• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 163 z 350
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 350

#641401  autor: user_delete27
 22 cze 2013, 19:02
Wyposazalismy ostatnio jakies zewnetrzne cc playa w komputery i wlasciciel mowil ze teraz nie ma opcji zeby nie nagrywac rozmow. Jakies tam normy nie pozwalaja na zwieranie umow na odleglosc bez nagrywania. Nawet zoiper trzeba bylo tak podpiac z baza danych i zewnetrznym programem zeby nagrywal kazda rozmowe. Podobno ma to chronic klientow przed naciaganiem, ale tez chroni pracownikow, bo przeciez klient nie moze zarzucic pracownikowi ze podal mu nieprawdziwe informacje nt. oferty jezeli rozmowa jest nagrywana. No i oczywiscie stanowiska dla "pozal sie boze menadzerow ;)" do odsluchu na biezaco, istne gestapo w takim CC .

#641405  autor: solidburn
 22 cze 2013, 19:29
dziadek186 pisze:Wyposazalismy ostatnio jakies zewnetrzne cc playa w komputery i wlasciciel mowil ze teraz nie ma opcji zeby nie nagrywac rozmow. Jakies tam normy nie pozwalaja na zwieranie umow na odleglosc bez nagrywania.
w jednym bankowym CC masz nagrywane rozmowy i dział odsłuchu wybiórczego na bieżąco
ba jest nawet dział wyszukiwania po necie opinii o banku i co ludzie piszą i jest to wewnętrznie sprawdzane czy dany konsultant nie wprowadził klienta w błąd itd itd

Ogólnie nie ma się co dziwić play ze nagrywa sprzedawców cisną na wyniki
ale jak będą robić syf i kłamać to firma na tym straci zwroty , reklamacje itd itd dziś można łatwo stracić twarz na necie

#641407  autor: user_delete27
 22 cze 2013, 19:43
I bardzo dobrze ze ktos ma smycz i pilnuje tych ludzi. Szkoda tylko ze telemarketerzy z takiego CC nie potrafia zrozumiec slowa "nie". No ale to juz inna bajka.

#641409  autor: st.konsultant
 22 cze 2013, 19:45
ID okonio pisze:Dzisiaj pierwszy dzień kiedy mogłem przedłużyć umowę.
Telefonów w ofercie prawie w ogóle nie było (żadnego HTC z androidem). Mnie interesował iphone 4 8gb, były tylko 4s i 5 w kosmicznych cenach.
(chodzi o abonament za 79,90zl z 2 gb internetu).
Dzwonie do biura obsługi, facet informuję mnie, że iphone 4 8gb jest (za 499zł) i czy chcę przedłużyć.
Ja na to, że w orange mam abo za 90zł (ściemniam, że mam neostrade więc dostane 15 zł zniżki), 3 miesiące za darmo, 100 minut więcej i iphone 4 8gb za 199zł.
On na to czy jeżeli da zniżkę na telefon to czy teraz się zdecyduje na przedłużenie umowy? Ja mówię, że w tej chwili 500 zł za ten telefon to za dużo i zależy jaka będzie cena.
Zaczął gadać, że przez telefon mogą zaproponować specjalne warunki bo chcą jak najwięcej sprzedać umów przed sezonem ogórkowym itd.
Więc proponuje mi specjalną ofertę:

Abo: 79.9 zł
minuty: 1000
internet: 2gb
iphone 4 8gb biały: 1zł :)

Więc od razu się zgodziłem:) Nie spodziewałem się takiej oferty, żadnego przełączania do SUK nie było, zadzwoniłem pod numer obsługi klienta, który mam w telefonie.
Wiem, że niektórzy dostawali zniżkę na abo ale mi ta cena odpowiada.

Jestem bardzo zadowolony z T-mobile.
Kartę microsim także dostanę z telefonem za darmo. Choć musiałem się kłócić bo twierdził, że w 4 jest standardowa karta i dopiero w 5 jest micro. Potem przyznał mi rację, przeprosił i podziękował za zwrócenie uwagi.
To jest właśnie opłata ze zniżką. Standardowo Rodzina 110 kosztuje 99,9 zł brutto.

