Jedna sprawa. W moim przypadku do końca umowy pozostał rok, chciałem tę umowę zlikwidować i poprosiłem BOA o wyliczenie kary umownej za wcześniejsze zerwanie umowy. Po kilku dniach zadzwonił przedstawiciel SUK z informacją czy chciałbym przedłużyć umowę w ramach odstąpienia od wypowiedzenia umowy. Zgodziłem się. Więc w przypadkach kiedy operatorowi naprawdę zależy na abonencie, jest możliwość przedłużenia umowy nawet rok wcześniej.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
To zależy od rachunków, które generujesz...Potwierdzam, że jest to możliwe.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

Znalazłem taką oferte. Za 29.90zł mam 150min i 250MB (nawet z jakimś telefonem) na 24mc.
Czy mogę negocjować w ten sposób, że nie chce żadnego telefonu i do tego jestem już w sieci 8lat i grzecznie poprosić aby zwiększyli mi dane do 500MB lub 1GB?
Tzn. czy oferta 150min + 1GB danych za 30zł po przedłużeniu umowy kolejne dwa lata jest w ogóle realna czy raczej kompletnie niemożliwa ? Ew. za 35zł (dokupie za 5zł jakieś smsy) ?
Czy mogę negocjować w ten sposób, że nie chce żadnego telefonu i do tego jestem już w sieci 8lat i grzecznie poprosić aby zwiększyli mi dane do 500MB lub 1GB?
Tzn. czy oferta 150min + 1GB danych za 30zł po przedłużeniu umowy kolejne dwa lata jest w ogóle realna czy raczej kompletnie niemożliwa ? Ew. za 35zł (dokupie za 5zł jakieś smsy) ?
Pakiet dla Biznesu to ma, ale jest nieludzko drogi na to co oferuje. Trochę lepiej się robi przy abonamentach tego typu na bazie korporacyjnego, ale to tylko dla firm ze względnie wysokimi rachunkami.keczup80 pisze:Czyli to nie jest promocja ;) Oooo gdyby można było chociaż czesc kwoty z abonamentu przeznaczyć na rozmowy w roamingu to by była dopiero promocja :)
na stacjonarnym proponują mi natomiast 150 minut do Abonentów T-Mobile oraz na krajowe numery stacjonarne, stacjonarne numery w UE oraz na numery stacjonarne i komórkowe w USA i Kanadzie="keczup80
W tej chwili koszt odebranego polaczenia za minute bedac w jednym z krajów UE to 41gr (wykonanie polaczenia 1,48zl za minute).
Od 1lipca w skutek działania Komisji przy UE stawka zostanie obnizona do 36gr (wykonanie polaczenia 1,22zl za minute).
Czyli to nie jest promocjaOooo gdyby można było chociaż czesc kwoty z abonamentu przeznaczyć na rozmowy w roamingu to by była dopiero promocja
ale to taki offtop
Razio1, to prawda ale czasem jak komus zalezy na telefonie czy cos to mimo wszystko sie oplaca.
Orange
Play
T-mobile
Nju mobile
Play

Masz rację, tylko te 39,90zł to jest oferta dla "każdego". A jednak, mimo wszystko chciałbym coś wynegocjować. Chciałbym dowiedzieć się jak daleko mogę się posunąć, że tak powiem. Tzn. czy lepiej negocjować obniżenie ceny czy bardziej zwiększenie parametrów oferty? 10zł by opuścili ?:)arasel pisze:Da radę zamknąć się w tej kwocie, ale nie spełni to wszystkich wymagań. Oferta bez telefonu to:mnd017 pisze:Moje wymagania to miesięcznie 100min, 50smsów i conajmniej 250MB danych, choć wolałbym więcej.
Ile mogę wytargować, a jakie propozycje odrzucać od razu? Liczę że abonament zamknie się w 30zł. Da radę?
200 minut - 19,90
350 minut - 24,90
Minuty są wymienne na SMS/MMS.
Niemniej są to gołe taryfy i za pakiet Internetu trzeba osobno dopłacić. Pakiet 100MB kosztuje 10PLN. Są pewnie większe pakiety, ale przekroczy to łącznie 30PLN. Sensowniej chyba byłoby jednak przedłużyć z telefonem w taryfie R40 za 39,90 gdzie jest 250 minut i 500MB Internetu a do tego telefon, który można sprzedać, a wtedy koszt miesięczny będzie wyjdzie poniżej 30PLN.
dodam do tego z wczorajszych negocjacji t-mobile za free w cenie 39,90... tak więc jeszcze idzie jak się chce trochę uszczypnąćkeczup80 pisze:Dla "każdego" jak piszesz abonament kosztuje 49,90.mnd017 pisze:Masz rację, tylko te 39,90zł to jest oferta dla "każdego".
Abonament za 39,90 (250 minut, 500 MB) + do 200zl zniżki na telefon to jest maksimum jakie możesz otrzymać w tej chwili.

