• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 20 z 29
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29

#639324  autor: orson_dzi
 13 cze 2013, 12:01
Powinno działać po takim zabiegu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#639366  autor: tom427
 13 cze 2013, 15:32
a trzeba przyjść z tą osobą i na nią przenieść czy da się to załatwić z samym jej dowodem albo zabrać jakiś formularz z salonu i wypełnić w domu i im oddać? Wiem że w orange jest taki formularz wiec w play też powinien być, jak jest coś takiego to byłby ktoś taki miły i poda linka.Szukałem w necie ale nie znalazłem, więc może ktoś się orientuje w tej sprawie.

Dziękuje :)

edit:

http://www.play.pl/resources/pdf/Karta_ ... dualna.pdf

jak to wypełnię i przyniosę im to wystarczy? w końcu to samo wypełniałem gdy rejestrowałem kartę sim.

#639593  autor: Marjo
 14 cze 2013, 14:09
Od dwóch dni działa mi tymczasowy numer w nju. Dodam że przenoszę numer z play (abonament, zerwanie umowy przed czasem z płaceniem kary umownej) na nju abonament.
Póki co w play nie mają żadnej informacji od nju że chcą ten numer przenieść.
Kiedy nju zacznie działać coś z przeniesieniem!?!?
Nie ukrywam że spieszy mi się.

Czy nju pozytywnie rozpatrzy moja prośbę o zmianę okresu rozliczeniowego!?!?

#639602  autor: nju mobile
 14 cze 2013, 15:32
Marjo pisze:Od dwóch dni działa mi tymczasowy numer w nju. Dodam że przenoszę numer z play (abonament, zerwanie umowy przed czasem z płaceniem kary umownej) na nju abonament.
Póki co w play nie mają żadnej informacji od nju że chcą ten numer przenieść.
Kiedy nju zacznie działać coś z przeniesieniem!?!?
Nie ukrywam że spieszy mi się.

Czy nju pozytywnie rozpatrzy moja prośbę o zmianę okresu rozliczeniowego!?!?
Weryfikacja wniosku o przeniesienie numeru trwa do 3 dni roboczych. Otrzymasz informację SMS-em z datą przeniesienia numeru lub z powodem odmowy wskazanym przez Twojego dotychczasowego operatora. Więcej informacji tutaj http://www.njumobile.pl/obsluga/formaln ... nju-mobile

Pozdrawiam
Tomek
nju mobile

#639647  autor: tom427
 14 cze 2013, 18:34
Ok, udało mi się załatwić tą sprawę, zmieniłem właściciela i mam nadzieje że teraz wszystko będzie ok, tym bardziej że dziś był kurier, umowę podpisałem i moje zamówienie zostało zamknięte, teraz tylko czekać aż numer przeniosą po weekendzie :)

Ciekawe dlaczego nie da się zmienić danych rejestracyjnych bez otrzymania drugiej karty sim i bez wyrzucenia tego numeru który był podłączony do konta na play24, ogólnie to myślałem że zajmie im to 24h a tu tylko 2h i gotowe :)

Jeszcze dwa pytania:
Warto korzystać z numeru tymczasowego czy lepiej nie i spokojnie zaczekać do 21 czerwca gdy już przeniosą numer?

Kiedy warto aktywować numer na stronie njumobile.pl/aktywacja? Trzeba wykonać jakieś połączenie prócz tego żeby karta była aktywowana tak jak w play?

Dziękuje wszystkim którzy odpowiadali na moje pytania:)

#639654  autor: mPablo
 14 cze 2013, 19:02
Pytam tylko po to, żeby się upewnić - czy połączenia na numery zaczynające się na 801 (infolinie) zaliczają się do no limit w nju mobile?

#639704  autor: orson_dzi
 15 cze 2013, 00:04
Nie zaliczają się.
tom427 pisze:Warto korzystać z numeru tymczasowego czy lepiej nie i spokojnie zaczekać do 21 czerwca gdy już przeniosą numer?
Jak uważasz. Zapłacisz tyle, ile wydzwonisz.

#639766  autor: Blank
 15 cze 2013, 12:54
Warto korzystać z numeru tymczasowego czy lepiej nie i spokojnie zaczekać do 21 czerwca gdy już przeniosą numer?
W planie tymczasowym obowiązuje te same stawki, ale nie ma limitu kosztów. Czyli jeśli wydzwonisz 100 zł, to zapłacisz 100 zł (a nie 29).
Pytam tylko po to, żeby się upewnić - czy połączenia na numery zaczynające się na 801 (infolinie) zaliczają się do no limit w nju mobile?
Nie, w żadnej sieci komórkowej, numery na infolinie, czy numery specjalne nie wliczają się no limitu, a w sieciach komórkowych obowiązuje w nich inne stawki, niż standardowe.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#639787  autor: mPablo
 15 cze 2013, 15:05
divhashmorex pisze:]
mPablo pisze:Pytam tylko po to, żeby się upewnić - czy połączenia na numery zaczynające się na 801 (infolinie) zaliczają się do no limit w nju mobile?
Nie, w żadnej sieci komórkowej, numery na infolinie, czy numery specjalne nie wliczają się no limitu, a w sieciach komórkowych obowiązuje w nich inne stawki, niż standardowe.
Poczekam na wypowiedź kogoś z nju mobile. Zgodnie z cennikiem nju:
"opłata za minutę połączenia liczona zgodnie z opłatą do sieci stacjonarnej w posiadanym przez Abonenta planie taryfowym lub w posiadanej przez Użytkownika taryfie".
Zgodnie zaś z cennikiem promocji:
"Limit głosowy nie może być wykorzystany na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 80 80, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *610, *620, *630, przekierowanie połączeń, rozmowa na koszt odbiorcy, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu, rozmowy o podwyższonej opłacie (tzw. „Rozmowy Premium”) oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z Cennikiem usług nju mobile".