[ Dodano: 2013-06-22, 19:47 ]
jarod12 pisze:Witam. Mimo obiecanego przez konsultanta TM no limits za 0 zł usługa ciągle nie jest włączana. Kolejne maile i rozmowy nie przynoszą rezultatu, ciągle obiecują że skontaktuje się ze mną konsultant który podpisywał umowę i tak sobie czekam. Takze radzę uważać przy przedłużaniu i 100 razy wszystko potwierdzać.
Mam pytanie (wybaczcie ale nie chce mi się już to tym wszystkim szukać, jestem zmęczony tą firmą i tematem, może ktoś zna odpowiedź). Czy oświadczenie o odstąpieniu od aneksu można złożyć w salonie i tam też oddać telefon? Czy jak wyślę pocztą to liczy sie termin wysyłki (data stempla) czy dotarcia, a może można wysłać mailem skan? 10 dni liczymy od rozmowy z konsultantem, daty na umowie, czy dotarcia kuriera?
10 dni liczone jest od wizyty kuriera. Liczy się data nadania zwrotu. W punktach nie można oddać telefonu w ramach 10 odstąpienia od umowy. Tylko wysyłka wchodzi w grę.

#641438  autor: SL
 22 cze 2013, 23:09
Niedawno znalazłem te forum i przeglądając pare stron tego tematu znalazłem warunki uzyskane przez jednego z użytkowników:
Ok, umowa przedłużona - R40:
39,90 zł 240 minut
04,99 zł 1000 sms/mms
00,00 zł rozmowy z T-Mobile
00,00 zł paczka 500 MB danych
Telefon: HTC Desire X za 4 gr.

Chyba max, zgadza się?
Natomiast chciałem zapytać czy ktoś się orientuje/wie/próbował- czy możliwe jest zwiększenie paczki internetu, bądź wyłączenie tej opcji, że po wykorzystaniu 500 mega z automatu wchodzi 1 giga za 10zł (w sensie, żeby działało to tak, że wykorzystam te 500 i zwalnia mi net, ale nie wchodzi żadna dodatkowa paczka i kolejne opłąty)?
Dodam, że nie potrzebuje no limit w t-mobile, także minuty w abo mogliby mi zmniejszyć w zamian za tego neta (chociaż to pewnie nierealne?) :D

Podsumowując czy możliwe byłoby coś takiego:
39,9 (bo podejrzewam, że niżej z abo nie da się nawet o 5zł zejść ?)
minuty standardowe (ale mogą mi także zmniejszyć ich ilość)
pakiet większy niż 0,5? ew. 0.5, a powyżej spada prędkość a nie wchodzi te 10zł?
zniżka na tel max 200?

Z góry dzięki za odp.

#641445  autor: viperszn
 22 cze 2013, 23:47
Niedawno kupiłem sobie nowy telefon i stwierdziłem, że przedłużę umowę z TM. Poszedłem do salonu, powiedziałem co mnie interesuję ( 400-500 min; min 1 GB internet), miła pani znalazła coś takiego dla mnie, ale później zorientowała się, że nie może mi tej oferty dać na firmę. Powiedziała, że przekaże informację do centrali i że się ze mną skontaktują. Wróciłem do domu i po jakiejś godzinie miałem telefon z centrali. Kolejna pani zapytała co bym potrzebował, więc jej powiedziałem, a ona stwierdziła, że bez telefonu to mi nie może takiej oferty zaoferować. Ja na to, że konkurencja ma takie oferty, więc prawdopodobnie zmienię operatora. Konsultantka szybko przejrzała moje dane (jestem w Era/TM od 2005 r.) i powiedziała, że za chwilę się odezwie. Posłuchałem około 3 min muzyczki, po czym dostałem nową ofertę. 39 zł netto a w tym: 980 min, nielimitowane do TM i 1 GB internetu. Nie zastanawiając się długo, zgodziłem się. Wniosek z mojej rozmowy taki, że warto - nawet nie znając ofert - mówić ze konkurencja coś takiego ma, wtedy jest całkiem inne podejście do klienta i przedstawiają lepsze oferty. Nie wiem jak jest z telefonami, ale czytając niektóre komentarze to jest podobnie :)

