• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 158 z 350
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 350

#640128  autor: torture
 17 cze 2013, 15:47
@mnd017

Nie wiem skąd mi się wzięło 240 minut, jeżeli wszędzie dają 250, to tutaj też jest na pewno 250 :)

Może dlatego, że przedłużałem umowę jakiś czas temu na inny numer i trochę inaczej to wyglądało. Tak czy inaczej, wychodzi na to, że udało się "wywalczyć" max.

#640146  autor: mnd017
 17 cze 2013, 16:43
[EDIT] DEL nvm :)

ale mam dwa pytania:
1. Jezeli obecnie mam abonament na 45zl do wrzesnia i przedluze teraz abonament w umowie na 19,90 to ile bede placil przez te 3mc?

2. Przedluzac teraz ? Czy lepiej poczekac, z tego co widze (a sledze temat od 2tyg moze), to sytuacja zmienia sie dosc dynamicznie. Z drugiej strony jednak gdyby udalo sie zalatwic umowe na 12mc, to za pol roku znowu moglbym cos ugrac...

#640154  autor: Euronymous
 17 cze 2013, 17:23
Co masz na myśli, mówiąc, że sytuacja zmienia się dynamicznie? Też śledzę wątek od jakiegoś czasu i oferta właściwie stoi w miejscu.
Osobiście liczę, że od lipca (nowe MTRy) coś się zmieni.

#640173  autor: zinger
 17 cze 2013, 19:41
vaha pisze:Rozmawiałem w piątek z SUK. Warunki które są w iBOA to wg. nich max, ale można wybrać opcje, których nie ma w standardowej ofercie. Zależało mi na krótszej umowie niż te 18m-cy i tak pani zaproponowała mi umowę na 12 m-cy za 19,90zł i 200min + 500MB lub 29,90zł za 400min +500MB. Z racji, że całą rodzinę mam w T-M to 200min na miesiąc mi spokojnie wystarczy a dodatkowo biorę 4,99 zł no limits do T-M i wychodzi mi dużo lepsze oferta niż 24,90zł za 300min no i krótsza umowa. A wiadomo, że co kwartał oferty są coraz lepsze, więc nie ma sensu pakować się w długoterminowe. BTW można wziąć też umowy na 3-mce, ale tam warunki już mnie nie satysfakcjonowały.
Czy ktoś może to potwierdzić? Oferta bez telefonu na 12 miesięcy? Może st.konsultant?

#640175  autor: szpenton
 17 cze 2013, 19:48
nawet na 3!!

źle wyklikałem..
Ostatnio zmieniony 17 cze 2013, 20:57 przez szpenton, łącznie zmieniany 2 razy.

#640179  autor: zygikuleczka
 17 cze 2013, 20:01
szpenton, po czym wnioskujesz, że to można do przedłużenia zastosować?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#640182  autor: broda4
 17 cze 2013, 20:15
dobrze widzę/
lumia 820 w R60 staniala o z 900 na 200?
i pojawila sie lumia 520 , ktora jest duzo tansza od ace 2?

#640218  autor: mnd017
 17 cze 2013, 23:01
Euronymous pisze:Co masz na myśli, mówiąc, że sytuacja zmienia się dynamicznie? Też śledzę wątek od jakiegoś czasu i oferta właściwie stoi w miejscu.
Osobiście liczę, że od lipca (nowe MTRy) coś się zmieni.
No patrząc na abo bez telefonu, to z tego co piszecie to dwa tyg temu nie było jeszcze oferty za 19,90 (dopiero od poprzedniej środy o ile pamiętam ktoś napisał). Było 24,90zł 300min i 100MB jak pierwszy raz się zainteresowałem, potem zmienili na 500MB, później wyszła "oferta niestandardowa" 19,90zł - 200min i 500MB na 18mc, a już niby jest 20zł - 200min i 500MB na 12mc.

Teoretycznie zakładam, że owy "maks" bez telefonu w abonamencie 19,90 to:
200min (150 + 50 w prezencie) + 500MB (rozszerzalne do 2GB za 10zł) na 12mc. Sugerujesz, że dadzą jeszcze więcej ? Na minutach mi nie zależy, bardzie na internecie (ew. jeszcze niższym abo). Ale jak mają zgodzić się na 12mc?! to sam już nie wiem...

#640241  autor: barti92xx
 18 cze 2013, 00:38
czy ktos mial moze sytuacje, ze po przedluzeniu umowy nie otrzymal nastepnej Faktury? Dzwonilem do BOA, to gosc powiedzial, ze po przedluzeniu wystawiają ręcznie Falture, prawda to? mial ktos taka sytuacje?

