• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 61 z 99
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 99

#635952  autor: slawnokia
 29 maja 2013, 00:56
Błędna nazwa z Żor (LAC 49353 CID 55588):

Obrazek

Prawidłowo powinno być "Rybnicka".
Nazwa bardzo szybko poprawiona:

Obrazek

Pawrzes
Zauważyłeś już może jakieś efekty przebudowy sieci w Warszawie?
Nie wykluczam, że będę tam w najbliższych dniach.

Obrazek

#637397  autor: asziatko
 04 cze 2013, 17:05
Ostatnio jadąc w stronę Zamościa (trasa k/300 km w jedną stronę) na całym obszarze jest już NetWorkS!. Co za tym idzie CI wyświetlane jest bardzo ogólnie tylko nazwy większych miast/miasteczek pisane z DUŻYCH LITER jak np. w tej lokalizacji
20130530 082344 30406 52201 0 260 02 +50.070278 +21.902499 100% -81 - SWILCZA, SWILCZA 134 - WIEZA KOSCIELNA, NETWORKS! [PDK:51806:G900]
20130530 082626 30410 52201 0 260 02 +50.070278 +21.902499 100% -81 - SWILCZA, SWILCZA 134 - WIEZA KOSCIELNA, NETWORKS! [PDK:51806:G1800]
[center]Obrazek Obrazek[/center]

gdzie widoczne jest CI SWILCZA dla pasma GSM a dla pasma DCS jest CI Swilcza, Podkarpacie.

W pasmie DCS zostały połączone nazwy CI Micro + CI Macro.

W samym Zamościu nie ma w ogóle emitowanego CI, nawet ogólnej nazwy czy to Zamosc lub ZAMOSC.

W Kontakcie,
Artur

#637435  autor: cine
 04 cze 2013, 20:13
Potwierdzam, że TM nie ogranicza znaków w cell info. Dzisiaj na Nokii C2-00 Zobaczyłem w 2 liniach napis:
Obwodnica Trójmiejska
Pojezierze Kaszubskie.
Przy okazji chciałem zapytać użytkowników co oznacza niebieskie kółeczko z literą "i" w środku obok napisu cell info i jeżeli to "i" jak info, to czy można jakoś wejść w głąb tej informacji?

#637457  autor: piotrek88
 04 cze 2013, 22:05
Ja chciałem, co może być przyczyną, tego że u mnie według mapy zasięgu T-Mobile, zostały zakończone prace modernizacyjne, natomiast CI nie powróciło takie same jak przed modernizacją: Lokalizacja Zielona, gm. Kuczbork-Osada, woj. Mazowieckie, powiat żuromiński.
T-Mobile emituje CI Orange tzn. KUCZBORK-OSADA, ZUROMIN lub nie ma w ogóle CI. A przed modernizacją miałem bardzo dokładne nazwy np. gm.Kuczbork-Osada, gm.Zuromin, Wzniesienie Mławskie itp. Co prawda nie dostałem jeszcze od T-Mobile sms o zakończeniu prac, ale według mapy to prace już się zakończyły.

#637731  autor: slawnokia
 05 cze 2013, 23:45
asziatko
Trochę dziwne, że w Zamościu nie ma żadnego CI, tam NetWorkS! był chyba wcześniej niż w Bielsku.

cine
Oczywiście , że T-Mobile nie ogranicza liczby znaków w CI, znaki na wyświetlaczu są ograniczone w Nokiach z Symbianem do 20 znaków.
C2-00 nie ogranicza znaków do 20, bo nie jest telefonem systemowym. CI wygląda ok., jednak nie da się screenów robić, czy choćby korzystać z Cell Tracka czy FTD.

piotrek88
Spokojnie, jeszcze u Ciebie nie skończono prac, a już chciałbyś mieć normalne CI.

Miałem okazję ostatnio jechać z Bielska-Białej do Warszawy.
Po trasie nigdzie NetWorkS! nie ma, jedynie w stolicy można spotkać.

CI działa różnie, nie ma wzdłuż trasy z Katowic do Częstochowy(LAC 49351) a także od Radomska po Rawę Mazowiecką w łódzkim (LAC 49190).
Co ciekawe, w drodze powrotnej tą samą trasą, z niektórych stacji z w/w LAC CI się pojawiało.

