• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#639277  autor: Edmund
 13 cze 2013, 01:00
7sekund, te 10zł za 5zł to jest pakiet który możesz aktywować tylko raz na 30 dni i tylko gdy masz jakąś kasę na koncie głównym. Inaczej mówiąc - jeden raz w miesiącu możesz zmienić 5zł z głównego konta na 10zł na koncie bonusowym (pakiecie złotówek), które to 10zł będzie ważne 30 dni (chyba że przedłużysz ich ważność np. doładowaniem bonusowym).
Przy czym jest taki myk - że jeżeli zmienisz taryfę to po tym jak system aktywuje Ci nową taryfę możesz na nowo kupić pakiet 10 za 5. Więc jeżeli chcesz mieć dużo bonusowych złotówek, a zamierzasz zmieniać taryfę to kup pakiet 10 za 5 przed zmianą taryfy, oraz kup ten pakiet po zmianie taryfy.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#639281  autor: Spioszek
 13 cze 2013, 02:10
Edmund pisze:Więc jeżeli chcesz mieć dużo bonusowych złotówek, a zamierzasz zmieniać taryfę to kup pakiet 10 za 5 przed zmianą taryfy, oraz kup ten pakiet po zmianie taryfy.
Jeśli tak zrobisz stracisz środki promocyjne, które miałeś przed zmianą taryfy, oczywiście tak mówi regulamin, osobiście tego nie testowałem.

#639326  autor: KC-KARLOS
 13 cze 2013, 12:10
darkangel,
kasa promocyjna przepadnie tylko i wyłącznie po zmianie taryfy na FORMUŁA MINI MAX NA KARTĘ.
W drugim kierunku po przejściu z MM do PNK / RWK / PNK LT - kasa nie przepadnie.
Dodatkowo jeśli będziesz migrować pomiędzy opcjami w PNK RWK:
> Play Na Kartę Rok Ważności Konta (dawny Play Fresh 5)
> Play Fresh Darmowe Rozmowy i SMSy w Play
> Play Fresh Darmowe SMSy do Wszystkich Sieci
ZACHOWUJESZ roczną ważność i kasę z sald złotówkowych, reszta przepada.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#639431  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 20:32
No tak ale ja pytałem czy jak zaaktywuje promocje 10 za 5 i doladuje od razu 50 to co wtedy się stanie?? Nie chce się bawic w doładowania po 5 zl tylko od razu 50 na 100 dni waznosci. Czy wtedy te zlotowki z apkietu nie będą ważne przez te 100 dni także??
No i co to jest doładowanie bonusowe bo nie rozumiem a chciałbym żeby te dodatkowe 5 zl mi nie przepadlo po miesiącu??

A może to nie jest promocja doladowan tylko taka ze zamieniam te 5 zl z konta które mam na 10 i leci wszystko na promocyjne??

Nie ogarniam tego, przykro mi. Proszę o wykazanie cierpliwości.

#639437  autor: Blank
 13 cze 2013, 20:54
7sekund,

1. Doładowując za 50 zł, ważność dla połączeń wychodzących wyniesie 100 dni. Środki z konta głównego ważne są 60 dni dłużej (do utraty ważności poł. przychodzących).
2. Pakiet 10 za 5 jest pakietem złotówek, w ramach którego 5 zł z konta głównego zamieniasz na 10 zł na koncie promocyjnym (Pakiet Złotówek, dalej: PZ). PZ można wykorzystać jedynie na połączenia do wszystkich sieci, oraz SMSy i MMsy do sieci komórkowych.
Okres ważności środków w PZ to 30 dni (jest niezależny od Konta).
3. Doładowując przez aplikację na profilu Play na Facebooku do każdego doładowania dostajesz extra 15% lub 30% w zależności od taryfy. Środki te trafiają na PZ i są ważne 30 dni. Jeśli do tej pory miałeś jakieś środki to zostaną one "połączone" z nowymi i będą ważne 30 dni.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#639441  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 20:57
Aha ok dzięki już rozumiem. Nie mam konta na Facebooku wiec odpada bonusowe doładowanie bo nie chce tam zakladac konta.

W sumie wiec chyba mi się nie oplaci zamieniać 10 na 5 bo i tak mi nic to nie da korzystnego dla mnie.

#639445  autor: Blank
 13 cze 2013, 21:06
7sekund,
Warto wiedzieć, że 15% Ekstra dostajesz także przez doładowanie online na stronie Play (także na PZ).
Jeśli zatem masz konto bankowe z opcją bezpłatnych przelewów przez internet to warto w ten sposób doładowywać zamiast normalnych doładowań w kiosku, czy sklepie, bo przynajmniej coś wpadnie ;)

Te pakiety mimo wszystko w większości (nie we wszystkich) wypadków warto aktywować. Jakby nie patrzeć za 5 zł dostaje się wtedy 34 minuty lub 111 SMSów, choć nie każdemu to potrzebne, a niektórym (którzy wydają mniej niż 5 zł miesięcznie na rozmowy/SMSy/MMSy) może się nie opłacać :)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#639446  autor: 7sekund
 13 cze 2013, 21:09
Może ewentualnie rozmowy do wszystkich sieci i MMSy do wszystkich by były ciekawe z konta promocyjnego.