• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 181 z 350
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 350

#647685  autor: rafikrr
 16 lip 2013, 18:17
Witam.
O 17.00 przedluzylem umowę. Po trzech rozmowach z miłą Panią z SUK dostałem to co ustaliłem przy pierwszej rozmowie III tyg. temu. tj.
Rodzina 40 za 39,90 - 250 min 500 Mb, no limit do t-mobile, zniżka 200 zł na tel. czyli Ace II z 159zł na 4 gr, faktura papierowa , 24 mc, chcialem 300 min ale nic wiecej nie mogła zrobić. Mi pasuje

#647690  autor: st.konsultant
 16 lip 2013, 18:38
She pisze:
MateeeusZ pisze:u mnie rano przyszły smsy ze usługi zostały włączone, od jutra taryfy zmienią się na r80.
Wie ktoś czy trzeba kserokopie dowodu osobistego dla kuriera przy odbiorze ?
Jak wczoraj o to pytałam to pani powiedziała mi, że lepiej mieć, ale nie każdy kurier zabiera.
Po co kurierowi i TM ksero Waszych dowodów? :shock:
Przecież nie podpisujecie nowej umowy. Sieć ma już wszystkie dane i przy kurierze należy tylko do wglądu okazać dowód kurierowi. Kurier musi mieć pewność, że wydaje przesyłkę właścicielowi.
Sprawa imię, nazwisko i PESEL. Numer dowodu nie musi się zgadzać z tym co jest w umowie.

#647714  autor: She
 16 lip 2013, 20:10
st.konsultant pisze:
She pisze:
MateeeusZ pisze:u mnie rano przyszły smsy ze usługi zostały włączone, od jutra taryfy zmienią się na r80.
Wie ktoś czy trzeba kserokopie dowodu osobistego dla kuriera przy odbiorze ?
Jak wczoraj o to pytałam to pani powiedziała mi, że lepiej mieć, ale nie każdy kurier zabiera.
Przecież nie podpisujecie nowej umowy. Sieć ma już wszystkie dane i przy kurierze należy tylko do wglądu okazać dowód kurierowi. Kurier musi mieć pewność, że wydaje przesyłkę właścicielowi.
Sprawa imię, nazwisko i PESEL. Numer dowodu nie musi się zgadzać z tym co jest w umowie.
Nie wiem. Przekazuję tylko to co usłyszałam od konsultantki.

#647723  autor: zygikuleczka
 16 lip 2013, 20:57
st.konsultant pisze:Po co kurierowi i TM ksero Waszych dowodów? :shock:
Też mi coś wspominał o tym ale nie miałem oczywiście, więc muszą się zadowolić kopią starego dowodu:P
She, cytuj trochę delikatniej-zobacz na swoje posty. Jedno czy dwa zdania a cytat na pół strony...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#647727  autor: She
 16 lip 2013, 21:11
zygikuleczka pisze:She, cytuj trochę delikatniej-zobacz na swoje posty. Jedno czy dwa zdania a cytat na pół strony...
Przepraszam, piszę z telefonu a tam ciężko powycinac część tekstu. Postaram się poprawić: -)

#647742  autor: MateeeusZ
 16 lip 2013, 21:49
st.konsultant pisze:
No ja też nie mam pojęcia, na wszelki wypadek zrobiłem ksero, bo akurat umowa podpisywana była na starym dowodzie, a aneks jest już na nowy, tak podczas rozmowy z konsultantem uzgodniłem, bo musiałem mu podać nr dowodu tego nowego.

A czy wie st.konsultant, co zrobić gdy np coś się nie będzie zgadzało w umowie, napiszą mi że mam płacić 39 zł za internet, a przecież go miałem mieć za darmo? Takie coś widnieje w iBOA, mam nadzieje że tam się wdał błąd, a na papierze będzie się wszystko zgadzać.

