Koczkodan pisze:Od 2 tygodni miałem ofertę na iBOA żeby przedłużyć umowę. Dzisiaj chciałem przedłużyć ją a wchodzę na iBOA i patrze nie ma oferty więc dzwonię do magicznego SUK na początku Pan z BOA nie chciał mnie przełączyć więc się rozłączyłem za 10minut dzwonie jakaś Pani mnie przełączyła i rozmawiałem z kolesiem któremu wytłumaczyłem że chciałem umowę przedłużyć a na iBOA jej nie ma chociaż wczoraj jeszcze była a on mi wylatuję z tekstem że miałem na to kilkanaście dni i teraz nie mogę przedłużyć i oferta będzie dla mnie dostępna około 2 miesiące przed zakończeniem umowy. Dla mnie to są osoby mające klientów głęboko w d...e. Zastanawiam się co zrobić czy zadzwonić do nich jeszcze raz i zapytać się czy mogę przedłużyć czy zadzwonić żeby mi naliczyli kare za te następne kilka miesięcy
Warunki które miałes na iBOA niewiele różnią się od tych które są dostępne w salonie. A jak dobrze porozmawiasz to w salonie dostaniesz lepsze.
Wogóle ostatnio jakoś dziwnie zachowuje się iBOA miałem tak że oferta na iBOA raz była a później znikała.
Uważam poza tym że trafiłeś na słabego konsultanta. jeżeli chcesz dzwonić to zadzwoń do BOA niech przedstawią swoją ofertę, powiedz że oferta Tobie nie pasuje i niech przełączy Ciebie do SUK jest szansa że traficz na normalnego rozmówcę. Ewentulanie napisz e-mail przez iBOA z prośbą o ofertę. Możesz jeszcze wysłać wypowiedzenie w tym przypadku odrazu zadzwonią do Ciebie z SUK z konkretną ofertą.
Osobiście zawsze polecam wysłanie wypowiedzenia gdyż w dzisiejszych czasach przy tak dużej konkurencji na rynku mało kto chce stracić klienta.