• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 178 z 350
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 350

#646951  autor: RobertH
 14 lip 2013, 11:16
up

a skąd wiesz?

ja dzisiaj dzwoniłem, niby połączono mnie z SUK, ale babeczka (jakaś młoda siksa, niezbyt uprzejma) nie chciała dać więcej niż R40 za 39,90 w tym 250 min, 500mb, 0zł w t-mobile i 100zł rabatu na telefon. Gadała głupoty że lepsza oferta od tej którą mam obecnie. Wiadomo że lepsza skorą obecną podpisywałem 2,5 roku temu. Ale coś mi to śmierdzi tym że ona się podawała za SUK, bo mówi, że to jest standardowa oferta sukowska, zapytali mnie też czy już jakieś warunki ustalałem zanim mnie przełączyli, ja na to że nie. Jutro zadzwonię i powiem że ustaliłem i przedstawię to co niektórzy tu osiągnęli w tym abonamencie. Chyba opracowali sposób i przełączają się między sobą do zwykłych konsultantów:P.

#646972  autor: broda4
 14 lip 2013, 12:17
chyba nie mogą za bardzo kombinować,
myślę że gorzej nie będzie.
skoro od maja za dużo się nie zmieniło - to do kwietnia nie wrócą.
A co najwyżej - nie będzie lepiej, tylko zmienią datę w cenniku. ;-)

#647001  autor: Euronymous
 14 lip 2013, 13:54
m_dz pisze:Od poniedziałku będzie pogorszenie oferty dlatego polecam zawarcie aneksu jeszcze w dniu dzisiejszym.
Standardowa gadka, żebyś brał od razu.
T-Mobile jest najbardziej w plecy, jeśli chodzi o przenoszenie numerów. Nie stać ich na pogorszenie oferty.

#647016  autor: broda4
 14 lip 2013, 14:44
RobertH pisze:up

a skąd wiesz?

ja dzisiaj dzwoniłem, niby połączono mnie z SUK, ale babeczka (jakaś młoda siksa, niezbyt uprzejma)

rzadko dzwonie do boa, ale z tego co z nimi rozmawiałem to kilka razy niemiła rozmowa w boa, - przepraszam - ale zawsze kobiety, nigdy faceci,
natomiast w suk zawsze uprzejmie, co najwyżej nie dali promocyjnej oferty.

#647018  autor: RobertH
 14 lip 2013, 14:52
broda4 pisze:
RobertH pisze:up

a skąd wiesz?

ja dzisiaj dzwoniłem, niby połączono mnie z SUK, ale babeczka (jakaś młoda siksa, niezbyt uprzejma)

rzadko dzwonie do boa, ale z tego co z nimi rozmawiałem to kilka razy niemiła rozmowa w boa, - przepraszam - ale zawsze kobiety, nigdy faceci,
natomiast w suk zawsze uprzejmie, co najwyżej nie dali promocyjnej oferty.
jak dzwoniłem do nich pół roku temu przedłużać jeden z numerów (fakt że wtedy abo za 100zł) to pani która odebrała w SUK była bardzo miła (może już jej nie ma?), natomiast mailowo Pan owszem był miły, ale chyba nie za bardzo ogarnięty. Ale wolałbym z tym Panem niż kobietą która była dzisiaj - niby zwroty grzecznościowe były, ale strasznie nieprzyjemna. Już nie zwracałbym uwagi na tą uprzejmość gdyby zaoferowali dobrą ofertę, ale była słaba :).

#647026  autor: st.konsultant
 14 lip 2013, 15:10
Euronymous pisze:
m_dz pisze:Od poniedziałku będzie pogorszenie oferty dlatego polecam zawarcie aneksu jeszcze w dniu dzisiejszym.
Standardowa gadka, żebyś brał od razu.
T-Mobile jest najbardziej w plecy, jeśli chodzi o przenoszenie numerów. Nie stać ich na pogorszenie oferty.
Po prostu nie każdy dostanie to co teraz dają max w SUK. Dla T-Mobile niektórzy Klienci są bardziej opłacalni a niektórzy mniej. Ci pierwsi mogą dostać lepsze warunki a Ci drudzy gorsze.
Prawdopodobnie nie będzie już tak, że każdy dzwoniący do SUK mógł dostać to samo.