#647826  autor: She
 17 lip 2013, 08:17
MateeeusZ pisze:a też masz tak jak wchodzisz na iboa że pisze Ci

Opłaty stałe
blueconnect 39 (2GB - umowa na 6 miesięcy)
39,10 zł
Nielimitowane rozmowy T-Mobile
39,00 zł
Nielimitowane SMS/MMS T-Mobile
0,00 z

?

Nie wiem ale dziwnie to strasznie pisze to wszystko na tym iboa, podałem nowy numer dowodu i nowe dane do wysyłki a na iboa są stare nadal.
Dziś mi się pojawiło i mam tak:

blueconnect 39 (2GB - umowa na 6 miesięcy)39,10 zł
Promocyjna paczka 500 SMS/MMS4,99 zł
Rabat 10 zł z VAT miesięcznie-10,00 zł

Net miał być za 0zł, paczka promocyjna sms-ów to jeszcze z zeszłej umowy - muszę ją wyłączyć. A ten rabat 10zł miesięcznie to nie wiem co to? Przecież R110 jest za 79,90 a nie za 99,90 więc 20zł miesięcznie winno być. Jak to samo będzie na umowie to się chyba lekko zdenerwuję... Zwłaszcza, że ta konsultantka pod koniec rozmowy powtarzała wyraźnie: 79,90, net 0zł.

Do Ciebie już umowa przyszła? Była taka jak się umawiałeś z SUK czy taka jak na iBOA?

EDIT: W zakładce pierwsza faktura jak byk stoi R110 89,00. A miało być 79,90. Nie podpiszę takiego aneksu, bo nie tak się umawiałam.

#647837  autor: zygikuleczka
 17 lip 2013, 09:44
She, rabat z iboa pomniejszy oplate z 1 strony czyli bedzie 89 - 10 wiec wyjdzie ustalona cena. Opłata za internet tez musi byc skorygowana ale to na moje oko musisz zgłosić bo samo sie nie zrobi. W aneksie nie bedzie dokładnie podane to co ustalilas bo oni to szyją w wiekszosci i nie mają takich aneksow. U mnie wprowadzenie wszystkich znizek, wlasciwej taryfy, skrocenie czasu umowy trwalo 5 dni (3 telefony do nich) takze nie przerazaj sie:)

#647838  autor: i.slepy
 17 lip 2013, 09:44
czy ktos z Was przedluzal umowe przez SUK i bral oferte smartfon z tabletem? Ciekaw jestem czy na takie zestawy daja znizke (na abo i sprzet)?

.

#647839  autor: zygikuleczka
 17 lip 2013, 09:51
i.slepy, zadzwon i sie dowiedz to nam powiesz bo tez jesteśmy ciekawi.

#647840  autor: She
 17 lip 2013, 09:54
zygikuleczka pisze:She, rabat z iboa pomniejszy oplate z 1 strony czyli bedzie 89 - 10 wiec wyjdzie ustalona cena. Opłata za internet tez musi byc skorygowana ale to na moje oko musisz zgłosić bo samo sie nie zrobi. W aneksie nie bedzie dokładnie podane to co ustalilas bo oni to szyją w wiekszosci i nie mają takich aneksow. U mnie wprowadzenie wszystkich znizek, wlasciwej taryfy, skrocenie czasu umowy trwalo 5 dni (3 telefony do nich) takze nie przerazaj sie:)
Dzięki za wyjaśnienie abonamentu :-) Nie wiem po co tak komplikują. Przynajmniej mogliby informować o tym w trakcie rozmowy o przedłużeniu, żeby potem klient się nie denerwował, że rozmowa sobie a umowa sobie.

A co do doprowadzania wszystkiego do takiej formy jak była umówiona: jak dzwoniłeś do nich to rozumiem, że były kłopoty z wyegzekwowaniem umówionych warunków, skoro zajęło Ci to 5 dni? Za każdym razem rozmawiałeś z tą samą osobą, czy co telefon z inną?

