• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #638898  autor: 7sekund
 11 cze 2013, 23:09
Witam, chciałbym zapytać o Opere Mini tzn czy da się sciagnac ja na necie z komputera w sensie żeby pobrać na laptopa i przerzucić na telefon ?
Czy trzeba to instalować na telefonie czy jest to jeden plik z którego ja się uruchamia na komórce?

No i jeszcze ważne pytanie takie: Czy na tej Operze Mini da się otowrzyc kilka stron w zakładkach jak jest to na kompie czy tylko jedna strone na raz można przegladac??

#638902  autor: Niezgodna7
 11 cze 2013, 23:17
Pysiu, no przecież napisali Ci skąd ściągnąć.
Masz pakiet netu w fonie? No to bezpośrednio, na fonik.
Wersja ma około 160Kb.

#638903  autor: 7sekund
 11 cze 2013, 23:20
Na razie nie mam pakietu internetu stad to pytanie czy da się sciagnac na lapka a z lapka na nokie i czy to zadziała.

trzeba to instalować czy jest od razu do użytku?

Można przegladac wiele stron na raz w zakładkach jak na kompie czy tylko 1 na raz można?

Proszę o te odpowiedzi bo mysle ze na pewno tutaj duza większość umie odpowiedzieć.

#638907  autor: Ranger
 11 cze 2013, 23:57
Można przeglądać kilka kart. Co do instalacji - może po prostu spróbuj? Instalowałem kiedyś aplikację po zrzuceniu do Symbiana z komputera, więc powinno Ci ruszyć, tylko ściągnij odpowiednią wersję :)

Obrazek

#638919  autor: aquick
 12 cze 2013, 01:35
Tutaj masz link, gdzie możesz wybrać wersję Opery i ją pobrać.

Obrazek

#639253  autor: 7sekund
 12 cze 2013, 23:38
Czy korzystając z neta w Operze Mini na telefonie , można jednocześnie, bez przerywania polaczenia z netem pisać i odbierać smsy??? :mrgreen:

#639255  autor: Niezgodna7
 12 cze 2013, 23:41
W Twoim przypadku nie można
:- D

#639257  autor: 7sekund
 12 cze 2013, 23:43
A czemu w MOIM przypadku?? Chodzi o to ze będę korzystal w Nokii 6303i i to o model telefonu chodzi?
To tylko w smartfonach można jednocześnie pisać smsy i z neta korzystać? :(

[ Dodano: 2013-06-12, 23:44 ]
Czy mam rozumieć ze jak będę korzystal z neta w telefonie to nikt się do mnie nie dodzwoni ani nie da rady odebrać smsa jak ktoś napisze?

#639260  autor: Niezgodna7
 12 cze 2013, 23:51
Tak, o Twój model.
*
Nie bój żaby, dodzwonią się, es dojdzie.
Transmisja jest wtedy zawieszana, nie zrywana.
(nie doczytałem, że chodzi Ci o dwa kierunki)
*
Ty aby napisać, musisz "wyjść" z Opery.

#639261  autor: 7sekund
 12 cze 2013, 23:55
To klapa :(
Ciekawe czy ta nokia co mam to będzie dawala jakies przyzwoite predkosci neta rzedu powiedzmy od 1 -2 Mbps i więcej czy będzie mocno ograniczona bo moe ma modem kiepski?? Oczywiście to tez zależy od samej sieci Playa ile będzie można uzyskac szybkości ale mi chodzi o sam model telefonu.

Jeszcze takie pytanko:
Czy na necie z playa mobilnym w telefonie, jest przydzial DYNAMICZNY IP czy tylko jeden staly statyczny na zawsze dla jednego numeru tel?

Pamietam ze w Play On-Line to był przydzial dynamiczny wiec miałem lepiej.