#640245  autor: st.konsultant
 18 cze 2013, 00:51
barti92xx pisze:czy ktos mial moze sytuacje, ze po przedluzeniu umowy nie otrzymal nastepnej Faktury? Dzwonilem do BOA, to gosc powiedzial, ze po przedluzeniu wystawiają ręcznie Falture, prawda to? mial ktos taka sytuacje?
Może się tak zdarzyć, jeżeli kwota abonamentu będzie minusowa po wyrównaniach. Bardzo częsty przypadek w ostatnim czasie, zważywszy na to, że opłata nowa opłata abonamentowa jest dużo mniejsza od poprzedniej (większą część opłaty stanowi rata za telefon).

#640261  autor: iamlw
 18 cze 2013, 08:25
Pytanie dla świerzo upieczonych posiadaczy aneksu

Czy dostaliście kartę micro sim razem z telem?
Kilkanaście stron temu, ktoś podal info, że teraz każdemu wysyłają... a ja podobno nie dostałem - nie odbierałem sam paczki.

Dzięki za wieści!

#640279  autor: munreiker
 18 cze 2013, 09:31
iamlw pisze:Pytanie dla świerzo upieczonych posiadaczy aneksu

Kilkanaście stron temu, ktoś podal info, że teraz każdemu wysyłają... a ja podobno nie dostałem - nie odbierałem sam paczki.

Dzięki za wieści!
Witaj.

Jak podpisywałem aneks z abonamentem za 64,90,- z Sony Xperia L to dostałem kartę micro sim, natomiast do abonamentu za 39,90,- i telefonu Huawei Ascend Y300 nie dostałem takiej karty. Obydwa telefony są na "zwykłe" karty sim. Pewnie zależy to zarówno od abonamentu jak i telefonu ewentualnie wrzucają do pudełek karty jak im sie podoba :D

#640293  autor: matman83
 18 cze 2013, 10:36
munreiker pisze:
iamlw pisze:Pytanie dla świerzo upieczonych posiadaczy aneksu

Dzięki za wieści!
Witaj.

Jak podpisywałem aneks z abonamentem za 64,90,- z Sony Xperia L to dostałem kartę micro sim, natomiast do abonamentu za 39,90,- i telefonu Huawei Ascend Y300 nie dostałem takiej karty. Obydwa telefony są na "zwykłe" karty sim. Pewnie zależy to zarówno od abonamentu jak i telefonu ewentualnie wrzucają do pudełek karty jak im sie podoba :D
W moim przypadku został podpisany aneks na R60 z Sony Xperia L. Przesyłka bez MicroSIM.

#640298  autor: UndiscloseD
 18 cze 2013, 11:09
munreiker pisze:ewentualnie wrzucają do pudełek karty jak im sie podoba :D
Jak podpisywałem ostatnio aneks, to konsultantka nic nawet nie wspomniała o karcie. Jak się spytałem, czy ten telefon nie potrzebuje czasem takiej karty to sprawdziła i powiedziała, że faktycznie jest potrzebna karta micro SIM i dołoży ją do zestawu za darmo. Także myślę, że wystarczy poprosić.

#640302  autor: munreiker
 18 cze 2013, 11:13
DO WSZYSTKICH KTÓRZY PRZEDŁUŻALI UMOWĘ.

Uważajcie na usługę nielimitowane rozmowy w T-Mobile za 0 złotych. Jak już wcześniej pisałem mam 4 numery w T i na każdy niedawno przedłużałem umowę o ile z dwoma numerami nie było problemu i mam jasno napisane na umowie że usługa nielimitowane rozmowy jest za 0 złotych. To w dwóch kolejnych umowach niestety takiego zapisu nie mam mimo iż konsultantka z SUK obiecywała w/w usługę za 0 złotych.
Wiem że nie jestem jedynym który ma z tym problem.
Nie wiem natomiast z czego wynika to nieporozumienie. Nie jest tak że zanim włączą usługę to czekają na umowę od kuriera. Dopytujcie dokładnie podczas przedłużania umowy i sprawdzajcie aneksy przy kurierze. Mając przed soba dwie umowy na jednej mam wyszczególnione nielimitowane rozmowy za 0 złotych na drugiej mam tylko wpisaną informację o ratach!

#640307  autor: deem
 18 cze 2013, 11:24
munreiker pisze:DO WSZYSTKICH KTÓRZY PRZEDŁUŻALI UMOWĘ.

