• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #647123  autor: kn
 14 lip 2013, 20:37
W ten weekend neostrada zaczela strasznie mulic (Trojmiesto). Sprawdzalem parametry samego polaczenia ADSL i na pierwszy rzut oka nie ulegly zmianie (przynajmniej naistotniejsze parametry). Stad wydaje sie, ze problem nie lezy w samym polaczeniu do centrali a gdzies dalej.

Czy ktos w Trojmiescie ma podobny problem. Testy predkosci http://www.speedtest.net/ potwierdzaja straszny spadek transferu - ponizej 1 Mbps (podczas gdy modem pokazuje samo polaczenie ADSL 6.5 Mbps - na mojej linii raczej nie udaje sie niestety zlapac 10 Mbps za ktore formalnie place :(.

#647128  autor: kowcio
 14 lip 2013, 20:48
Masz opcję do 10 Mbps? To nawet nie masz szans wygrać z nimi, tak sobie zapisali i kuniec :/ Kiedyś były prędkości gwarantowane, a teraz masz "do" i może być i 0,10 Mbps. Zapycha się te łącze, najgorzej yt wieczorem :( bo na razie u mnie działa w miarę, ale teraz u rodziny jestem gdzie mają Neostradę "do" 10 Mbps i max 8 działa, a linia jest bdb i można tu nawet 20 mieć.

#647157  autor: M a r c i n
 14 lip 2013, 22:38
Przeciążenia centrali, możesz wyrwać rabat 50% na abonament

Obrazek

#647171  autor: kn
 14 lip 2013, 23:17
kowcio pisze:Masz opcję do 10 Mbps? To nawet nie masz szans wygrać z nimi, tak sobie zapisali i kuniec :/ Kiedyś były prędkości gwarantowane, a teraz masz "do" i może być i 0,10 Mbps. Zapycha się te łącze, najgorzej yt wieczorem :( bo na razie u mnie działa w miarę, ale teraz u rodziny jestem gdzie mają Neostradę "do" 10 Mbps i max 8 działa, a linia jest bdb i można tu nawet 20 mieć.
Zwroc uwage, ze pisze, ze problem nie jest w samym laczu ADSL - nawet na te 6.5 Mbps normalnie chodzi jeszcze calkiem rozsadnie - a w tym, ze cos gdzies dalej strasznie sie muli przez caly weekend.

#647204  autor: M a r c i n
 15 lip 2013, 10:33
Napisałem Ci, zgłoś reklamację i otrzymasz 50% rabatu na abonament, ja dostałem za 2 miesiące i już naprawili

Obrazek

#647503  autor: Orange Ekspert
 16 lip 2013, 08:06
@ kn, prześlij do nas dane swojej usługi poprzez formularz Pomoc Orange http://on.fb.me/10XyZxu. Wyjaśnimy tą sprawę i skontaktujemy się z Tobą.

#648359  autor: kn
 19 lip 2013, 00:39
Nie uzywam facebooka.

Po wypowiedzi na tej grupie mialem ciekawa sytuacje. Zadzwonila Pani z Orange z pytaniem o zgloszenie dotyczace problemow z Neostrada z Telewizja. CO ciekawe ja mam sama neostrade (bez innych opcji). I tez byla zdziwiona, ze cos sie nie zgadza.

Co dalej zaskakujace neostrada przyspieszyla. Teraz zrobilem maly test 5 Mbps. To wciaz polowa tego co powinna byc, ale jednak duzo lepiej.

[ Dodano: 2013-07-22, 01:11 ]
I znow wrocilismy do wersji "Neostrada muli". Coz trzeba bedzie zlozyc reklamacje...