Witam Państwa,
bliska mi osoba posiada zadłużenie w pewnej sieci telekomunikacyjnej sięgające blisko 25 tysięcy złotych.
Powiem wprost - podczas gdy brakowało do następnej wypłaty, brała sobie urządzenie, które potem sprzedawała i miała kasę. Dodam, że parę abonamentów spłacała, najczęściej kilka.
Kwota ta składa się z: kilku kar umownych oraz niezapłaconych FV.
Proszę o informację albo o pomoc co zrobić w tej sytuacji?
Może ktoś z Państwa miał podobny problem? Otrzymaliśmy pismo od Operatora, który prosi o kontakt, dziś do południa przedzwonię tam i dam znać jak sprawa wygląda.
Proszę o poważne wpisy, samemu też mi nie jest łatwo, ale chcę pomóc.
Z mojego punktu widzenia, Operator nie da rat na 24 czy na 36 miesięcy,
25000/24= niemal 1050zł /mc
25000/36= prawie 700zł/mc
a na dłużej Operator się pewnie nie zgodzi.
Kwota jaką osoba może spłacać miesięcznie to 200-300zł. Marne szanse, co?
Mimo to, proszę o jakieś rady, wskazówki... Bo może jak wyżej wspomniałem ktoś miał doświadczenia z windykacją operatorską.
Z góry dziękuję, a w razie pytań, odpowiem.
bliska mi osoba posiada zadłużenie w pewnej sieci telekomunikacyjnej sięgające blisko 25 tysięcy złotych.
Powiem wprost - podczas gdy brakowało do następnej wypłaty, brała sobie urządzenie, które potem sprzedawała i miała kasę. Dodam, że parę abonamentów spłacała, najczęściej kilka.
Kwota ta składa się z: kilku kar umownych oraz niezapłaconych FV.
Proszę o informację albo o pomoc co zrobić w tej sytuacji?
Może ktoś z Państwa miał podobny problem? Otrzymaliśmy pismo od Operatora, który prosi o kontakt, dziś do południa przedzwonię tam i dam znać jak sprawa wygląda.
Proszę o poważne wpisy, samemu też mi nie jest łatwo, ale chcę pomóc.
Z mojego punktu widzenia, Operator nie da rat na 24 czy na 36 miesięcy,
25000/24= niemal 1050zł /mc
25000/36= prawie 700zł/mc
a na dłużej Operator się pewnie nie zgodzi.
Kwota jaką osoba może spłacać miesięcznie to 200-300zł. Marne szanse, co?
Mimo to, proszę o jakieś rady, wskazówki... Bo może jak wyżej wspomniałem ktoś miał doświadczenia z windykacją operatorską.
Z góry dziękuję, a w razie pytań, odpowiem.