#647029  autor: barti92xx
 14 lip 2013, 15:23
Robi pisze:Witam
Przedstawię krótko moja przygodę z próbą przedłużenia umowy.
Posiadam taryfę R40 i kończy mi się we wrześniu.
Najpierw zaproponowałem swoje warunki wysyłając je e-mailem a mianowicie:
ofertę bez telefonuR40 za 29,90 - 400 min na 18 m-cy lub
za 39,90 - 600 min na 18 m-cy lub
ofertę z telefonem za 39.90 - 400 min na 24 m-ce
Marki telefonów jakie podałem to: Samsung Galaxy S III mini lub HTC ONE SV w cenie max 200 zł

W odpowiedzi otrzymałem:
- Rodzina 40 za 29,90 zł z VAT z pakietem 400 minut - 18 m-cy
- Rodzina 60 za 44,90 zł z VAT z pakietem 600 minut. - 18m-cy
Natomiast oferta z telefonem i abonamentem za 39,90 zł to taryfa Rodzina 40 z pakietem 250 minut oraz 500 MB transferu danych. Jest to umowa na 24 cykle rozliczeniowe. Ceny telefonów: Samsung Galaxy SIII mini za 669 zł, HTC One SV za 649 zł.

Nie zgodziłem się na proponowane oferty i zapytałem "udając że nie wiem" co trzeba zrobić aby rozwiązać umowę - (oczywiście e-mailowo)

Dosłownie po godzinie gościu z SUK oddzonił pytając co bym chciał aby pozostać w sieci.
Powtórzyłem to co wysłałem pierwszy raz pocztą skłaniając się że jednak bardziej interesuje mnie oferta z telefonem i konsultant zaproponował mi ofertę z telefonem:
abonament za 39,90 zł to taryfa Rodzina 40 z pakietem 250 minut + 50 min gratis oraz 500 MB transferu danych. Ceny telefonów: Samsung Galaxy SIII mini i HTC One SV za 449 zł. Ale zaproponował mi jeszcze Nokię Lumię 820 za 220 zł.
Poczytałem trochę na temat tego telefonu i nie przekonał mnie do jej kupna.

A więc oferty już lepsze- chociaż stwierdził że więcej już nie może zjechać z ceną.
Wobec tego podjechałem złożyć wypowiedzenie umowy w punkcie t-mobile.
Bardzo w porządku gość zapytał czemu chcę odejść i co mogą mi zaproponować abym pozostał. A więc znowu powtórzyłem to co wcześniej.

Gość zaoferował umowę bez telefonu za 44,90 - 800 min a z telefonami które podałem wyżej za 39,90 ceny telefonów 349 zł
A jednak można?
Gość na tyle był w porządku mówiąc, że o ile mi się nie śpieszy to żeby poczekać jeszcze trochę z podpisywaniem aneksu bo np. samsung S III mini jest już na "wyprzedaży" i będzie na niego promocja - tak więc na pewno ceny jeszcze spadną.

Obecnie mam złożony wniosek o rozwiązanie umowy. Poczekam do września chyba, że wcześniej coś mi zaproponują. W najgorszym wypadku można przejśś do HEYAH - non stop lub nju mobile

Pozdrawiam.
cos mi sie wydaje ze ten gosc w punkcie zaproponowal ci umowe na 36 miesiecy :D

#647044  autor: Robi
 14 lip 2013, 16:52
barti92xx pisze:Obecnie mam złożony wniosek o rozwiązanie umowy. Poczekam do września chyba, że wcześniej coś mi zaproponują. W najgorszym wypadku można przejśś do HEYAH - non stop lub nju mobile

Pozdrawiam.

cos mi sie wydaje ze ten gosc w punkcie zaproponowal ci umowe na 36 miesiecy
No właśnie proponował mi umowę na 24-m-ce.
Może i bym skorzystał ale tak jak wcześniej napisałem ten gośc z punktu
zalecał abym się nie spieszył. Zawsze (do końca umowy) można anulować rezygnację
i powrócić do sieci.
Między czasie dzwonił ponownie gościu z SUK i proponował mi to samo co pierwszy konsultant - nic sobie jeden drugiemu nie "przekazuje"
A więc czekam na dalszy przebieg wydarzeń :wink:

#647053  autor: damilio
 14 lip 2013, 17:22
Czy jest szansa, aby wyrwać Sony xperie L za 69 zł w abo za 54,90 zł na 24 miesiące? Będę niedługo żonie umowę przedłużał, a jej sie właśnie ten telefon podoba, i tak kombinuje, może powiem, że jak przedłużam przez SUK to za 269 zł jest ten telefon, a nie 100 zł więcej. Miał może ktoś taką sytuację?

