• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #62984  autor: lucasso55
 24 mar 2006, 22:50
mam pytanie czy potzrebny jest dowod zakupu przy oddawaniu tel na gwarancji??
ogladalem na allegro dzis telefony(przymierzam sie do tej nokii)i tam kazdy do nowego telefonu daje gwarancje ale nikt nie wspomina od dowodzie zakupu!!!
czy oznacza to ze 50% nokii 6230i sprzedawanych jak nowe na allegro nie ma waznmej gwarancji??

#62991  autor: orB
 24 mar 2006, 23:14
Jeśli oddajesz telefon na gwarancji zazwyczaj starcza sama karta gwarancyjna. Jeśli zaś oddajesz z tytułu niezgodności towaru z umową potrzebujesz dowodu zakupu(nie gwarancję) i musisz iść dokładnie tam gdzie kupiłeś :)

#62993  autor: ywis
 24 mar 2006, 23:26
Za każdym razem wołają dowód zakupu (czyt. paragon). Jak jesteś zainteresowany tym telefonem, to patrz na link w mojej stopce :) ...ja sprzedaje całość wraz z paragonikiem :)

#62997  autor: znal
 24 mar 2006, 23:55
ja kupowalem moja 6230i na allegro jako uzywana 1 miech i byla do niej tylko gwara bez paragonu, poza tym nie wszystko jest kupowane przez 1 wlascicieli na paragon (ktos moze brac na fakture np.)
w serwisie chca tylko gware (mialem okazje korzystac z ich uslug)
wazne zeby tam byla pieczatka sklepu, naklejka z imeiem i data zakupu, jezeli trafisz na gware z pieczatka i naklejka bez daty (a takie sa :) ) to bedziesz mogl sobie wpisac pozniej dowolna date ;)

#63000  autor: orB
 25 mar 2006, 00:01
Ode mnie jakoś nigdy nie zawołali paragonu jak dawałem telefon, tylko kartę.
@ywis nie wciskaj mu głupot po to żeby kupił twoją nokie

#63019  autor: pumba
 25 mar 2006, 09:06
Rok temu kupiłem na allegro Nokię 3220 i sprzedający nie miał do niej paragonu więc poprosiłem o ksero umowy (w przypadku ery na umowie jest informacja o zakupie telefonu więc można traktować to jako dowód zakupu) i takie dostałem, ale i tak nie było to potrzebne bo jak oddawałem później telefon do serwisu na aktualizacje oprogramowania to sama karta gwarancyjna wystarczyła, oczywiście podbita karta gwarancyjna w miejscu zakupu bo czysta karta nic ci nie da.

#63062  autor: ywis
 25 mar 2006, 11:38
orB pisze:Ode mnie jakoś nigdy nie zawołali paragonu jak dawałem telefon, tylko kartę.
@ywis nie wciskaj mu głupot po to żeby kupił twoją nokie
He, no nie wciskam, bo u mnie w mieście zawołali jak chciałem zmiany softu, żebym pokazał paragon zakupu, więc wypowiadam się w swojej kwestii i to jakie doświadczenie mnie z tym spotkało. Ot cała prawda!

#63185  autor: Damiano
 25 mar 2006, 17:59
W życiu sie nie spotkałem z tym, żeby chcieli paragon czy coś... tylko karta gwarancyjna :-)

#63188  autor: l3p
 25 mar 2006, 18:04
Dowod zakupu czyt. paragon uwiarygadnia karte gwarancyjna ale nie zadaja Go w serwisach taka jest prawda, bo juz kilka razy oddawalem telefon mamy do serwisu Nokii. Nie spotkalem sie jeszcze aby pracownik punktu zadal paragonu.

#63324  autor: NuLL
 26 mar 2006, 03:23
Ja oddalem 6630 zeby mi ja sflashowano na najnowszy soft wczoraj. Dalem karte gwarancyjna i mialem nowy sofcik. Kompletna bzdura jest wymog paragon - czego to sie nie robi aby sprzedac...

