• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #64426  autor: pvd
 31 mar 2006, 14:27
sms na inna siec kosztuje 20gr

a mms 600 znakow 40 gr

Wysyłaj tanie MMS-y!
Teraz za wysłanie każdej wiadomości multimedialnej MMS (za każde rozpoczęte 100 KB) zapłacisz tylko 40 gr z VAT!
Uwaga! Promocja obejmuje wysyłanie wiadomości MMS do wszystkich sieci!

to ile bedzie zajmowal pelny mms tekstowy?
no i czy ktos go bedzie musial sciagnac wapem czy dojdzie odrazu ?

glownie chodzi o to zeby wyslac mmsie 3 zwykle smsy i zaplace 40 gr a nie 60 , co o tym sadzicie ?

#64427  autor: kamil1221
 31 mar 2006, 14:31
Ale nie kazdy ma telefon z mmsami.
A do tego sa pakiety smsow po 1 groszu do sieci.
Czy ja wiem czy sie az tak oplaca ??
Jezeli bym wysylal mmsa to nie tylko z samym tekstem.

#64428  autor: dragon88
 31 mar 2006, 14:40
hmm ja tam moge 1000 znaków zamieścić :) czyli to jest 6,25 sms'ów hehe a co do mms to już teraz każdy przynajmniej z moich znajomych ma taką możliwość :) a jak się nie czy osoba ma możliwość obsługi mms wysłasz sms i już. :)

Pozdrawiam

To ja was Pozdrawiam.

[center]Obrazek[/center]

#64436  autor: martins
 31 mar 2006, 15:17
Ja już od dawna z kilkoma osobami wysylamy sobie mmsy zamiast smsow. Szczególnie jeśli jest to do innej sieci, to rzeczywiście można zaoszczędzic, a poza tym można zawsze dorzucić jakies nagranie, fotke czy gifa :) Pisalem smsy długie na 5 smsow, wiec zamiast płacić 1zl piszę jeszcze wiecej i płace tylko 40gr.

Naprawde można ZAOSZCZĘDZIĆ. :lol:

#64450  autor: pvd
 31 mar 2006, 16:20
moze ktos napisac, i czy jak pytalem mmsa tekstowego wysylam tak jak smsa , ten co do niego wysylam odrazu to dostaje za darmo na tel. nie trzeba sciagac z wapu czy cos bo chyba tak jest w przypadku zdjec ?

orange

MMS wychodzący w Orange 0,40 zł
MMS wychodzący poza Orange 1,22 zł

tak tak

do wszystkich sieci lub na emaila - 40 gr

heyah

Za wysłanie MMS na telefon lub na adres e-mail zapłacisz 40 groszy. Odebranie wiadomości MMS jest bezpłatne!

Pamiętaj:
Twoja wiadomość nie może przekroczyć 100 kB,
jednocześnie możesz wysłać do maks 3 osób,
adresat wiadomości MMS musi mieć na swoim koncie aktywną usługę MMS i odpowiednio skonfigurowaną komórkę!
jeśli adresat nie ma aktywnej usługi, lub właściwie skonfigurowanego aparatu otrzyma SMS-em adres internetowy, pod którym będzie mógł zobaczyć Twoją wiadomość w ciągu 7 dni. Adres należy wpisać w przeglądarce www.

czyli simplus jest najlepszy :)

#64453  autor: Btk_Tomas
 31 mar 2006, 16:50
pvd pisze:moze ktos napisac, i czy jak pytalem mmsa tekstowego wysylam tak jak smsa , ten co do niego wysylam odrazu to dostaje za darmo na tel. nie trzeba sciagac z wapu czy cos bo chyba tak jest w przypadku zdjec ?

orange

MMS wychodzący w Orange 0,40 zł
MMS wychodzący poza Orange 1,22 zł

tak tak

do wszystkich sieci lub na emaila - 40 gr

heyah

Za wysłanie MMS na telefon lub na adres e-mail zapłacisz 40 groszy. Odebranie wiadomości MMS jest bezpłatne!

