• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #642253  autor: SprinteeR
 25 cze 2013, 22:51
witam. zakupilem dziś lumie 920 i mam pytanie, pierwsze trzy razy ile czasu mam go ladowac i lepiej żeby był włączony czy wyłączony? oraz. po co mam konfigurowac swoją rodzinę aby pobrać coś że sklepu? jestem pełnoletni a oni każą wyrazić zgodę mojego rodzica abym mógł korzystać że sklepu. za odpowiedź dziekuje

#642256  autor: Jorga
 25 cze 2013, 22:59
Wiesz co, jest wiele teorii odnośnie nowych baterii. Jedni mówią, że już nie trzeba ich formatować, inni natomiast mówią, by baterie formatować. Ja osobiście należę do tej drugiej grupy. Po odpaleniu telefonu rozładuj go z energii, którą ma już w sobie bateria. Telefon się wyłączy, wtedy podepnij go do ładowarki i ładuj najlepiej przez noc, ok. 12h. Potem powtórz czynność dwa razy, czyli rozładuj, naładuj, rozładuj, naładuj, przy czym przy ostatnim ładowaniu zostaw go na cały dzień. Powinno być wszystko ok.

Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam,
Bartłomiej

Pozdrawiam,
Bartłomiej P.

#642258  autor: SprinteeR
 25 cze 2013, 23:06
lepiej ladowac gdy jest włączony czy wyłączony? bo ja
podlaczylem moja lumie i mi się sama włączyła, zostawić włączona czy wyłączyć?

#642279  autor: best
 26 cze 2013, 00:57
Baterii się nie formuje od dobrych kilku lat.
Podłącza się telefon do prądu i się ładuje, dopóki się nie naładuje. Potem prąd zostaje odcięty i bateria i tak się dalej nie ładuje.

#642296  autor: galtom
 26 cze 2013, 08:36
Co do konfiguracji konta w sklepie wszystko zalezy od tego jak masz skofigurowane kono i Live ID - bo to to samo.
Jesli duzo z poprzedniego nie korzystales, nie masz kontaktow, itd... zawsze mozesz zalozyc nowe.
Ale nie wiem dokladnie o co pytasz z tymi rodzicami... mnie o nic takiego zaden sklep nie pytal...

Pozdrawiam,
Galtom

#642304  autor: SprinteeR
 26 cze 2013, 09:26
Gdy wchodzę w sklep wyskakuje mi abym mógł coś pobrać należy skonfigurowac moja rodzinę w windowsphone.com i pisze popros rodzica aby się tam zalogowal i zezwolił Ci na pobieranie ze sklepu

#642308  autor: galtom
 26 cze 2013, 09:39
Wejdz na strone MS i zobacz jak masz skofigurowane swoje konto MS, moze podales zla date urodzenia? Mnie nic takiego nigdy nie wyskakiwalo.

Pozdrawiam,
Galtom