• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #639442  autor: marcin001
 13 cze 2013, 20:59
Witam, poszukuję nowej oferty dla mnie nie przekraczającej kwoty 50zł na 3 miesiące.
Może być karta albo abonament.
Mało SMSuje, kilka smsów dziennie, a czasem wcale.
To samo z rozmowami.
Co do neta to do FB i jakieś inne strony czasem, czyli 300mb powinno wystarczyć.
Obecnie mam Plusa, ale na moje oko chyba za drogo tu jest w porównaniu do innych sieci.

Mógłby ktoś mi polecić jakąś dobrą ofertę bez telefonu? :)

#639448  autor: Niezgodna7
 13 cze 2013, 21:16
Wstępnie:
Orange FREE, po doładowaniu za 50zł dostaniesz bodaj 2Gb netu, kasę wydasz na sms (20gr, tak, wiem, drogo) i rozmowy (29gr min.)
Konto i bonus Mb ważne ROK.
Bonusy Mb od każdej zdrapki.
Hej.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#639453  autor: Blank
 13 cze 2013, 21:22
Jeśli u Ciebie dobrze działa Play (popytaj znajomych będących w tej sieci, jesli takowych masz, albo najlepiej zamów bezpłatny starter i przetestuj), to zdecydowanie polecam Virgin Mobile. Każde doładowanie przedłuża ważność konta o 365 dni. Podstawowe stawki to 19 gr / min, 6 gr/ SMS.
Internet jest bezpłatny do końca roku (z prędkością do 32 kb/s), ale jeżeli potrzebujesz szybszej prędkości to możesz aktywować jeden z pakietów. Najbardziej odpowiednim wydaje się, że będzie 200 MB za 7 zł, lub 500 MB za 12 zł.
Po zarejestrowaniu w Klubie Virgin (przez internet), każde doładowanie premiowane jest bonusem 50% na konto główne, co obniża o 33% ceny wszystkich usług telekomunikacyjnych (np. efektywna cena za minutę to 13gr, za SMSa to 4gr, a za pakiet 500 MB to 8 zł).
W ofercie niestety nie ma żadnych pakietów, ani promocji na połączenia wewnątrzsieciowe, itp.

Gdyby to ci nie odpowiadało, to bez zmiany operatora możesz przejść do taryfy Plus na kartę więcej przez rok. Podstawowe stawki to 29gr/min [do wszystkich] i 19gr/SMS. Każde doładowanie przedłuża ważność konta o 365 dni (koszt zmiany taryfy to 3 zł).
W ofercie masz także pakiet 300 MB za 7 zł oraz dwie usługi, które teoretycznie mogą obniżyć koszty połączeń (wybrany numer w Plusie - 10 zł / 30 dni za nielimitowane połączenia do wybranej osoby w Plusie, Wybrany numer z dowolnej sieci - za opłatą 3 zł / 30 dni, stawka do wybranej osoby zmniejsza się do 10gr/min, czyli koszt zwraca się po 16 minutach).

EDIT: Jeśli jakimś cudem, działa u Ciebie dobrze Orange, to tym bardziej polecam Virgin mobile (działa na sieci Play i Orange). Mało prawdopodobne, ale gdyby jednak, lepsze to będzie niż Orange Free na kartę zaproponowane przez WredniakLovera ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#639496  autor: buba1234
 13 cze 2013, 23:49
Jeszcze zapomiales dodac, ze w Virgin Mobile do doladowania 10zł jest bonus internetowy 100MB szybkiego neta.
Na lejku 32kb/s, który jest w standardzie mozna robic wygodnie wszystko poza youtubem i podobnymi stronami video [strony www przegladaj przy pomocy opery mini]. Konto wazne rok po doladowaniu 5zł wiec doladowujesz kiedy ci sie podoba.

edit:
Jak np. chcesz doladowac za 20zł to ładuj 2 razy po 10zł wtedy bedziesz miec 200MB bonusu. Jak załadujesz za 20zł to bedzie tylko 100MB. Bonus jest wazny 30 dni, wiec mozesz ładowac 10zl na miesiac wtedy sie chyba zsumuja, a jak chcesz ładować rzadziej to nie jestem pewien ale chyba mozna przedluzac waznosc i sumowac pakietami np. za 2zł 25MB. Niech to ktos potwierdzi jezeli tak jest.
Natomiast zapewniam lejek jest wygodny i szybkiego neta rzadko pewnie bedziesz potrzebal. Na lejku strony otwieraja sie w 5-10 sekund w Operze mini, widżety pogodowe dzialaja w 2 sekundy, nawigacja piesza w miescie mapami google dziala, jakdojade dziala, email dziala, smsy internetowe przez vibera dzialaja. Nic tylko czerpać. :P

#639532  autor: Blank
 14 cze 2013, 10:01
buba1234, o bonusie internetowym faktycznie zapomniałem :)

