• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #638177  autor: justek
 07 cze 2013, 22:31
posiadam samsunga monte i od dłuższego czasu zauważyłam że znikają mi pieniądze z konta, po jakimś czasie zauważyłam że jak włączam aparat i go wyłączę to u góry pojawia mi sie znaczek od połączenia z internetem i myśle że dlatego mi zżera tą kase pytanie tylko dlaczego tak sie dzieje? szukałam w ustawieniach ale nic nie znalazłam. może ktoś sie na tym zna albo tez sie przytrafiło takie coś to bardzo prosze o pomoc bo inaczej wyczyści mnie do zera :?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2013, 11:58 przez justek, łącznie zmieniany 1 raz.

#638182  autor: remus77
 07 cze 2013, 23:08
Najprawdopodobniej telefon łączy się z netem za pośrednictwem 2G a nie przez wifi.
Po pierwsze spróbuj zmienić ustawienia tak aby łączyć się z siecią tylko przez wi-fi (jeśli masz taką możliwość).
A jeśli chcesz całkowicie wyeliminować możliwość utraty środków to usuń profile transmisji danych (Twojego operatora) z telefonu (ewentualnie ustaw jakiś błędny profil). Tylko pamiętaj, że w monte istnieje kilka miejsc w których można wybrać profile trans. danych i każde z nich odpowiada za inne aplikacje (jak się mylę, forumowicze pewnie to skorygują).
i tak, np. Gry->Więcej->profile trans. Danych (odpowiada za aplikacje znajdujące się w grach) , Ustawienia->Telefon->Internet->profile trans. Danych (odpowiada za wbudowaną przeglądarkę) , Ustawienia->Wyświetlacz->Widget->Ustawienia->profile trans. Danych. (odpowiada za widgety np.pogodowy),
Menu->Wiadomości->Ustawienia->E-mail->Profile trans. danych

Mam nadzieję, że to pomoże....

Ave!

#638183  autor: Niezgodna7
 07 cze 2013, 23:09
Masz Abonament? Karta?
Może jest jakiś mini pakiet internetowy to się uruchomi zanim problem się rozwiąże.
Tak, łączenie z netem pobiera kasę.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#638480  autor: justek
 09 cze 2013, 23:14
@remus77 dzieki wielkie puki co wszystko działa problem zniknął ;)
@calm mam na karte, i nie jestem głupia, wiem że jak sie łączy netem bierze kase jak nie mam pakietu tylko chodzi o to dlaczego jak włączałam aparat to mi się łączyło z netem

#638482  autor: Niezgodna7
 09 cze 2013, 23:39
Masz w aparacie info gps, czy jakoś tak. Być może dlatego pobiera dane, aby uzyskać pozycję
:-p