hej, juz kończe, tylko prosze wyjaśnij mi ostanią rzecz. 49,90 - tzn. to są telefony z ostatniej kolumny z tutaj ?keczup80 pisze:Dla "każdego" jak piszesz abonament kosztuje 49,90.mnd017 pisze:Masz rację, tylko te 39,90zł to jest oferta dla "każdego".
Abonament za 39,90 (250 minut, 500 MB) + do 200zl zniżki na telefon to jest maksimum jakie możesz otrzymać w tej chwili.
Więc ja 39.90 zł mam 250 + 500MB + telefon z tej kolumny "Rodzina 40"? Bo jak patrzę i miałbym dostać LG Prada 3.0 (po ewentualnej obniżce do 1zł ze 169zł) i go sprzedać na allegro za 900zł. To przez 2 lata wychodzi (po odjęciu przesyłek itp) około 35zł/mc! Więc tak jakbym miał abonament 4,9zł/mc ? Czy znowu jakoś źle na to patrzę ?
Źle patrzysz. Podany przez Ciebie cennik dotyczy oferty "Wyprzedaż telefonów", chociaż zastanwiające jest, że w tytule jest również "wymiana telefonu".
Właściwy cennik do wymiany telefonu w R40 przy przedłużeniu to ten: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 005859.pdf
Prada 3.0 w R40 to koszt 1479 przed zniżką
edit:// Widzę, że faktycznie pojawiła się możliwość skorzystania z wyprzedaży telefonów dla klientów przedłużających. Nie wiem tylko, czy wysokość abonamentu jest w takim przypadku negocjowalna, chociaż podejrzewam, że nie. Wyprzedaż dla przedłużających
Właściwy cennik do wymiany telefonu w R40 przy przedłużeniu to ten: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 005859.pdf
Prada 3.0 w R40 to koszt 1479 przed zniżką

edit:// Widzę, że faktycznie pojawiła się możliwość skorzystania z wyprzedaży telefonów dla klientów przedłużających. Nie wiem tylko, czy wysokość abonamentu jest w takim przypadku negocjowalna, chociaż podejrzewam, że nie. Wyprzedaż dla przedłużających
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 11:28 przez arasel, łącznie zmieniany 3 razy.
Dokładnie. Obowiązuje ten cennik http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 005859.pdfmnd017 pisze: Czy znowu jakoś źle na to patrzę ?
Orange
Play
T-mobile
Nju mobile
Play

O dzięki, no właśnie też popatrzyłem na tą "wymiane".
No nic.. ale i tak nie jest źle. Na 2 lata jest np.:
Nokia Lumia 800 za 339zł - Na Allegro stoi za 750zł najtańszy nowy kup teraz.
albo htc desire x za 199zł - a na allegro od 720zł.
Gdybym dostał takiego HTC powiedzmy za 99zł, sprzedał za 700zł, to wyjdzie 25zł/mc przez dwa lata zysku. Wydaje się całkiem niezłą ofertą i w jej świetle branie umowy bez telefonu jednak się nie opłaca w t-mobile.
No nic.. ale i tak nie jest źle. Na 2 lata jest np.:
Gdybym dostał takiego HTC powiedzmy za 99zł, sprzedał za 700zł, to wyjdzie 25zł/mc przez dwa lata zysku. Wydaje się całkiem niezłą ofertą i w jej świetle branie umowy bez telefonu jednak się nie opłaca w t-mobile.
mnd017 pisze:O dzięki, no właśnie też popatrzyłem na tą "wymiane".
Lumia 800 jest już niedostępna- ma byc wycofana z cennika ( info z wczorajszej rozmowy)
HTC desire dostaniesz za 1 zł.... ja wczoraj taką propozycję dostałam