#647059  autor: ruto1234
 14 lip 2013, 17:47
Witam

Pisze swojego pierwszego posta w tym temacie, ale dzięki temu forum i wiedzy którą tutaj posiadłem przeglądając posty udało mi sie przedłużyć juz 3 razy umowe z t-mobile na warunkach SUK. Chciałbym teraz przedłuzyc kolejną umowe i wziąc tablet+telefon w najniższym abonamencie 64,90 i tu rodzi sie pytanie czy jest szansa obniżyc ten abonament bo cena tego abonamentu jest taka sama zarówno dla nowych jak i przedłuzających umowe klientów, czy kontak z Suk da jakiś efekt czy sobie odpuscić??

#647060  autor: broda4
 14 lip 2013, 17:48
st.konsultant pisze:
Po prostu nie każdy dostanie to co teraz dają max w SUK. Dla T-Mobile niektórzy Klienci są bardziej opłacalni a niektórzy mniej. Ci pierwsi mogą dostać lepsze warunki a Ci drudzy gorsze.
Prawdopodobnie nie będzie już tak, że każdy dzwoniący do SUK mógł dostać to samo.
hmm ale niby dlaczego ten co chce abo za 39 jest lepszy od tego co chce abo za 49? juz nie mówię o osobie która chce płacić co najmniej 100 zł?

#647101  autor: MateeeusZ
 14 lip 2013, 19:27
Zadzwonilem do BOA, poprosilem o przelaczenie do SUK, odrazu przelaczyla mnie miła pani.
Potem ziomek zapytał w czym może mi pomoc: Powiedziałem}
R80 za 64,9, Iphone 4 8gb za 199, nielimitowane rozmowy do t mobile za 0, 2 gb neta, 750 minut.

Bez zająknienia przystał, po czym powiedział że są tylko czarne modele iphone. Poprosiłem go o białe, powiedział że porozmawia z kimś tam, nie było go z minute. Potwierdził że nie planuja narazie dostaw więc wzialem czarne.

Kurier ma być za 3 dni, poinformował mnie ze moge odstapic od umowy w ciagu 10 dni, albo tez nie przyjac kuriera, po tym jak zapytam czy jutro sie cos zmienia, on powiedzial ze nic narazie nie moze powiedzieć.

Ogólnie czuje niedosyt, powiedziałem moja oferte, gosc od razu powiedział że okej, nie ma sprawy, nie ma problemu :/ dostalem jeszcze na stacjonarne za 0 zł, w ramach tego ze nie ma białych -> kurde mogłem poprosic o obnizenie ceny telefonu, ale zrąbałem sprawe.

Tak czy siak jestem zadowolony, o ile nie wyjdzie w przeciagu paru dni lepsza oferta.

#647105  autor: st.konsultant
 14 lip 2013, 19:49
MateeeusZ pisze:Zadzwonilem do BOA, poprosilem o przelaczenie do SUK, odrazu przelaczyla mnie miła pani.
Potem ziomek zapytał w czym może mi pomoc: Powiedziałem}
R80 za 64,9, Iphone 4 8gb za 199, nielimitowane rozmowy do t mobile za 0, 2 gb neta, 750 minut.

Bez zająknienia przystał, po czym powiedział że są tylko czarne modele iphone. Poprosiłem go o białe, powiedział że porozmawia z kimś tam, nie było go z minute. Potwierdził że nie planuja narazie dostaw więc wzialem czarne.

Kurier ma być za 3 dni, poinformował mnie ze moge odstapic od umowy w ciagu 10 dni, albo tez nie przyjac kuriera, po tym jak zapytam czy jutro sie cos zmienia, on powiedzial ze nic narazie nie moze powiedzieć.

Ogólnie czuje niedosyt, powiedziałem moja oferte, gosc od razu powiedział że okej, nie ma sprawy, nie ma problemu :/ dostalem jeszcze na stacjonarne za 0 zł, w ramach tego ze nie ma białych -> kurde mogłem poprosic o obnizenie ceny telefonu, ale zrąbałem sprawe.

Tak czy siak jestem zadowolony, o ile nie wyjdzie w przeciagu paru dni lepsza oferta.
Jesteś pewny, że dostałeś nielimitowane rozmowy na stacjonarne? W Rodzinie 80 takiej usługi w ogóle nie ma. Jest dopiero od Rodziny 140. Lepiej jeszcze dopytaj, albo sprawdź w regulaminie, który dostaniesz.

