• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #639030  autor: ekip
 12 cze 2013, 13:38
Mam pytanie do eksperta Orange albo kogoś kto zna temat.

Jakie dokumenty okazujemy kurierowi podczas podpisywania umowy abonamentowej, a jakie przekazujemy. Jak rozumiem przekazujemy ksero. Ale jakich kserówek może żądać kurier?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, 22:32 przez ekip, łącznie zmieniany 1 raz.

#639125  autor: user_delete56
 12 cze 2013, 18:21
To chyba zależy od kuriera, bo słyszałem kilka zupełnie odmiennych historii. Przygotuj się jednak na to, co faktycznie zaznaczyłeś w zamówieniu. Dowód osobisty miej przy sobie, ksero nie jest wymagane oraz oryginał zaświadczenia z zakładu pracy albo inny dokument, który zaznaczyłeś na stronie.

#639583  autor: ekip
 14 cze 2013, 13:15
Dzięki za informacje. Ktoś mi mówił, że kurier oprócz okazania dowodu żąda ksero dowodu, które następnie zabiera. W informacji na stronie nic o tym nie ma, więc byłem zdziwiony.
 #640351  autor: Orange Ekspert
 18 cze 2013, 13:11
ekip pisze:Mam pytanie do eksperta Orange albo kogoś kto zna temat.

Jakie dokumenty okazujemy kurierowi podczas podpisywania umowy abonamentowej, a jakie przekazujemy. Jak rozumiem przekazujemy ksero. Ale jakich kserówek może żądać kurier?
Aby podpisać umowę należy kurierowi przedstawić dowód osobisty oraz kopie lub oryginał rachunku za:

- energię elektryczną,
- usługi telefonii stacjonarnej,
- gaz,
- czynsz za mieszkanie,
- usługi telefonii komórkowej (dowolnej sieci, także Orange),
- telewizję kablową i cyfrową,
- internet.

Pozdrawiam
Hubert
Pomoc Orange