Uważajcie na usługę nielimitowane rozmowy w T-Mobile za 0 złotych. Jak już wcześniej pisałem mam 4 numery w T i na każdy niedawno przedłużałem umowę o ile z dwoma numerami nie było problemu i mam jasno napisane na umowie że usługa nielimitowane rozmowy jest za 0 złotych. To w dwóch kolejnych umowach niestety takiego zapisu nie mam mimo iż konsultantka z SUK obiecywała w/w usługę za 0 złotych.
Nie wiem natomiast z czego wynika to nieporozumienie. Nie jest tak że zanim włączą usługę to czekają na umowę od kuriera. Dopytujcie dokładnie podczas przedłużania umowy i sprawdzajcie aneksy przy kurierze. Mając przed soba dwie umowy na jednej mam wyszczególnione nielimitowane rozmowy za 0 złotych na drugiej mam tylko wpisaną informację o ratach!
u mnie jest rownie ciekawie...wynegocjowalem z SUK darmowe w T. Niestety w samej umowie nie ma o tym ani slowa. Rowniez w informacjach dodatkowych brak takiego zapisu - pisza tylko o obnizce abonamentu i rabacie na telefon. Zeby bylo smieszniej podczas logowania w iBOA z zakladce "moja taryfa" jak byk widnieje ze mam darmowe rozmowy w T za 0zl. Dzwonilem do BOA i na szczescie mila Pani wszystko wyjasnila - mam te darmowe w T za 0 i ona widzi to w systemie... Tak wiec glowa do gory. Wszystko sie powinno wyjasnic przy okazji wystawienia faktury za pelen okres rozliczeniowy z wszystkimi naliczonymi promocjami. :D

#640310  autor: matman83
 18 cze 2013, 11:37
deem pisze:
munreiker pisze:DO WSZYSTKICH KTÓRZY PRZEDŁUŻALI UMOWĘ.

u mnie jest rownie ciekawie...wynegocjowalem z SUK darmowe w T. Niestety w samej umowie nie ma o tym ani slowa. Rowniez w informacjach dodatkowych brak takiego zapisu - pisza tylko o obnizce abonamentu i rabacie na telefon. Zeby bylo smieszniej podczas logowania w iBOA z zakladce "moja taryfa" jak byk widnieje ze mam darmowe rozmowy w T za 0zl. Dzwonilem do BOA i na szczescie mila Pani wszystko wyjasnila - mam te darmowe w T za 0 i ona widzi to w systemie... Tak wiec glowa do gory. Wszystko sie powinno wyjasnic przy okazji wystawienia faktury za pelen okres rozliczeniowy z wszystkimi naliczonymi promocjami. :D
Przed podpisaniem umowy u kuriera w serwisie iBoa nie miałem żadnego zapisu odnośnie noLimit w T. Kurier przyjechał, aneks został podpisany i w iBoa pojawił się zapis o noLimit (w menu Moja Taryfa). Na umowie NIE MA żadnej informacji odnośnie tej usługi.

Najlepiej jakby st.konsultant rozwiał wszelkie wątpliwości :)

#640313  autor: Koczkodan
 18 cze 2013, 11:46
O Panowie mam z powrotem ofertę na iBOA z telefonem i bez a jak biorę ze z telefonem i wybieram że chcę Sony pojawiają mi się 3 do wyboru J,Z,E. Mam takie pytanko czy jak zadzwonię do SUK będę miał dostępną Xpierie L?

#640314  autor: munreiker
 18 cze 2013, 11:54
No to macie szczęście że udało się to załatwić i nie musieliście się martwić o to czy macie coś za darmo czy nie. Ja wiem że jest wielu abonentów którzy mają z tym problem. Jak podpisywałem aneks na swój numer telefonu to no limit w T za 0 złotych miałem na drugi dzień w iBOA.
Natoamiast z kolejnymi umowami same problemy najpierw opłata 39,- później 4,99,-!!! Mój znajomy miał podobną sytuację. Nie jest to oczywiście regułą i należy spokojnie podchodzić do tematu ja natomiast uczulam wszystkich żeby dobrze sprawdzali co podpisują i dokładnie dopytywali o warunki umowy...
Sprawa pewnie się wyjaśni ale po co niepotrzebnie się denerwować i pisać reklamacje. To nie ja mam prosić T-mobile o to żeby przedłużyć umowę tylko to T-mobile ma prosić o to mnie...

[ Dodano: 2013-06-18, 11:55 ]
Koczkodan pisze:O Panowie mam z powrotem ofertę na iBOA z telefonem i bez a jak biorę ze z telefonem i wybieram że chcę Sony pojawiają mi się 3 do wyboru J,Z,E. Mam takie pytanko czy jak zadzwonię do SUK będę miał dostępną Xpierie L?
Tak, nie ma problemu żeby dostać Xperię L i każdy inny dostępny w T-mobile telefon. Ofertę może przedstawić Tobie nawet zwykły konsultant z BOA.

#640316  autor: Koczkodan
 18 cze 2013, 11:59
Takie pytanie bo kilka dni nikt nie pisał o ofertach więc czy mogę dostać:
-R80 za 64,90
-2GB net za 0zł
-Sony Xperia L za 1zł?

Bo podobno już nie chcą tak dawać to jak dostanę czy nie?
  • Strona 158 z 350
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 350
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158