#647106  autor: keczup80
 14 lip 2013, 19:50
st.konsultant pisze:Dla T-Mobile niektórzy Klienci są bardziej opłacalni a niektórzy mniej. Ci pierwsi mogą dostać lepsze warunki a Ci drudzy gorsze.
A którzy sa Ci lepsi (o ile to nie tajemnica)?
Ci którzy maja abonament 60zl ,ale srednia rachunkow to 150zl czy Ci którzy maja abo 40-50zl i tyle placa?

#647111  autor: st.konsultant
 14 lip 2013, 19:58
keczup80 pisze:
st.konsultant pisze:Dla T-Mobile niektórzy Klienci są bardziej opłacalni a niektórzy mniej. Ci pierwsi mogą dostać lepsze warunki a Ci drudzy gorsze.
A którzy sa Ci lepsi (o ile to nie tajemnica)?
Ci którzy maja abonament 60zl ,ale srednia rachunkow to 150zl czy Ci którzy maja abo 40-50zl i tyle placa?
Już pisałem wcześniej, że nie wiem co wpływa na rodzaj oferty u danego Klienta. :)

#647126  autor: MateeeusZ
 14 lip 2013, 20:43
st.konsultant pisze:
Jesteś pewny, że dostałeś nielimitowane rozmowy na stacjonarne? W Rodzinie 80 takiej usługi w ogóle nie ma. Jest dopiero od Rodziny 140. Lepiej jeszcze dopytaj, albo sprawdź w regulaminie, który dostaniesz.
No zamierzam dokładnie przeczytać umowe i aneks który dostane. Hmm z tego co pamiętam no to dostałem nielimitowane rozmowy w t mobile w PL i później zacząłem się targować o stacjonarne, po czym pan powiedział że za ileś tam zł musiał bym płacić, ale zrobi wyjątek bo nie ma bialych iphone, to w ramach tego załączy nielimitowane rozmowy, później podsumował wszystko i poprosił o tam o nr dowodu i adres do wysyłki i byłoby na tyle.

Skoro już mam okazję z panem wymienić kilka zdań, to czy wie pan może coś czy w r80 max upust na telefon to -300 zł? Bo z mojej rozmowy z konsultantem wynikałoby, że może coś więcej da się rady ugrać, przedluzalem 2 numery, przy tej opcji i negocjacje były bezproblemowe, z jednej strony to mnie cieszy, z drugiej smuci, że może byłem w stanie wyciągnać coś więcej i postawiłem za nisko poprzeczke, którą po tym jak pan z SUK przystał na moją oferte, trudno było mi podnosić :).

#647127  autor: Makin
 14 lip 2013, 20:44
Kolejne pytanko.

Póki co wynegocjowałem, pewnie przydałyby się tutaj cudzysłowy, bo nie ja pierwszy przecież ;) droższy abonament w cenie tańszego, tzn. R140 w cenie R110, a czy istnieje szansa wynegocjowania R170 w cenie R110?

W ogóle podczas rozmowy z konsultantem, albo przypadkowo, albo nie wiem z jakiego powodu zupełnie został pominięty temat 2 numeru, który posiadam, któremu umowa kończy się w podobnym czasie.

#647129  autor: MateeeusZ
 14 lip 2013, 20:56
@Makin
pewnie dzwoniles z tego numeru ktory chcesz przedluzyc, ja na poczatku tez tak mialem, po czym poinformowalem że drugi nr tez chce w takiej samej opcji, wtedy pan załączył tą oferte pod 2 numer również. Zatem pewnie musisz dwa razy dzwonić, lub też pytać o drugi numer przy okazji dzwonienia w sprawie pierwszego.

#647130  autor: Euronymous
 14 lip 2013, 20:59
Chyba nikt nie dostał wyższego rabatu w r80 na tel niż 300zł. W r110 jedna osoba pisała o 450zł, więc może i w r80 da radę 350. Tak sobie tylko spekuluję, jeśli ktoś wydzwania do boa/suk, może sprawdzić :wink:

St. konsultant, myślisz, że T-M będzie pogarszać ofertę, a tak należałoby to rozpatrywać w stosunku do osób, które są tymi "gorszymi" abonentami i nie dostaną "maxa", jeśli rzeczywiście mają największy odpływ klientów? Nie wydaje mi się.
  • Strona 178 z 350
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 350
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178