#641483  autor: munreiker
 23 cze 2013, 09:18
jarod12 pisze:
solidburn pisze:masz umowę w ręce i masz tam TM no limits za 0 ? jeżeli nie to nie licz na to ze teraz ktoś Ci to da poza papierem jaki masz w ręce
szkoda, że poza swoimi mądrościami nie spróbowałeś odpowiedzieć na moje pytania. przeczytaj sobie parę stron wstecz to się zorientujesz że nie tylko ja mam przejścia z "TM no limits". umowa jest zawiązywana ustnie w rozmowie z konsultantem i jest wiążąca, to chyba jasne. a to że potem umowa papierowa nie odzwierciedla tego to już inna bajka i można to nazwać oszustwem, a na to jest chyba odpowiedni paragraf
Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Trzeba doklładnie dopytywać podczas rozmowy a później sprawdzać umowę przy kurierze. Ja tak się dałem zrobić w konia i teraz musiałem pisać reklamację i udowadniać że konsultant z SUK powiedział że mam nielimitowane rozmowy w T za 0 zł totalna masakra. Na szczęście przy ostatniej wizycie kuriera opamiętałem się i popatrzyłem na umowę w której nie było nic oprócz rabatu i rat za telefon i ne przyjąłem przesyłki.
I proszę nie piszcie że usługa się niedługo aktywuje bo już 2 tygodnie mineły albo że na umowach nie piszą o róznych opcjach. Na swoim numerze jak umowę przedłużałem to jak byk mam wszystko wyszczególnione łącznie z nilimitowanymi rozmowami a więc można. I nielimitowane rozmowy działały natychmiast w dniu aktywacji nowego abonamentu.

Do st. konsultant ciągle podtrzymuje swoje pytanie czy można otrzymać nielimitowane rozmowy w T-Mobile w salonie?

#641510  autor: Murlander
 23 cze 2013, 11:06
Witam, 14 czerwca przedłużyłem umowę i jeśli chodzi o warunki jestem zadowolony ale za to telefon to jakieś nieporozumienie. Wybrałem Desire X i wporównaniu w jakości rozmów z moim poprzednim Wave to jakaś padaka. Jakieś szumy, nienaturalny głos rozmówcy w co drugim połączeniu. Wyrobie się jeszcze w 10 dniach przysługujących na zerwanie umowy ? Mozna wymienić tylko telefon i zostać przy wynegocjowanych warunkach czy trzeba przejść wszystko od nowa ?

#641533  autor: martifox
 23 cze 2013, 12:13
Mnie się wczoraj też udało przedłużyć- napisałem maila w piątek, że propozycja na iboa mi nie odpowiada i przedstawiłem swoje warunki. Nie wiem skąd Pani dzwoniła- ale powtórzyłem to co napisałem w wiadomości i dostałem bez mrugnięcia okiem.

Rodzina 80 za 64,90
2 Gb transferu, 750 minut
Umowa na 24 miesiace
Lumia 820 za 1 zł

Teoretycznie móglbym brać Rodzinę 60 za 54,9, ale transfer o połowę mniejszy a ja sporo z neta korzystam więc dla mnie spory plus

#641548  autor: st.konsultant
 23 cze 2013, 13:18
munreiker pisze:
jarod12 pisze:
solidburn pisze:masz umowę w ręce i masz tam TM no limits za 0 ? jeżeli nie to nie licz na to ze teraz ktoś Ci to da poza papierem jaki masz w ręce
szkoda, że poza swoimi mądrościami nie spróbowałeś odpowiedzieć na moje pytania. przeczytaj sobie parę stron wstecz to się zorientujesz że nie tylko ja mam przejścia z "TM no limits". umowa jest zawiązywana ustnie w rozmowie z konsultantem i jest wiążąca, to chyba jasne. a to że potem umowa papierowa nie odzwierciedla tego to już inna bajka i można to nazwać oszustwem, a na to jest chyba odpowiedni paragraf
Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Trzeba doklładnie dopytywać podczas rozmowy a później sprawdzać umowę przy kurierze. Ja tak się dałem zrobić w konia i teraz musiałem pisać reklamację i udowadniać że konsultant z SUK powiedział że mam nielimitowane rozmowy w T za 0 zł totalna masakra. Na szczęście przy ostatniej wizycie kuriera opamiętałem się i popatrzyłem na umowę w której nie było nic oprócz rabatu i rat za telefon i ne przyjąłem przesyłki.
I proszę nie piszcie że usługa się niedługo aktywuje bo już 2 tygodnie mineły albo że na umowach nie piszą o róznych opcjach. Na swoim numerze jak umowę przedłużałem to jak byk mam wszystko wyszczególnione łącznie z nilimitowanymi rozmowami a więc można. I nielimitowane rozmowy działały natychmiast w dniu aktywacji nowego abonamentu.

Do st. konsultant ciągle podtrzymuje swoje pytanie czy można otrzymać nielimitowane rozmowy w T-Mobile w salonie?

Już pisałem, że nie wiem. Nie pracuję w punkcie i nie wiem jakie oni mają możliwości. Pisałem natomiast, że na infolinii nie tylko SUK może dać taką opcję za darmo.

#641599  autor: MateeeusZ
 23 cze 2013, 17:18
Małe pytanko, może coś wiecie na ten temat:
Mają na stanie iphone 4 8gb białe przy przedłużeniach z SUK?

