• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #639742  autor: Ventussi
 15 cze 2013, 11:43
Co jakiś czas z numerów 7363 i 7928 przychodzą mi SMSy reklamowe. Wczoraj postanowiłem coś z tym zrobić, wysyłałem SMSy typu STOP NAGRODA, STOP QUIZ, skasowałem konto na Wapsterze, które mi sami bezprawnie utworzyli, wysłałem START BLOKADA na 8888 i efekt jest dokładnie odwrotny. Teraz zamiast 2-3 SMSów na tydzień dostaję 5-10 SMSów typu "Nie możemy uwierzyć, że nie chcesz odebrać GWARANTOWANEJ nagrody... bla bla bla, wyślij sms na bla bla bla, o treści bla, na nr bla, TYLKO 3,69zł/dzień". Ręce opadają. Człowiek wysyła SMSy STOP, ale to NIC nie daje. Czy jest jakiś sposób na zablokowanie tego syfu? O tyle dobrze, że mi nie ściągają kasy za te SMSy, ale usilnie namawiają, żeby zagrać. Mam już tego dość.

#639746  autor: user_delete34
 15 cze 2013, 11:50
Plus online, załóż tam konto i włącz blokady na usługi premium. Jeśli tam by Ci się nie udało, wyguglaj hasło "blokada premium plus" i znajdziesz. Ostatnio udało mi się pozbyć spamu przychodzącego na telefon taty, ale nie pamiętam treści SMSów, jakie wysyłałem, by włączyć blokady.

#639753  autor: Ventussi
 15 cze 2013, 12:00
Blokadę mam włączoną, tyle, że to nic nie daje, bo jak wysyłam LISTA pod 8888, to mi pisze, że nie mam żadnych usług premium aktywowanych. Tutaj raczej chodzi o reklamy. Teraz znalazłem w regulaminie tego całego SMSquiz, żeby wysłać QUIZ STOP na 8064 i mi odpisali z nr 7363, że zgłoszenie przyjęte, od tej pory nie będę spamowany. No to zobaczymy, czy to tak na serio, czy nadal mnie będą spamować.

#644150  autor: Espi
 02 lip 2013, 18:12
Zadzwoń na DOK do Plusa to Ci wyłączą ;)

#644309  autor: kowcio
 03 lip 2013, 11:53
Musisz cofnąc zgody marketingowe (lub je wyłączyć w ogóle) na Plus Online w zakładce bodajże konto -> moje zgody.