sq- pisze:
kowcio napisał/a:
podłączeniu ich światłowodami (tak jak Orange ma wszystkie stacje podłączone)
to żeś pojechał. Orange/T mają stosunkowo mało stacji podpiętych światłem mimo wszystko. Myślę, że Plus w tym temacie nie odstaje. Często dzierżawią do jednego miejsca i potem radioliniami rozsyłają. Niestety Orange (już po modernizacji N!) często działa wolniej niż przed modernizacją. I to nie byle gdzie bo w centrum całkiem sporego miasta.
Akurat u mnie wszystko działa na światłowodzie. Każda większa stacja jest podpięta prosto do światłowodu. Jest nawet jeden nadajnik na wysokim kominie, który zbiera ruch z radiolinii z okolicznych miasteczek i wsi. Ja nie widziałem żeby Orange w mieście komunikowało się za pomocą radiolinii, natomiast w Plusie jest tylko kilka stacji podłączonych światłowodem i cała reszta jest podpięta pod tych kilka światłowodowych nadajników. W T Mobile z tego co widziałem na mapie to dominują same radiolinie. Pije Kuba do Jakuba, Jakub do Michała. A na wsiach dziwne gdyby działało wszystko na światłowodzie

To rozumiem. Jednak czekam na takie rozwiązanie w Play i w Plusie, że będą stacje które mają duży ruch podpięte pod światełko. Ja wiem że to droga zabawa, ale w niektórych miejscach naprawdę konieczna.