Nazwy z trasy będą na http://btsy.eu/cell.html w lipcu.
Teraz kilka nazw z k.50 CB których nie udało się mi złapać z wyświetlacza telefonu, a także dłuższe nazwy nie mieszczące się na wyświetlaczu.

Częstochowa i okolice, i także łódzkie:

Obrazek Obrazek Obrazek

Mazowsze:

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Warszawa:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

W Warszawie jak i na Mazowszu można zauważyć "puste" komunikaty CI, czyli CI działa, lecz brak jest nazwy. Pisał już o tym wcześniej Pawrzes:

Obrazek Obrazek Obrazek

I ciekawa nazwa z Czeladzi, rejon CH M1:

Obrazek

Obrazek

#637771  autor: piotrek88
 06 cze 2013, 11:04
No tak ale mapa jest zaktualizowana.
slawnokia pisze:asziatko
Trochę dziwne, że w Zamościu nie ma żadnego CI, tam NetWorkS! był chyba wcześniej niż w Bielsku.

cine
Oczywiście , że T-Mobile nie ogranicza liczby znaków w CI, znaki na wyświetlaczu są ograniczone w Nokiach z Symbianem do 20 znaków.
C2-00 nie ogranicza znaków do 20, bo nie jest telefonem systemowym. CI wygląda ok., jednak nie da się screenów robić, czy choćby korzystać z Cell Tracka czy FTD.

piotrek88
Spokojnie, jeszcze u Ciebie nie skończono prac, a już chciałbyś mieć normalne CI.

Miałem okazję ostatnio jechać z Bielska-Białej do Warszawy.
Po trasie nigdzie NetWorkS! nie ma, jedynie w stolicy można spotkać.

CI działa różnie, nie ma wzdłuż trasy z Katowic do Częstochowy(LAC 49351) a także od Radomska po Rawę Mazowiecką w łódzkim (LAC 49190).
Co ciekawe, w drodze powrotnej tą samą trasą, z niektórych stacji z w/w LAC CI się pojawiało.

Nazwy z trasy będą na http://btsy.eu/cell.html w lipcu.
Teraz kilka nazw z k.50 CB których nie udało się mi złapać z wyświetlacza telefonu, a także dłuższe nazwy nie mieszczące się na wyświetlaczu.

Częstochowa i okolice, i także łódzkie:

Obrazek Obrazek Obrazek

Mazowsze:

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Warszawa:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

W Warszawie jak i na Mazowszu można zauważyć "puste" komunikaty CI, czyli CI działa, lecz brak jest nazwy. Pisał już o tym wcześniej Pawrzes:

Obrazek Obrazek Obrazek

I ciekawa nazwa z Czeladzi, rejon CH M1:

Obrazek

#637902  autor: user_delete31
 06 cze 2013, 20:58
W Polsce Wschodniej a dokładnie w rejonach Siedlec nadal brak cell info już od 3 miesięcy a dawno jest tam NETWORKS! cell info było gdzieś nie cały miesiąc od zakończenia NETWORKS! i znikło później. Pisałem już do T-Mobile i nadal nic nie chcą rozwiązać. Jutro zobaczę co odpiszą. I jeszcze jedno dlaczego w mojej lokalizacji stoi nadal BTS Orange po NETWORKS! czy one już tak zostaną czy zlikwidują.

#637915  autor: piotrek88
 06 cze 2013, 22:15
Ja teź mam podobny problem do twojego u mnie też nie ma CI
Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 14:14 przez piotrek88, łącznie zmieniany 1 raz.

#637953  autor: Edmund
 07 cze 2013, 00:04
piotrek88, chciałeś napisać konkretną odpowiedź czy tylko bezmyślnie zacytować kolegę MateuszPL?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#638054  autor: piotrek88
 07 cze 2013, 13:50
Edmund pisze:piotrek88, chciałeś napisać konkretną odpowiedź czy tylko bezmyślnie zacytować kolegę MateuszPL?
Przepraszam, chciałem napisać odpowiedź a wyszło jak wyszło:)

#638091  autor: Pawrzes
 07 cze 2013, 16:00
slawnokia, ciekawe screeny :) Jak sam miałeś okazję zobaczyć puste CI pojawiło się z niektórych istniejących od dawna stacji.
Tak gdzie już zawitał NetWorkS! w CI jest aktualnie tylko "Warszawa" (w obu sieciach)

P.S. Gołąbki są w warszawskiej dzielnicy Ursus ;)

Pozdrawiam

#638412  autor: slawnokia
 09 cze 2013, 17:44
Pawrzes
Jeszcze póki co , coś nowego można w Warszawie złapać :wink: .
Faktycznie Gołąbki to część dzielnicy Ursus.