#641644  autor: snaqq
 23 cze 2013, 21:30
solidburn pisze:
jarod12 pisze:masz umowę w ręce i masz tam TM no limits za 0 ? jeżeli nie to nie licz na to ze teraz ktoś Ci to da poza papierem jaki masz w ręce
Też mnie chcieli tak zrobić w balona ale napisałem im maila, że miałem mieć za darmo ale nie mam i że proszę o włączenie. Usługa ta została włączona tyle tylko, że nie za darmo a za 4,99 zł. Wkurzyłem się i zadzwoniłem na infolinie i wyjaśniłem jak wygląda sprawa. Pani próbowała mi wmówić, że nie mają tej usługi za darmo potem jednak próbowała się skontaktować z konsultantem który przedłużał mi umowę - po dłuższym czasie oczekiwania nie udało jej się to i powiedziała mi że jako iż jestem ich klientem od dawna to wierzy mi na słowo i że włączyła tą usługę za darmo. Trochę poczułem się jakbym próbował co najmniej ich okraść i zwróciłem uwagę że i tak miałem mieć tą usługę za darmo. Pani niezbyt miło odpowiedziała, że i tak "załatwiła" mi tą usługę za darmo więc o co mam pretensję. Nie chcąc się dłużej kłócić powiedziałem, że proszę o zwrot kosztów za połączenia z konsultantem i na tym sprawa się skończyła :)

#641697  autor: czarny81
 24 cze 2013, 06:32
czarny81 pisze:Witam,
drodzy Forumowicze mam pytanie, a mianowicie po złożeniu wypowiedzenia umowy w salonie, skontaktowała się ze mną Pani konsultantka i zaproponowała abonament w cenie 79,90 PLN 1000 min do wszystkich, 2 GB internet i telefon SGS III za 179 (upust 400 PLN). Sęk w tym, że umowa na 3 LATA . Pytanie czy da się wytargować umowę na tych warunkach na 2 lata? I czy można ugrać coś więcej? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ponawiam pytanie. Czy są to dobre warunki

Abo 1000 min za 79,90 PLN
2 GB za 0 PLN
Telefon Samsung SGS III za 179 PLN
Umowa na 3 lata

Czy jest szansa wynegocjowania umowy na 2 lata przy takich warunkach, a może jeszcze czegoś lepszego?
Ostatnio zmieniony 24 cze 2013, 09:26 przez czarny81, łącznie zmieniany 1 raz.

#641709  autor: ciekawy
 24 cze 2013, 08:12
a co z ofertami mobilnego netu ? korzystacie z netu mobilnego w T-Mobile ? znacie jakieś oferty utrzymaniowe na net mobilny ?

#641711  autor: iamlw
 24 cze 2013, 08:17
MateeeusZ pisze:Małe pytanko, może coś wiecie na ten temat:
Mają na stanie iphone 4 8gb białe przy przedłużeniach z SUK?
Jakieś 2 tyg temu przedluzalem i dostalem bialego (bylo ok 15 szt.),dzwonić na poczatku tyg podobno - mają wytedy jakieś aktualizacje stanów magazynowych, a iP 4 białe i czarne ciągle dochodzą

#641788  autor: tarinQ
 24 cze 2013, 12:20
Wiecie może kiedy T-mobile dostaje dostawy telefonów? Bo chciałem brać HTC ONE SV ale widzę że na www nie można go zamówić ;/

#641827  autor: eLBeG
 24 cze 2013, 14:46
na www to nigdy zawsze nędza... dzwoń do SUK

#641864  autor: piotras
 24 cze 2013, 17:30
Witam,
udało się komuś wynegocjować abonament bez telefonu na *12 miesięcy* w opcjach:
-300 minut / 500mb - 24,9zł
-400 minut / 500mb - 29,9zł

?

Czy są skłonni dać pakiet 1000sms do wszystkich sieci za 0zł czy jedynie połączenia no limit do t-mobile?

Pozdr.

#641926  autor: peur
 24 cze 2013, 20:30
Witam,

lada chwila planuję przedłużyć umowę w abo R140 lub R170, skłaniam się ku R170 z powodu 5GB internetu.

Wiem że R140 mogę mieć za 99 zł a co z R170 ?

Proszętakże o informację jaki moge dostać maksymalny rabat na telefon, wybieram między galaxy s4 a htc ONE.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi :)

#641946  autor: p__m
 24 cze 2013, 21:41
R170 również 20 zł taniej czyli 129 zł.
  • Strona 163 z 350
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 350