• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #62733  autor: kamil1221
 23 mar 2006, 15:05
Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci komórkowej Era i Heyah, planuje w kwietniu br. uruchomienie rozmów głosowych w telefonii komórkowej trzeciej generacji UMTS - poinformował w środę PAP rzecznik operatora Witold Pasek.

Do tej pory telefonia komórkowa UMTS była wykorzystywana w Polsce przede wszystkim do bezprzewodowej transmisji danych.

"Nie traktujemy tego, jako sposobu na szybkie pozyskanie dużej liczby klientów, bowiem różnice w jakości połączenia głosowego pomiędzy GSM a UMTS są niesłyszalne uchem. Także dodatkowymi usługami, które oferuje UMTS jak na przykład wideokonferencje, nie ma dużego zainteresowania. Jednakże UMTS to przyszłość i doszliśmy do wniosku, że czas tą przyszłość rozpocząć" - powiedział Pasek. Z usługi Blue Connect PTC w tym zakresie korzysta ponad 30 tys. klientów.

Tutaj mozna zobaczyc zasieg UMTS KLIK UMTS
 #62740  autor: kameT
 23 mar 2006, 15:29
Ej ludzie, nie przepisujcie newsów na forum! :|
Przecież o tym mozna poczytać na stronie głównej.
Forum jest do zadawania pytań... a ja nie widzę u Ciebie kamil1221 żadnego :shock:

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#62752  autor: kalin
 23 mar 2006, 15:57
Super.Pewnie te 30 tysiecy klijentow szalenie sie cieszy.Mogles jeszcze napisac w tytule topiku--->[MIESZKANCY DUUUUUUUUZYCH MIAST CZYTAJCIE]

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#62753  autor: l3p
 23 mar 2006, 16:01
Ciekawe ile na poczatku osob bedzie z niego korzystało.
Moim zdaniem nie jestesmy jeszcze jako polacy przygotowani do UMTS`u
Zobaczcie ile osob ma teraz telefony GSM...A ile telefony z UMTS?
Polska to nie Japonia, gdzie wszystkie nowosci sa rozchwytywane w mgnieniu oka.

#63835  autor: Szalony
 28 mar 2006, 10:10
Era zlozyla w moim miescie(25tys.mieszkancow) wniosek w urzedzie o budowe stacji umts :]]] tak wiec w koncu bede mial w koncu porzadny argument by z tego Plusa uciec :] Jak dobrze mieszkac w poblizu duzego miasta :)- Lodzi :mrgreen:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#63843  autor: blom
 28 mar 2006, 11:34
a ja jestem za tym aby GSM jeszce polecialo tak o 30% do 60gr za min do all i a video rozmowe dajmy miedzy bajki.... bo to polska tylko polska....

#63851  autor: martins
 28 mar 2006, 12:05
blom pisze:a ja jestem za tym aby GSM jeszce polecialo tak o 30% do 60gr za min do all i a video rozmowe dajmy miedzy bajki.... bo to polska tylko polska....
Dlaczego miedzu bajki? Chyba twoje bajki. Ja tam z videorozmow korzystam. Biore tel brata i rozmawiam z kuzynem i to za 39 groszy za minute. W PLUSIe. W miesicie gdzie mieszkamy jest bardzo dobry zasieg UMTS.

#63852  autor: blom
 28 mar 2006, 12:06
martins pisze:Dlaczego miedzu bajki? Chyba twoje bajki. Ja tam z videorozmow korzystam. Biore tel brata i rozmawiam z kuzynem i to za 39 groszy za minute. W PLUSIe. W miesicie gdzie mieszkamy jest bardzo dobry zasieg UMTS.
ok mi wystarczy gsm - gratulacje ze w plusie jest to takei tanie i oby nie bylo znowu 3pln za min do all.....

#63859  autor: martins
 28 mar 2006, 13:40
blom pisze:
martins pisze:Dlaczego miedzu bajki? Chyba twoje bajki. Ja tam z videorozmow korzystam. Biore tel brata i rozmawiam z kuzynem i to za 39 groszy za minute. W PLUSIe. W miesicie gdzie mieszkamy jest bardzo dobry zasieg UMTS.
ok mi wystarczy gsm - gratulacje ze w plusie jest to takei tanie i oby nie bylo znowu 3pln za min do all.....
No raczej tak tanio nie zostanie. Od jakiegos roku oplaty za videorozmowe sa w ramach promocji, ktora konczy sie w czerwcu. Do tego czasu oplata za min. wynosi tyle co za zwykla rozmowe. :(