Pozdrawiam :-)

#63337  autor: ywis
 26 mar 2006, 10:28
NuLL pisze:Ja oddalem 6630 zeby mi ja sflashowano na najnowszy soft wczoraj. Dalem karte gwarancyjna i mialem nowy sofcik. Kompletna bzdura jest wymog paragon - czego to sie nie robi aby sprzedac...
Jeśli "pijesz" do mnie ostatnim zdaniem, to jeszcze raz powtórzy, że ja pisze wszystko ze swojego przykładu, a jeśli chodzi o sprzedaż mojego tel. to nikogo do tego nie zmuszam, każdy chyba ma swój rozum! Ot!

#63676  autor: nhm
 27 mar 2006, 10:24
Nokia wymaga dowodu zakupu (z numerem seryjnym aparatu) razem z karta gwarancyjna co jest wyraznie napisane na tej karcie gwarancyjnej. Wiec chyba jednak lepiej go miec :)

- = n h m = -

#63681  autor: Kaczy
 27 mar 2006, 10:35
Robiąc mały OT.

Siemens również wymaga dowodu zakupu- tak jest napisane na karcie gwarancyjnej.

Gdy chciałem go oddać do salonu Orange to nie chcieli mi go przyjąć bez paragonu, jednak poszedłem do autoryzowanego serwisu Siemensa i przyjęli mi bez dowodu zakupu.
Sprawdzili tylko, czy jest pieczątka na karcie gwarancyjnej.

...::: Made for loneliness :::...

#64226  autor: Przemek
 30 mar 2006, 09:49
Kaczy pisze:Robiąc mały OT.

Siemens również wymaga dowodu zakupu- tak jest napisane na karcie gwarancyjnej.

Gdy chciałem go oddać do salonu Orange to nie chcieli mi go przyjąć bez paragonu, jednak poszedłem do autoryzowanego serwisu Siemensa i przyjęli mi bez dowodu zakupu.
Sprawdzili tylko, czy jest pieczątka na karcie gwarancyjnej.
Hmm...dziwne a ode mnie chcieli "dowód zakupu".Może jestem mniej wiarygodny :-D

#65067  autor: Dragon
 03 kwie 2006, 16:06
zalezy od serwisu, znajomy oddawal N-gage i tez mu zaspiewali o dowod zakupu

#71160  autor: pajorro
 01 maja 2006, 18:35
To chyba zależy od serwisanta. W styczniu oddawałem do serwisu w Krakowie na Mogilskiej i wystarczyła sama karta gwarancyjna (fakture ma wujek bo akurat on brał w PWA telefon, a ja go odkupiłem ;) )+ karta klubu Nokia, żeby dali zastępczy telefon.

#71169  autor: pumba
 01 maja 2006, 18:47
pajorro pisze:+ karta klubu Nokia, żeby dali zastępczy telefon.
To tylko przy okazaniu karty klubu Nokia dawaja zastępczy telefon?
I jaki telefon dostałeś jako zastępczy? Siemensa? :smt005

#71176  autor: pajorro
 01 maja 2006, 18:53
pumba pisze: To tylko przy okazaniu karty klubu Nokia dawaja zastępczy telefon?
I jaki telefon dostałeś jako zastępczy? Siemensa? :smt005
Chyba tak... tak wynika z informacji na stronie Nokii... Pozatym ja się pytam o telefon zastępczy to koleś odrazu poprosił o karte Club Nokia ;-)
Dostałem Nokie 8210

#71177  autor: Dragon
 01 maja 2006, 18:54
pajorro ja rozumiem ze fajnie wyglada jak masz pod awatarem licznik z kilkoma tysiacami postow ale nie odswiezaj miesiecznych tematow, ok ?

#71190  autor: pajorro
 01 maja 2006, 19:02
Dragon pisze:pajorro ja rozumiem ze fajnie wyglada jak masz pod awatarem licznik z kilkoma tysiacami postow ale nie odswiezaj miesiecznych tematow, ok ?
OK! Sorry. Prawdę mówiąc to dawno tu nie byłem i dopiero teraz odkryłem, że jest tu dział "6230i" :-)

Dzięki za zwrócenie uwagi ;-)