• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #645762  autor: Karwan
 09 lip 2013, 11:21
Witam,

Krótkie pytanie, bo za bardzo nie mam czasu się rozpisywać.

Mianowicie w domu są 3 telefony na abonament (wszystkie zarejestrowane umową na ojca).
Od czasów "małolata" było to na tatę, ale że czas leci tak szybko, a mi już strzela niedługo liczba adekwatna do przepisania na siebie umowy, pytam czy jest taka możliwość?

Chodzi mi żeby w czasie trwania umowy przepisać ją na siebie (tylko mój numer).
Do tego dochodzi fakt, że mam 20 lat, nie mam umowy o pracę na etat (ale pracuje) i stąd mam wątpliwości czy Orange rejestruje umowy na osoby bez umowy na "etat".

Z góry dzięki i liczę na odpowiedź.

#645835  autor: orson_dzi
 09 lip 2013, 15:50
To pokażesz wyciąg z konta, że coś tam na nie wpływa, albo może masz już coś na siebie zarejestrowane i przychodzą na Ciebie rachunki. Jak studiujesz, to wystarczy legitymacja.

Cesja płatna 20zł, do zrobienia w dowolnym salonie. Jak bez problemów wyślą dokumenty i będą poprawnie wypełnione, to w ciągu 48 godzin cesja jest robiona. Terminowość jest tutaj bardzo dobra.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#645852  autor: Karwan
 09 lip 2013, 16:39
orson_dzi pisze:To pokażesz wyciąg z konta, że coś tam na nie wpływa, albo może masz już coś na siebie zarejestrowane i przychodzą na Ciebie rachunki. Jak studiujesz, to wystarczy legitymacja.

Cesja płatna 20zł, do zrobienia w dowolnym salonie. Jak bez problemów wyślą dokumenty i będą poprawnie wypełnione, to w ciągu 48 godzin cesja jest robiona. Terminowość jest tutaj bardzo dobra.
To znaczy umowa jest, zarobki na niej również, ale nie jest etatowa, a na zlecenie.
Stąd pytam czy nie robią z tym problemów.

Ok, a przepisując umowę na siebie (jako klient, ale z umową na ojca jestem w Orange 4 lata) zaczynam od zera? Czyli tak mega prosto nowe nazwisko na umowie=traktowanie podczas przedłużenia, jak nowego klienta?

#646048  autor: orson_dzi
 10 lip 2013, 12:56
W sumie zależy od pracownika salonu. Teoretycznie powinno pójść.

A co do usług stażowych, to przyznam, że nie pamiętam.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#646088  autor: Karwan
 10 lip 2013, 17:16
orson_dzi pisze:W sumie zależy od pracownika salonu. Teoretycznie powinno pójść.

A co do usług stażowych, to przyznam, że nie pamiętam.

Więc pozwolę sobie upnąć czekając na odpowiedź względem usług stażowych :wink:

#646093  autor: Prezesek
 10 lip 2013, 18:13
Według pracowników przy cesji staż jest kasowany oraz usługi/bonusy z niego wynikające są dezaktywowane..
Teraz w praktyce.. jestem już po dwóch cesjach z moim numerem (1. dziadek-->ja, 2. ja-->firma) i nie straciłem żadnych bonusów. ;-) Poza Orange Combo, ale to Ciebie nie dotyczy.

#646151  autor: Karwan
 10 lip 2013, 22:22
Prezesek pisze:Według pracowników przy cesji staż jest kasowany oraz usługi/bonusy z niego wynikające są dezaktywowane..
Teraz w praktyce.. jestem już po dwóch cesjach z moim numerem (1. dziadek-->ja, 2. ja-->firma) i nie straciłem żadnych bonusów. ;-) Poza Orange Combo, ale to Ciebie nie dotyczy.
Ok dzięki wielkie, ale poczekam jeszcze na kogoś z Pomarańczy, co by nie mieć wątpliwości.

#646246  autor: Orange Ekspert
 11 lip 2013, 11:22
Informacje na temat cesji numeru znajdziesz tutaj:

http://www.orange.pl/kid,4001204454,id, ... ticle.html

Dokumenty niezbędne do zawarcia umowy znajdziesz tutaj: http://www.orange.pl/kid,4001204606,id, ... ticle.html

Jeśli niedługo kończy Ci się umowa na tym numerze to pamiętaj, że oferta propozycji jest dostępna tylko dla Abonentów, którzy terminowo opłacili minimum 3 faktury. Jeśli najpierw zostanie zrealizowana zmiana Abonenta, to oferta Propozycja będzie dostępna dopiero po opłaceniu przez Ciebie 3 faktur.

Przenosząc numer tracisz zniżkę na abonament (50% rabatu dla kombatantów i inwalidów), ale zachowujesz usługi promocyjne, które otrzymałeś w ramach przedłużenia umowy.

Pamiętaj też, że po zmianie abonenta:

- Okres rozliczeniowy ulega zmianie (Nie ma możliwości wyboru nowego okresu rozliczeniowego, ani pozostania przy dotychczasowym, system przyporządkowuje numer automatycznie - tak, jak przy podpisywaniu nowej umowy).

- Jeśli jest to Mix to wyślemy 12 nowych druków wpłaty pierwszego dnia nowego okresu rozliczeniowego.

- W ofercie Mix środki są przenoszone (nie przepadają). Dotychczasowy Abonent zobowiązany jest, zatem do uregulowania ostatniej faktury wystawionej przed zmianą Abonenta, ponieważ otrzymał doładowanie (np. okres rozliczeniowy dotychczasowego Abonenta to 19-18, zmiana Abonenta nastąpiła 21, a nowy Abonent ma okres rozliczeniowy 24-23. Nowy Abonent będzie miał do wykorzystania środki, których stary Abonent nie zdążył wykorzystać, a 24 otrzyma nowe doładowanie).

- Niewykorzystane przez dotychczasowego Abonenta środki z abonamentu, usług i limity minut w usługach są zerowane

- Dotychczasowy Abonent, tak jak w przypadku zwykłego rozwiązania umowy otrzymuje proporcjonalny zwrot opłat abonamentowych.

- Nowy Abonent ma do dyspozycji proporcjonalnie naliczone środki abonamentowe, z usług i limity minut w usługach (jak przy nowej aktywacji).

- Na pierwszej fakturze nowego właściciela numeru zostaną proporcjonalnie naliczone opłaty abonamentowe (jak przy nowej aktywacji).

Pozdrawiam
Tomek