• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#643837  autor: Wiola_K
 01 lip 2013, 16:16
A na Plusie i Orange też masz problem z zasięgiem?

#643898  autor: daaras21
 01 lip 2013, 21:55
Problem mam tylko z Play, inne tel w tym samym miejsc z innej sieci mają normalny zasięg. No właśnie, że nie dostałem listu. Byłem się zapytać w Play i ta zmiana regulaminu mnie dotyczy, coś kręciła, że ta zmiana jest na plus, ale zmiana to zmiana :)

#643926  autor: pakierhakierxd
 01 lip 2013, 23:24
Dziwne że na stronie tylko prepaid a wy mówicie o abo też :P,ja dostałem list ale na siebie i wiem że to do prepaida bo tylko prepaidy mam na siebie a abonament swój i mamy są na nią :P

Może gdyby była to prawda bym się pobawił ale lipa jest taka że nie będę zmieniać numeru więc zostanie tak jak jest :P,mam go wiele lat i nie będę z nim się rozstawał :]

Jeszcze ma początek 798 :D-Orange.Ale przeniosłem go ;-)

Pozdrawiam :)

#643964  autor: Wiola_K
 02 lip 2013, 09:31
Ja mam abo i list dostałam. Pisało że można zerwać umowę i nie pisało o karze. Spróbuj przełączyć telefon na zasięg plusa lub orange. Może będzie ok.

#643968  autor: pakierhakierxd
 02 lip 2013, 09:45
A kiedy ci się umowa kończyła ??

:)

Mi dopiero Sierpień 2015 :D się skończy :]

#644007  autor: Wiola_K
 02 lip 2013, 11:33
Mnie się kończyła 10.10.br. Napisałam że chcę ciekawą umowę i wiem że obecną mogę zerwać i zadzwonił Pan z GU (jak się później okazało) i dał super ofertę. Czekam na aneks.

#644015  autor: pakierhakierxd
 02 lip 2013, 11:59
To niedługo,no ciekawe czy to z powodu możliwości zerwania-z tego co czytałem na forum Play nie można zerwać bez kary :P

#644131  autor: Wiola_K
 02 lip 2013, 16:48
Przyszedł mi aneks do mojej nowej umowy. Jakby ktoś chciał info na PW. O karze na tym regulaminie nic nie pisze, a ktoś już na forum pisał, że pytał w Play i mówili, że można zerwać bez kary. W każdym bądź razie reakcja była mega szybka ;)

#644140  autor: user_delete27
 02 lip 2013, 17:48
Sam jestem bardzo ciekaw jak to jest z tym zrywaniem umowy. Chetnie wyniosl bym rodzicow z playa, ale umowy koncza im sie dopiero w lutym, a zadnego listu nie otrzymali do tej pory. Wiola, podeslesz info na priv o tym aneksie ? Z czystej ciekawosci, co play jest w stanie zaoferowac jak przyprze sie go do muru ;)

#644154  autor: Wiola_K
 02 lip 2013, 18:25
W aneksie jest mowa o pakiecie 0,5 GB a ja miałam mieć 1,5 GB więc wysłałam zgłoszenie i to sprawdzam :)
Pewnie inni mogą dostać więcej, ale mnie to wystarcza co zaproponowali.

#644163  autor: Espi
 02 lip 2013, 18:58
Czytając informację od Was zmiany regulaminu świadczenia usług dla abonentów mają wejść w życie 20 lipca br. , zastanawia mnie w związku z tym czy umowa zawarta przed 20 lipca będzie zgodnie ze starym regulaminem i czy w związku z tym również miałym możliwość odstąpienia od niej przed 20 lipca bez płacenia kary umownej i czy zakupiony aparat telefoniczny pozostawałby moją własnością bez konieczności zwrotu promocji na zakup telefonu jaka została by udzielona ?

#645177  autor: orgad
 06 lip 2013, 14:19
Ja napisałem do Play w związku z otrzymanym pismem iż mam do wyboru dwie opcje, rozwiazać abonament i kupic drugi albo przedłuzyć obecny numer. Za chwilę oddzwoniono i telefonicznie przedłużyłem na korzystnych warunkach obecny. To nie jest lipa, I niech was nikt nie straszy karami bo od tego zerwania nie ma kary. To nie jest zmiana wymuszona zmianą prawa telekomunikacyjnego.

#645211  autor: pakierhakierxd
 06 lip 2013, 16:16
Kiedy kończy ci się umowa?

[ Dodano: 2013-07-06, 19:33 ]
Mi się kończy w Sierpniu 2015 :D,listu żadnego nie dostałem :P,podpisałem ją w Maju 2013 gdzieś :]

[ Dodano: 2013-07-06, 19:33 ]
Gdyby się dało to bym zmniejszył abo poprzez wzięcie bez telefonu lub przeszedł bym na minimaxa jakoś :]

[ Dodano: 2013-07-06, 19:36 ]
Mamie się kończy chyba w październiku 2014 to tu pewnie by się przedłużyło z fonem ...,ciekawe jest to że niektórzy dostają pisma a niektórzy nieee....

Ja tylko dostałem list ale dotyczący prepaida bo jakiś czas temu 1 ze starterów rejestrowałem ..

#645386  autor: m_dz
 07 lip 2013, 13:20
Jakim cudem rozwiązujecie te umowy skoro ja odstałem taką odp:

Szanowny Panie,

odnosząc się do przesłanej korespondencji, informuję, że zmiana regulaminu o której był Pan poinformowany w piśmie dotyczy użytkowników. Użytkownik to osoba użytkująca aktywną kartę pre-paid. Osoba korzystająca z usługi abonamentowej jest abonentem.

W związku z tym, że zmiany w regulaminie dotyczą tylko i wyłącznie kart pre-paid na tej podstawie nie ma możliwości rezygnacji z usługi abonamentowej przed terminem zakończenia umowy bez kary.

Jeżeli jakakolwiek kwestia w mojej odpowiedzi wymaga doprecyzowania, to proszę o ponowny kontakt. Chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości.
Proszę o ocenę mojej pracy poprzez wysłanie bezpłatnego SMS –a z cyfrą: 6 – doskonała, 5 – bardzo dobra, 4 – dobra, 3 – przeciętna, 2 – słaba, 9 – trudno powiedzieć.

Z poważaniem
xxx

Umowa podpisana 1,5 roku temu.