#647841  autor: i.slepy
 17 lip 2013, 09:57
zygikuleczka pisze:i.slepy, zadzwon i sie dowiedz to nam powiesz bo tez jesteśmy ciekawi.
to moze jednak sie znajdzie ktos, kto sie o to dowiadywal lub wzial taka oferte, bo ja do SUK bede dzwonic dopiero pod koniec sierpnia.

#647846  autor: mrfoxxxs
 17 lip 2013, 10:16
Mam pytanie. Mam abonament R40 39,90zł z telefonem i na umowie piszę że telefon jest na raty przez ileś tam miesięcy. Szukałem informacji na ten temat i jedyne co znalazłem to że przez te paręnaście miesięcy będę płacił 35zł rata za telefon + 4,90zł za abonament. Czy te informacje są prawdziwe ?

#647859  autor: zygikuleczka
 17 lip 2013, 10:53
mrfoxxxs, prawdziwe.
She, byl problem z tym, ze nie mogli mi tego wprowadzić bo sa malo kumaci. Poprawili rabat to nie dali darmowych w sieci. Zglosilem brak nolimit to zmieniajac dali zla taryfe itd. Za kazdym razem do suk sie wbijalem i prosilem o goscia z ktorym ustalalem aneks. Raz tylko jak juz mialem dosc tlumaczenia powiedzialem o calej sprawie pani z ogolnej to stwierdzila ze takiej oferty nie ma i ze mam sobie zlozyc reklamacje. Takze polecam kontaktowac sie od razu z suk z pytaniem czemu nie zostAło to jeszcze zrobione:p
Wiola_K, no wlasnie. Chamy jedne. Tez na to czekalem.

#647876  autor: MateeeusZ
 17 lip 2013, 11:25
dzwoniłem do SUK powiedział że w piątek sie system iBOA zaktualizuje i jak dostane fakture 25 to ona idealnie pokaże jak to działa, ale w piątek powinno być wszystko okej z tym na iBOA bo to niestandardowa oferta i nie aktualizuje sie jak zwykła tylko oni dane z SUK przesyłaja i maja opoznienia bo system iBOA działa słabo.

#647880  autor: Wiola_K
 17 lip 2013, 11:32
Ja to już dawno przestałam czekać;-) niby piszą że kasę przeznaczą na bonusy, rabaty itp.ale jakoś nie chce mi się wierzyć. W mixie Internet 1,2 GB za 29 zł.to rozbój w biały dzień

#647883  autor: She
 17 lip 2013, 11:36
MateeeusZ pisze:dzwoniłem do SUK powiedział że w piątek sie system iBOA zaktualizuje i jak dostane fakture 25 to ona idealnie pokaże jak to działa, ale w piątek powinno być wszystko okej z tym na iBOA bo to niestandardowa oferta i nie aktualizuje sie jak zwykła tylko oni dane z SUK przesyłaja i maja opoznienia bo system iBOA działa słabo.
Czyli zgłaszałeś, że widzisz na koncie coś innego niż to na co się umawiałeś? Mi się dziś dopiero zaczął okres rozliczeniowy, więc do kolejnej f-ry mam miesiąc. Będę musiała więc działać szybciej, coby w razie "w" zmieścić się w tych 10 dniach przysługujących do odstąpienia od umowy.

A kurier już był u Ciebie? Ja mam ciągle przesyłkę w przygotowaniu.

#647896  autor: MateeeusZ
 17 lip 2013, 12:05
Kurier zawitał o 10 rano, sms ze kurier bedzie za chwile u mnie doszedł około 11:30 D:

#647900  autor: She
 17 lip 2013, 12:19
MateeeusZ pisze:Kurier zawitał o 10 rano, sms ze kurier bedzie za chwile u mnie doszedł około 11:30 D:
A czy czekając na kuriera na iBOA miałeś opis o wysyłce w przygotowaniu, czy jakiś inny? Bo smsy tez już dostałam tylko nic na iBOA odnośnie przesyłki się nie zmieniło. Podejrzewam, że kureir będzie jutro.
  • Strona 181 z 350
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 350
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181