• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #640977  autor: el nino
 20 cze 2013, 20:36
Cześć
wybaczcie trywialność tematu, ale dopiero pierwszy raz posiadam smartphone'a.
Moje pytanie:
czy da się jakoś korzystać z lokalizacji (nie musi być bardzo dokładnie, wystarczy generalne zorientowanie) żeby nie pobierało środków z konta.
Posiadam Samsunga Galaxy Ace 2 a sieć to Orange MIX

#641023  autor: manyaky
 20 cze 2013, 23:49
Jak zapiszesz sobie fragment Google Maps lub skorzystasz z komercyjnej nawigacji, to jak najbardziej.

#641030  autor: buba1234
 21 cze 2013, 00:20
testowałem gpsa w nawigacji miesjkiej [mapy google] na predkosci lejka 32 kb/s dzialalo swietnie. Lejek internetowy masz za darmo w standardzie w Virgin Mobile, 8zł za starter i 5zł doladowania konto wazne rok. Lejek z darmo do konca roku w sumie 13zł, mozesz przekladac karty.

#641042  autor: el nino
 21 cze 2013, 06:54
bardziej chodziło mi o coś w rodzaju wiadomości sieciowych typu [WARSZAWA, BIELANY] itp.
Z tym, że gdy zaznaczę w opcjach "Wiadomości sieciowe" to przychodzą te informacje w postaci sms. A ja chciałbym, żeby to było wyświetlane na pulpicie.
Da się coś z tym zrobić? Jakaś aplikacja?

#641058  autor: user_delete34
 21 cze 2013, 09:00
Jeśli dobrze się orientuję, to na androida pobierasz netmonitor i bazę stacji bazowych z btsearch.pl i będziesz miał lokalizację na belce powiadomień (po zsunięciu). Nie słyszałem o opcji na pulpit w tym systemie, co nie znaczy, że nie ma. Znawcy tematu doprecyzują.

#641366  autor: Orange Ekspert
 22 cze 2013, 15:40
Wiadomości sieciowe i sposób ich otrzymywania uzależniony jest do telefonu i w tym przypadku zmian nie będzie możliwa. Pozostaje ewentualnie poszukiwanie zewnętrznych aplikacji tylko pamiętaj, że mogą się one łączyć z internetem, za co będzie pobierana opłata, (jeśli oczywiście telefon będzie miał włączoną transmisję danych w ustawieniach).

Pozdrawiam
Tomek

#641375  autor: KR2615
 22 cze 2013, 17:01
Do smartphona musisz mieć obowiązkowo taryfę z transmisją danych. Najmniejszy pakiet to koszt kilku złotych i w zupełnosci satrczzy do GPSu i sporadycznego przegladania stron internetowych.