CI z NetWorks! jest pisane z normalnej czcionki?

Tymczasem w Cieszynie i okolicach też pojawia się NetWorks!.
CI pisane niestety w stylu ORANGE:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

#638441  autor: user_delete31
 09 cze 2013, 20:09
W Warszawie zaczną się konsolidacje gdzieś na Sierpień-Wrzesień. Nie myląc się ;)
Oczywiście co do braku cell info piszcie do BOA każą podać numer telefonu i jeszcze coś tam. Aby mogli sprawdzić.I jeszcze jedno pytanie konsolidacje skończyły się w gminach Korytnica,Liw,Węgrów czy tam jest cell info?

#638571  autor: Gadulski
 10 cze 2013, 18:28
MateuszPL, czasami wypadałoby się wysilić i przejrzeć inne wątki zanim napisze się coś takiego:
W Warszawie zaczną się konsolidacje gdzieś na Sierpień-Wrzesień
Tutaj na bieżąco użytkownicy piszą co i w jakiej części Warszawy już! się zmienia:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=915
(...)i jeszcze coś tam (...)

Pozostawiam bez komentarza...

Popatrz, poczytaj, a potem napisz coś sensownego!!!

Obrazek

#638576  autor: user_delete31
 10 cze 2013, 19:07
Tylko że ja wiadomość mam od BOA na pod Warszawskiej Pradze.
Przepraszam cię Gadulski mam nadzieję że nie jesteś zły :?
Na mapie zasięgu T-Mobile widzę że zakończyli konsolidacje na Białołęce jakie jest tam cell info czy nie ma go?

#638650  autor: slawnokia
 11 cze 2013, 00:32
MateuszPL

Zawsze możesz sprawdzić jakie tam CI jest, my mamy dalej :wink:.

Obrazek

#639065  autor: user_delete31
 12 cze 2013, 15:08
Na Warszawskiej Białołęce cell info jest w stylu orange CI: WARSZAWA :shock:

#639266  autor: slawnokia
 13 cze 2013, 00:15
MateuszPL no widzisz, sprawdziłeś.

Niestety tendencja już teraz wszędzie jest ta sama. To samo na Śląsku Cieszyńskim czy w samym Cieszynie.
Wszystkie nawy wbijają z dużej czcionki. Przynajmniej tyle, że Ci jest od razu.
Miejmy nadzieję,że z czasem wszystko wróci do normy.
BO CHYBA TAKA PISOWNIA NIE JEST ANI PRAWIDŁOWA I RACZEJ WKURZAJĄCA :evil:.

Pozdrawiam :smt006 .

Obrazek

#639648  autor: piotrek88
 14 cze 2013, 18:35
U mnie w Zielonej, gm. Kuczbork-Osada, woj. Mazowieckie, prace chyba zmierzają ku końcowi, ponieważ dziś zobaczyłem po prawie 2 miesięcznej przerwie nazwę Wzniesienia Mławskie, która była emitowana przez T-Mobile m. in przed pracami modernizacyjnymi, zauważyłem również że została ta nazwa zmieniona trochę, ponieważ przed pracami modernizacyjnymi było Wzieniesienie Mławskie, zastanawiam się tylko dlaczego Orange emituje inne nazwy.

#639695  autor: Gadulski
 14 cze 2013, 23:11
piotrek88:
zastanawiam się tylko dlaczego Orange emituje inne nazwy
T-Mobile będzie miało inne komunikaty w Cell Info niż Orange, gdyż technicznie jest to możliwe ;)

Jak możesz włącz odbiór wiadomości sieciowych z kanału 50 :) Prawdopodobnie odczytałeś komunikat z wyświetlacza, a ma on dokładnie 20 znaków. Odbierając wiadomość z kanału 50 może zobaczysz coś więcej :mrgreen:

Obrazek
  • Strona 61 z 99
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 99
  • 1
  • 59
  • 60