• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #637648  autor: sokkol
 05 cze 2013, 18:20
Witam

Mam pytanie odnośnie usługi 'Bezpieczny internet' w abonamencie T-M.

Zastanawiam się, czy po wykorzystaniu 100MB korzystanie z niego jest w ogóle jeszcze możliwe? Może ktoś się wypowiedzieć, kto korzysta?

Które aplikacje się łączą (gmail, FB, jakdojade)? Da się otworzyć strony w Opera Mini? Czy internet jest martwy?

Wole się dowiedzieć od kogoś, kto już to przetestował, niż wkopać się w umowę na wiele miesięcy.

#637720  autor: banderas
 05 cze 2013, 22:36
zgodnie z poniższym rozumowaniem
do 1 MB za 3 zł, od 1 MB do 100 MB za 7 zł - maks 10 zl do abonametu
ewentualnie mozna zakupic pakiety do internetu na 6 mc okresu zastrzezonego
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... _telefonie
maks 14 zł do abonamentu
w obydwóch przypadkach to jest tez lejek(zmiejszenie predk transmisji do 32 kbis/sek)

sa tez abonamenty ktore zawieraja pakiet internetowy w pakiecie, ale sa juz wtedy z telefonem, mozna wybrac abon w ktorym jest od 250 mb nawet do 2 GB

we wszystkich przypadkach po przekroczeniu internetu jest tzw lejek obnizenie predkosci internetu do 32 kbit/sek

banderassso

#637750  autor: orson_dzi
 06 cze 2013, 01:34
sokkol pisze:Zastanawiam się, czy po wykorzystaniu 100MB korzystanie z niego jest w ogóle jeszcze możliwe?
Teoretycznie? No przecież jak najbardziej, w dodatku za darmo :!:
A praktycznie, to jak dostaję SMS-a, że włączył mi się lejek, to odpalam drugi telefon z Orange Free na kartę, bo inaczej jestem bez internetu w telefonie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#637805  autor: buba1234
 06 cze 2013, 12:37
Na lejku 32kb/s dziala wszystko poza youtubem, opera mini otwiera szybko strony, email, pogoda, jakdojade, mapy google i nawigacja piesza dziala swietnie. Zastanów sie czy nie lepiej pójśc do Virgin Mobile tam jest darmowy lejek w standardzie, a do doladowania 10zł daja 100MB szybkeigo neta, 19 gr na min, sms 6 gr, a po rejetrscji 13 gr/min, sms 4 gr. i pakiet 1GB szybkiergo neta za 12,74zł. Doladowujesz kiedy chcesz bo konto wazne jest rok.

Ja korzystam z neta w taki sposób, że lejek mi wystarcza. Pakiety kupuje raz na długi czas, np. jak chcę zainstalowac jakąs aplikację, bo nie mam rutera wifi w domu.

#637933  autor: orson_dzi
 06 cze 2013, 22:51
To ja mam chyba 16, a nie 32. Dzisiaj mnie dopadło, musiałem gdzieś przypadkiem bez Wi-Fi się połączyć. I czekają mnie 3 tygodnie z dwoma telefonami ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#637936  autor: buba1234
 06 cze 2013, 23:12
Wiem na bank,że w t-mobile na karte jest lejek16kb/s nie wiem jak w abonamencie.