Potwierdzam, po doładowaniu za 10 zł lub więcej jest bonus 100 MB, więc jeśli ktoś chce doładować wyższym nominałem, to lepiej to podzielić po 10 zł.
Ponadto, bonus internetowy i pakiety są ważne 30 dni i są na tym samym koncie, co sprawia, że bonus można przedłużać pakietami, a pakiety bonusem.
Ponadto jeden pakiet można przedłużyć innym.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #639658  autor: manyaky
 14 cze 2013, 19:16
marcin001 pisze:Mógłby ktoś mi polecić jakąś dobrą ofertę bez telefonu? :)
Jak dla mnie nie ma sensu wydawać dodatkowo na pakiety. Jeśli sporadycznie SMS i voice, natomiast Internetu 300MB (miesięcznie), to bierzesz Lubię to! i ładujesz raz na 100 dni 60zł.

Za to masz bonusy: 30 minut na stacjonarne/Play, 30 minuty do wszystkich, 1GB netu, 18zł bonusu (ale może być większy podczas doładowywania w trakcie jednej z promocji doładowań).

Oprócz tego, po wykorzystaniu bonusów możesz kupić każdego miesiąca pakiet 30 minut za 6zł (0,20zł minuta) oraz pakiet 10 za 5 (0,14gr) minuta.

Gwarantuję, że nie będziesz miał co z kasą robić. :wink:
 #639871  autor: ciernik68
 16 cze 2013, 13:27
manyaky pisze: Za to masz bonusy: 30 minut na stacjonarne/Play, 30 minuty do wszystkich, 1GB netu, 18zł bonusu (ale może być większy podczas doładowywania w trakcie jednej z promocji doładowań).
witam, czy mógłbym prosić o wyjaśnienie tych bonusów?
mój syn ma tą taryfę ale bonus za doładowanie to tylko net i 15/30% od doładowania online
pozdrawiam.
 #639891  autor: manyaky
 16 cze 2013, 15:26
ciernik68 pisze:witam, czy mógłbym prosić o wyjaśnienie tych bonusów?
mój syn ma tą taryfę ale bonus za doładowanie to tylko net i 15/30% od doładowania online
pozdrawiam.
1) 30 minut na stacjonarne -> wynika z Programu Doładowań (koszt 1zł/90 dni).
W przypadku doładowania w miesiącu kalendarzowym sumaryczną kwotą 30zł otrzymujemy bonus 30 minut na stacjonarne i do Play.
2) 30 minut do wszystkich -> wynika z Programu Doładowań (koszt 1zł/90 dni).
W przypadku doładowania w miesiącu kalendarzowym sumaryczną kwotą 60zł otrzymujemy bonus 30 minut na stacjonarne i do Play (wynikający z progu 30zł) oraz bonus 30 minut do wszystkich za osiągnięcie progu 60zł. Jest jeszcze próg bodajże 90zł i wtedy otrzymujemy 20zł gratis.
3) 1GB netu wynika ze specyfiki taryfy
4) 18zł bonusu wynika z promocji +30% za doładowanie przez fb.com/Play.
5) podczas tzw. promocji doładowań (~raz na miesiąc, półtorej) można uzyskać większy bonus za doładowanie, np. 55% lub pakiety SMS oraz głosowe

#640001  autor: ciernik68
 17 cze 2013, 00:52
wielkie dzięki, będziemy testować :D
Mam jeszcze jedno pytanie?
Czy zna ktoś sposób na b.tanie rozmowy z 1 numerem z TM.
80% rozmów syna jest z tym numerem i niestety "50zika" szybko się kończy.(miało być co 100dni :evil: )
myślałem o mtv i 1 numer za 3zł ale nie wiem jak działa to rwk w tej ofercie i czy wystarczy 1 doładowanie 5zł miesięcznie?
dla jasności play zostaje jako główny nr.
pzdr.

#640005  autor: Ruben
 17 cze 2013, 06:38
ciernik68, MTV mobile, to jedyny prepaid TM, gdzie nie jest pobierana opłata za RWK. W związku z tym jest to najlepszy sposób na nielimitowane rozmowy z 1 numerem TM. Opłata jak wspomniałeś 3pln/m-c więc wystarczy doładowanie 5pln/m-c. RWK działa tak, że po każdej czynności (np. wysłanie, odebranie SMS lub wykonanie, odebranie połączenia) ważność konta jest wydłużana o rok. Oczywiście dla ułatwienia takie wydłużenie dokonywane jest przez system bilingowy chyba raz w m-cu.
marcin001 pisze:Mało SMSuje, kilka smsów dziennie, a czasem wcale.
To samo z rozmowami. Co do neta to do FB i jakieś inne strony czasem, czyli 300mb powinno wystarczyć.
Przy małej aktywności Virgin Mobile jest najlepszą i najwygodniejszą ofertą. Pamiętać trzeba tylko o pakiecie 300 MB a jak zapomnisz, to pieniędzy nie tracisz ponieważ każdy ma uruchomiony lejek bezpłatny do końca roku.