertą, nie ma możliwości zmiany warunków oferowanych przy tej promocji.
Dzieki! szkoda, bedzie sam telefon :)

#648440  autor: andrew84
 19 lip 2013, 13:35
Witam wszystkich. Obserwuję temat już kilka lat.
Właśnie przedłużyłem umowę na dwa numery.
Jeden R60: 54,90zł, 500minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 1gb internet, -200zł zniżki na telefon = Nokia Lumia 820 za 9zł
Drugi proFirma: 24,48zł 260min, 250MB internet, nielimitowane rozmowy T-mobile, bez telefonu umowa na rok.
Dzięki za wiedzę uzyskaną na forum pozwalającą zaoszczędzić przy podpisywaniu aneksu:)

#648441  autor: i.slepy
 19 lip 2013, 13:40
andrew84 pisze:R60: 54,90zł, 500minut, 0zł nielimitowane rozmowy T-mobile, 1gb internet, -200zł zniżki na telefon = Nokia Lumia 820 za 9zł
taki wlasnie abo bede od nich bral na dniach.

ktos sie orientuje od czego zalezy, czy przy tym abonamencie daja 100 czy 200 PLN zniki na telefon? Czy andrew84 dostal 2 stowki przez to, ze ma w sieci dwa numery czy jest jakas inna podstawa do udzielenia takiego lub innego rabatu na aparat?
  • Strona 184 z 350
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 350
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184