Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Źródło:Na przełomie 2012 oraz 2013 roku planuje się udostępnienie technologii HD Voice pomiędzy sieciami stacjonarnymi i komórkowymi operatora. Jednak bliższe informacje na temat zasięgu usługi nie zostały podane przez Orange.
Źródło: www.gsm.biz.plFrance Telecom, właściciel globalnej marki Orange poinformował o pomyślnej realizacji połączeń w jakości HD voice pomiędzy dwoma krajami, w których dostępne są usługi operatora, tj. pomiędzy Rumunią i Mołdawią. FT podaje w komunikacie, iż standard HD voice jest dziś dostępny już w 14 krajach świata, gdzie dostępny jest Orange, zaś globalnie HD voice ma być wprowadzony do końca 2013 r.
A to sprawdzona i potwierdzona informacja? Masz na myśli polski odział Orange, czy ogólnie? Bo jeśli to drugie - wiesz, że się mylisz. A skoro od zdaje się dwóch lat HD Voice działa w innych zagranicznych oddziałach tej sieci, to niby czemu nie w Polsce, dzięki np. oszczędnościom wnikającym z modernizacji?MaciejM pisze:Czegoś takiego jak HD Voice w Orange nie będzie. Orange bardziej nastawione jest na zyski, których HD Voice im nie przyniesie.
No to ja zadam pytanie: po co komu telewizja cyfrowa? To co, w analogu nie można już oglądać?Marjo pisze:Rozumiem fakt aby brać przykład z lepiej rozwiniętych sieci (mam na myśli technologię) ale bez HD Voice już nie możecie rozmawiać???
Smiem twierdzic ze za jakosc polaczen glownie odpowiada wykonanie telefonu, kiedys producenci wieksza wage przykladali do ustawienia mikrofonu czy glosnika rozmow, dzis to jest tylko dodaatek do dotykowego ekranu. Podniesienie technologii do hd voice nieiwiele zmienia jesli sluchawka jest lipna.kowcio pisze: Ja sporo rozmawiam przez telefon i chcę jakości, a nie tylko jakieś trzaski i dźwięk jak z jakiejś beczki.