#639263  autor: Niezgodna7
 13 cze 2013, 00:02
Jaka tam klapa, mając pakiet netu będzie Ci zwisało przerywanie transmisji
jaka prędkość? Wystarczająca do poczytania mobilnych stron i odbierania, wysyłania email
:- )
A tera uciekam, wracam jutro wieczorem
:- (

#639275  autor: Edmund
 13 cze 2013, 00:53
Ciekawe czy ta nokia co mam to będzie dawala jakies przyzwoite predkosci neta rzedu powiedzmy od 1 -2 Mbps i więcej czy będzie mocno ograniczona bo moe ma modem kiepski??
Twoja Nokia jest telefonem 2G i obsługuje technologie EDGE i GPRS - i w Twoim przypadku max prędkości to:
- GPRS - max 100/60 kbps (DL/UL)
- EDGE - max 296/177.6 kbps (DL/UL)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#639285  autor: sa
 13 cze 2013, 06:05
Już Ci koledzy wyżej odpisali ale nokie na sofcie s40 nie mają możliwości minimalizacji przegladąrki neta obojętnie fabrycznej czy opery mini i nie masz wyboru musisz zamknąć apkę jeżeli chcesz pisać,Minimalizacja występuje tylko w śp.SE i smartach.. A co do prędkosci jak wyżej pinaso ten model noki na modem się nie nadaje i do przeglądania neta też średnio,bo nieco za mały ekranik ,lepiej już 301 nokię wziąć co prawda ma feler niezbyt mocna baterię i jest plastikowa ale ma i hsdpa i hsupa i ekran 2,4 cala no i wejście microusb wiec i na modem się nadaje.Co do prędkości neta w play zdania są podzielone ale z doświadczenia wiem ze transfer zależny jest od ilości chętnych na łaczu w danej chwili tj.im więcej ludzi z neta w danej chwili korzysta tym wolniej ów net działa..przeciętna predkość zaś od 7,2 maksymalnie mb/s do nawet szybkości gprs(o.48kb/s czyli tyle co lejek w playu..) zależy od miejsca zamieszkania i nadajników jakie masz w okolicy no i ilości korzystających w danej chwili lub porze dnia.....

#639335  autor: Edmund
 13 cze 2013, 12:59
Trzeba tu jeszcze nadmienić, że w przypadku transferu w roamingu max. download to 2mbit/s a max. upload to 384kbit/s

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#639433  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 20:42
Ok Edmund podales maksymalne możliwe transfery na EDGE i GPRS no ale czy ja w telefonie mam wybrać czy chce korzystać z neta EDGE albo GPRS czy to samo mnie będzie przelaczalo np. na najkorzystniejsze w danej chwili ?

Sa - mój telefon ma 2,5 cala ekran wiec mysle ze jest ciut większy od tego 2,4 cala.

#639436  autor: Niezgodna7
 13 cze 2013, 20:52
Samo Ci się włączy, co tam operator ma w danej sekundzie

#639438  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 20:54
Ok dzięki :-)

No ale nie wiem skad to przekonanie ze ta nokia ma ekran 2,4 cala bo wszyscy tak pisza a w instrukcji pisze ze 2,5 cala. Co prawda to 0,1 cala nie jest dużo no ale zawsze cos.

[ Dodano: 2013-06-13, 21:14 ]
A mogę zapytać jeszcze raz jaki jest przydzial IP w necie z telefonu?
Było by fajnie gdyby było dynamiczne a nie statyczne...

Ktos moglby mi takiej odpowiedzi udzielić jak to jest w necie mobilnym?

#639452  autor: Niezgodna7
 13 cze 2013, 21:22
A huk tam z tym Twoim ekranem
;- D
Nie jestem pewien, ale ip stałe, ale nr z Opery zawsze zmienny będzie u Ciebie.
U mnie też się zmienia nr z Opery, ale czasem uda mi się go utrzymać (ten sam nr) nawet przez 3 dni
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#639455  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 21:24
Od czego zależy numer Opery? Przy każdym wyjściu z opery nr IP się zmieni czy w inny sposób? Może po restarcie telefonu się zmienia? :mrgreen: