• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #64031  autor: Blazej
 29 mar 2006, 10:46
Mam problem z ktorym wczesniej sie nie spotkalem ani ja ani zaden z moich znajomych.Mam simensa C60 w plusie dokladnie w mixie ale to nie jest najistotniejsze.Niedawno dzwonilem do kumpla pod nr ktory juz wczesniej wiele raz dzwonilem i bylo wszystko ok.Tym razem moje zdumienie bylo ogromne gdy w sluchwce zamiast kumpla uslyszalem zupelnie inna osobe, ktorej kompletnie nie znam.Sprawdzilem czy nr jest poprawny kilka razy i zapewniam wam ze jest.Ale nejlepsze jest to ze gdy on do mnie dzwoni jest wszystko ok tzn. dodzwania sie do mnie bez problemu ja z kolei gdy dzwonie do niego zglasza sie ktos inny!Jeszcze raz powtarzam nr sa prawidlowe!Pomocy!!!

#64037  autor: Aserto
 29 mar 2006, 11:22
Twój kumpel ma włączone przekierowanie. Wystarczy wyłączyć w menu aparatu bądz kodem gsm.

#64038  autor: l3p
 29 mar 2006, 11:23
Bardzo ciekawa sytuacja, ja sie z taka jeszcze nie spotkalem.
Moze ktos z forumowiczow bedzie wiedzial. Ale to jest az nie mozliwe jezeli numery sa poprawne;/

[ Dodano: 2006-03-29, 11:24 ]
Spróbuj tak jak mówi Aserto. Może bedzie działać.
 #64040  autor: Blazej
 29 mar 2006, 11:37
Panowie watpie w to przekierowywanie.Opisany problem dzieje sie zawsze tzn gdy tel. jest wlaczony,wylaczony,zajety,poza zasiegiem .Zawsze i to w dodatku tak jest tylko z moim nr!No chyba ze w jego fonie (6230i)jest opcja by przekierowywac rozmowy dla konkretnego nr?Jesli wie ktos cos o tym to niech da znac.[/b]

#64042  autor: Kaczy
 29 mar 2006, 11:49
No właśnie tak działa przekierowanie!

Masz wyłączony telefon, jesteś poza zasięgiem, numer jest zajęty- osoba dzwoniąca zostaje przekierowana na inny numer.

W jego Nokii jest taka opcja. Zaryzykuję stwierdzenie, że w każdym telefonie jest przekierowanie (no może w tych bardzo starych nie ma).

A w sumie istotne jest w czym ma telefon. Nie wiem jak to jest w Mixplusie, ale może on świadczy taką usługę i kolega przez przypadek włączył sobie przekierowanie

...::: Made for loneliness :::...

#64063  autor: Aserto
 29 mar 2006, 13:26
Kody sieciowe GSM z google:

http://www.fkn.pl/artykuly/artykul/ida_ ... 3/adid__5/

i

http://www.gsmservice.pl/kody/index.php

Raczej nie można włączyc przekierowań dla jednego numeru, przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką funkcjonalnością usługi. Przekierowania można wprowadzić takze w aparacie nie wyposażonym w taką funkcję, wystarczy wprowadzć odpowiedni kod.
Może problem nie wynika z ustawionego przekierowania, ale nie szkodzi spawdzić.

Kod deaktywujący wszelkie przekierowania to chyba ##002# ( dawno nie używałem, więc nie jestem pewien na 100%). Wyślij koledze smsem do wypróbowania.

#64076  autor: Kaczy
 29 mar 2006, 14:16
Aserto pisze: Raczej nie można włączyc przekierowań dla jednego numeru, przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką funkcjonalnością usługi.
Nie rozumiem!!

Jak nie można, jak mój znajomy włączył sobie przekierowanie na mój numer i jego znajomi dzownili do mnie :)

#64098  autor: Przemek
 29 mar 2006, 16:31
@Kaczy - jeśli dobrze rozumiem,to jemu chodziło o to,że przekierowanie zostało włączone tylko dla jednego konkretnego numeru dzwoniącego :) np.ja dzwonię do Ciebie to mnie przekieruje,a kogoś innego już nie,bo masz ustawione przekierowanie tylko dla mnie,ale to nieistotne,bo takiej funkcji nie ma :wink: przekierowanie jest dla wszystkich numerów dzwoniących.
Twój kumpel ma włączone właśnie takie przekierowanie.Ja zresztą też mam takowe włączone.Można to wyłączyć,ale jest przydatne,gdy nie masz jak odebrać telefonu,jesteś poza zasięgiem,ale w tym czasie rozmawiasz z kimś innym :wink:

#64111  autor: Kaczy
 29 mar 2006, 17:45
A w tym sensie :-D :-D

To conajmniej dziwne

#64140  autor: D@rio
 29 mar 2006, 20:01
Blazej pisze:Panowie watpie w to przekierowywanie.Opisany problem dzieje sie zawsze tzn gdy tel. jest wlaczony,wylaczony,zajety,poza zasiegiem .Zawsze i to w dodatku tak jest tylko z moim nr!No chyba ze w jego fonie (6230i)jest opcja by przekierowywac rozmowy dla konkretnego nr?Jesli wie ktos cos o tym to niech da znac.[/b]
Problem tkwi w tzw. przekierowaniu bezpośrednim. Poprostu trzeba anulować przekierowanie. Natomiast nie wierzę iż tak jest tylko kiedy Ty do tego dzwonisz. Owszem, jest to możliwe ale prawie nikt z tego nie korzysta. Żeby tak było musiałbyś korzystać z ustawienia/funkcji w telefonie która się nazywa "wybieranie ustalone" ;)