Pamiętaj:
Twoja wiadomość nie może przekroczyć 100 kB,
jednocześnie możesz wysłać do maks 3 osób,
adresat wiadomości MMS musi mieć na swoim koncie aktywną usługę MMS i odpowiednio skonfigurowaną komórkę!
jeśli adresat nie ma aktywnej usługi, lub właściwie skonfigurowanego aparatu otrzyma SMS-em adres internetowy, pod którym będzie mógł zobaczyć Twoją wiadomość w ciągu 7 dni. Adres należy wpisać w przeglądarce www.

czyli simplus jest najlepszy :)
W Orange MMS kosztuje 40 groszy do wszystkich sieci krajowych.
 #64502  autor: martins
 31 mar 2006, 20:57
pvd pisze:sms na inna siec kosztuje 20gr

a mms 600 znakow 40 gr

Wysyłaj tanie MMS-y!
Teraz za wysłanie każdej wiadomości multimedialnej MMS (za każde rozpoczęte 100 KB) zapłacisz tylko 40 gr z VAT!
Uwaga! Promocja obejmuje wysyłanie wiadomości MMS do wszystkich sieci!

to ile bedzie zajmowal pelny mms tekstowy?
no i czy ktos go bedzie musial sciagnac wapem czy dojdzie odrazu ?

glownie chodzi o to zeby wyslac mmsie 3 zwykle smsy i zaplace 40 gr a nie 60 , co o tym sadzicie ?

Pierwsze slysze zeby za odbior mmsa placic :) W sony ericssonach i niektorych samsungach mmsy dostaje sie od razu na tel tak jak sms, ale np. w siemensie c75 jest tylko zakladka zeby pobrac, ale nic sie za to nie placi.

Takze zalezy to od tel :)

I naprawde nikt nie zaplaci za to ze dostal mmsa :smt004
 #64519  autor: Klusek
 31 mar 2006, 21:40
martins pisze: [...]
Pierwsze slysze zeby za odbior mmsa placic :) W sony ericssonach i niektorych samsungach mmsy dostaje sie od razu na tel tak jak sms, ale np. w siemensie c75 jest tylko zakladka zeby pobrac, ale nic sie za to nie placi.

To, że dostałeś zakładkę do pobrania MMSa to tylko dlatego pewnie, że nie miałeś aktywnej usługi MMS :) Jeżeli telefon obsługuje MMSy (a C75 jak najbardziej je obsługuje) to MMSa dostajesz bezpośrednio na telefon a nie w postaci zakładki WAP lub linku do strony WWW.

Obrazek
Obrazek
 #64520  autor: martins
 31 mar 2006, 22:00
Klusek pisze:
martins pisze: [...]

To, że dostałeś zakładkę do pobrania MMSa to tylko dlatego pewnie, że nie miałeś aktywnej usługi MMS :) Jeżeli telefon obsługuje MMSy (a C75 jak najbardziej je obsługuje) to MMSa dostajesz bezpośrednio na telefon a nie w postaci zakładki WAP lub linku do strony WWW.

Ale ja sie nie laczylem z zadna strona www czy przez wap. Poprostu po odebraniu wiadomosci wyswietlal mi sie napis ODBIERZ po kliknieciu pisalo ODBIERANIE. I tyle, nic za to nie placilem wiec nie rozumiem tego.

Przez swoją nieuwagę namieszałem Ci troszkę w poście, ale nie ma strachu już wszystko poprawiłem :) Klusek
Ostatnio zmieniony 31 mar 2006, 23:24 przez martins, łącznie zmieniany 3 razy.

#64526  autor: Pawrzes
 31 mar 2006, 22:18
Z tego co pamiętam to w C75 można ustawić aby telefon automatycznie pobierał MMS zamiast zapytania czy ma pobrać.

Pozdrawiam

#64532  autor: Klusek
 31 mar 2006, 23:15
A o to Ci chodziło :) Widomości :arrow: Ustawienia :arrow: Ustaw MMS :arrow: Ustaw. Użytkow. :arrow: "Wyszukiwanie" na Auto

Funkcja przydatna np. przy korzystaniu z roamingu gdy płacimy za odbieranie MMSów.

Obrazek
Obrazek

#64755  autor: Osk92
 01 kwie 2006, 23:26
Kumpel już to odkrył :wink: Skapnął się, że eski są nie opłacalne przy MMSie w którym ma 1000 znaków (i tak ich nie wykorzystuje) i zdjęcie... full wypas 8) Ja się ciesze z foty i obszernej relacji, a on z niższych kosztów :)
Ale jak juz ktoś wspomniał niekazy ma taka możliwośc.
Mimo, że idziemy z postępem i chociaż osoby młode mogłyby się rozwinąć (oczywiście te, które mogą), bo czasami to jest problem (nie mówie już nawet o MMSie co o najzwyklejszej komórce i głupim SMSie)
Pozdro :smt006