#639802  autor: MarekAG
 15 cze 2013, 17:38
mPablo pisze:
divhashmorex pisze:]
mPablo pisze:Pytam tylko po to, żeby się upewnić - czy połączenia na numery zaczynające się na 801 (infolinie) zaliczają się do no limit w nju mobile?
Poczekam na wypowiedź kogoś z nju mobile. Zgodnie z cennikiem nju:
"opłata za minutę połączenia liczona zgodnie z opłatą do sieci stacjonarnej w posiadanym przez Abonenta planie taryfowym lub w posiadanej przez Użytkownika taryfie".
Zgodnie zaś z cennikiem promocji:
"Limit głosowy nie może być wykorzystany na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 80 80, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *610, *620, *630, przekierowanie połączeń, rozmowa na koszt odbiorcy, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu, rozmowy o podwyższonej opłacie (tzw. „Rozmowy Premium”) oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z Cennikiem usług nju mobile".
Numery zaczynające się od 801 to numery specjalne, więc sytuacja jest klarowna.

#639807  autor: mikkel
 15 cze 2013, 18:02
Słuchajcie, mam takie pytanie.
Przeniosłem ojca do nju i jak z nim rozmawiam to ma taki dziwny głos trochę jakby stłumiony. Czy to możliwe że nju jest na takich samych zasadach jak play w orendźu? Dodam tylko że doskonale wiem że nju to jest orendź ale może w ramach oszczędności zmienili parametry techniczne na minimum?

#639812  autor: mPablo
 15 cze 2013, 18:54
MarekAG pisze:Numery zaczynające się od 801 to numery specjalne, więc sytuacja jest klarowna.
Klarowna dla Ciebie, dla mnie wcale nie. Dlatego poczekam na poniedziałek, może wypowie się przedstawiciel PTK Centertel.

#639841  autor: orson_dzi
 16 cze 2013, 09:00
Gdzie by to nie było, 801 to infolinia i zawsze jest dodatkowo płatna, w każdym abonamencie.

#639894  autor: manyaky
 16 cze 2013, 15:29
801 dodatkowo płatne. Zapytaj sobie na fb.com/njumobile.

#639924  autor: fussy
 16 cze 2013, 17:30
manyaky pisze:801 dodatkowo płatne. Zapytaj sobie na fb.com/njumobile.
No własnie a może ktoś wie, w jaki sposób operatorzy rozliczają się miedzy sobą oraz a dostawcą infolinii. I czy rzeczywiście nie ma takiej możliwości, aby któryś z opów dostarczył abonament, w którym 801xxx byłyby wliczone w abo

pzdr
Darek

#639945  autor: Ranger
 16 cze 2013, 19:45
A może ktoś podzielić się informacją, jak wygląda u niego kwestia zasięgu? Chodzi mi o to, czy Nju korzysta z nadajników Orange w normalnym priorytecie, czy też jest operatorem niższej kategorii i ma niższy priorytet?

Pytanie skierowane przede wszystkim do tych, którzy zmigrowali z Orange. Jest z zasięgiem lepiej/gorzej? Dzięki za info :)

Obrazek

#639985  autor: MarekAG
 16 cze 2013, 22:51
mPablo pisze:
MarekAG pisze:Numery zaczynające się od 801 to numery specjalne, więc sytuacja jest klarowna.
Klarowna dla Ciebie, dla mnie wcale nie. Dlatego poczekam na poniedziałek, może wypowie się przedstawiciel PTK Centertel.
Powiedz czego jeszcze nie rozumiesz to ci wytłumaczę. Jest przecież napisane czarno na białym, nie wiem skąd twoje wątpliwości.

#640042  autor: sumix
 17 cze 2013, 11:01
Ranger pisze:A może ktoś podzielić się informacją, jak wygląda u niego kwestia zasięgu? Chodzi mi o to, czy Nju korzysta z nadajników Orange w normalnym priorytecie, czy też jest operatorem niższej kategorii i ma niższy priorytet?

Pytanie skierowane przede wszystkim do tych, którzy zmigrowali z Orange. Jest z zasięgiem lepiej/gorzej? Dzięki za info :)
Zasięg ten sam. Mam pewne wątpliwości co do priorytetu bo zdarzało sie podczas testów, ze łaczył dłużej niż zwykle a i potrafił zerwać połaczenia kilka razy w miejscu gdzie był full zasięg.

Sam jestem ciekawy opinii innych.

#640230  autor: orson_dzi
 17 cze 2013, 23:33
:!: Można zdjąć kod PIN z karty SIM. Trzeba tylko stwierdzić, że zna się zagrożenie płynące z posiadania karty niezabezpieczonej kodem itd. itd. :!:

• Strona 20 z 29
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20