• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #642343  autor: SprinteeR
 26 cze 2013, 12:08
Witam. Wczoraj zakupiłem Nokie Lumie 920 i założyłem konto microsoft na telefonie aby pobierać ze sklepu, podczas zakładania nic nie wyskoczylo zeby podawać wiek. Po założeniu chciałem coś pobrać i wyskakuje cały czas żeby skonfigurować moją rodzine "Poproś rodzica aby pozwolił Ci na pobieranie ze sklepu" O co z tym chodzi, co mam zrobić ? Chce coś pobrać i nie mogę ... Z góry dziekuje za pomoc !

#642366  autor: dario321
 26 cze 2013, 13:53
wejdz z poziomu komputera i edytuj swoje dane,ustaw wiek powyzej 18lat :wink:

#642371  autor: SprinteeR
 26 cze 2013, 14:05
Wchodze na strone MS i nic nie ma żeby zmienić date urodzenie.opisze co jest... loguje sie na stronie ms, potem biore moje konto i jest tylko jaki mam telefon i żeby go usunąć oraz dane kontaktowe i tylko mój e-mail podane nic więcej nie ma. Wejść z poziomu komputera tzn. zalogować się na MS na komputerze czy podłączyć telefon do komputera i coś zrobić ?

#642373  autor: galtom
 26 cze 2013, 14:15
W ustawieniach konta jest data urzodzenia i kilka innych rzeczy: hasło, aliasy, itd... jestes w zlym miejscu.
Znajdz Account settings -> Personal info

Logujesz sie na swoje konto na PC - to nie ma nic wspolnego z telefonem.

Pozdrawiam,
Galtom

#642374  autor: Jorga
 26 cze 2013, 14:17
Wiesz co, jeżeli nie możesz tego znaleźć na stronie oficjalnej MS podepnij telefon do komputera i wejdź w program zune, z którym sparowany jest telefon. Teraz wejdź w ustawienia konta i tam powinieneś znaleźć ustawienia konta, ale czy będzie tam zmiana wieku to tego Ci nie powiem bo już dawno nie korzystałem z tego programu, a ostatnio tylko na systemie 7.5 MANGO.

Pozdrawiam,
Bartłomiej P.

#642375  autor: galtom
 26 cze 2013, 14:20
Jorga pisze:Wiesz co, jeżeli nie możesz tego znaleźć na stronie oficjalnej MS podepnij telefon do komputera i wejdź w program zune,
Zune nie wspolpracuje z Windows Phone 8. Telefon z WP8 dziala w PC jak dysk - nie potrzeba zune zeby dostac sie do plikow, przerzucac muzyke itd.
A kolega wyzej ma problem ze swoim kontem MS - to najwygodniej edytuje sie w normalnej przegladarce.

Np. wejdz na outlook.com, zaloguj sie i po prawej stronie masz (jak klikniesz swoje imie) ustawienia konta, tam jest wszystko.

Pozdrawiam,
Galtom