• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #641435  autor: XxXFrugo
 22 cze 2013, 23:06
Witam.Wczoraj postanowiłem naprawić mój stary tel czyli Nokia 6500 slide wcześniej w telefonie była uszkodzona taśma oczywiście zakupiłem nową za ok 70 zł Wymienili mi ludzie z serwisu wszystko ładnie pięknie tylko nie działają mi klawisze numeryczne. Żaden nie podświetlają się nie idzie pisać sms ani nic zrobić.

Co może być tego przyczyną? Gdy miałem uszkodzoną taśmę wszystko grało.Po wymianie nie działają..

#642236  autor: Jorga
 25 cze 2013, 22:14
Najbezpieczniej i dla Ciebie i dla samego telefonu będzie udanie się do serwisu, w którym to wymieniano Ci tą taśmę i powiedzenie, że panel numeryczny po prostu Ci nie działa i żeby coś z tym zrobili. Sam lepiej tego nie ruszaj bo sprawa może się tylko pogorszyć. Dobrze by było, gdybyś miał zachowany jeszcze jakiś dowód zapłaty za wymianę albo gwarancję, by serwis przypadkiem nie odmówił Ci pomocy.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam,
Bartłomiej P.