lokren pisze:Hej,
przeczytałem kilka(naście?) ostatnich stron tego tematu, będę wdzięczny za sprawdzenie, czy dobrze zrozumiałem cały "proces" przedłużania umowy w SUK.
(0. przedłużać można gdy do końca umowy zostaje mniej niż 6 miesięcy - tu od razy pytanie, czy im bliżej końca tym lepsze oferty?)
1. Dzwonię do BOKu, proszę o przełączenie do SUK (gdyby pytali o powód to np. "mieli oddzwonić a nie oddzwonili").
2. Negocjacje (co najlepiej powiedzieć? Że w Orange 6 miesięcy za darmo? Czy od razu w otwarte karty, że kolega dostał taką i taką ofertę, też chce taką, wtedy przedłużę?)
3. Przysyłają telefon z umową/aneksem (którą odsyłam). Czy na przesłanej umowie/aneksie będą wynegocjowane przeze mnie warunki?
I ostatnie, 4. pytanie: mniej interesują mnie darmowe rozmowy w sieci czy dodatkowe minuty/smsy. Chcę jak najniższy abonament z telefonem HTC ONE SV za <100zł - w jaką taryfę celować?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam:)
0. Nie, od momentu kiedy możesz już przedłużać warunki nie będą lepsze ze względu na zbliżający się koniec umowy. Warunki mogą być lepsze lub gorsze, ale wynikać to będzie ze zmian w ofercie.
1. Cokolwiek powiesz, będzie dobrze. Możesz powiedzieć, że już z nimi rozmawiałeś, ale przerwało lub się nad czymś zastanawiałeś. Problemów nikt robić nie powinien.
2. Mówisz wprost, że szkoda Twojego i ich czasu, znasz ofertę, bo brat/siostra/teść/babcia/sąsiadka/kolega wujka kuzyna od strony siostry ciotecznej taką ofertę dostał i również chcesz z niej skorzystać.
3. Tak, przyjeżdża kurier, podpisujesz dokumenty i nic więcej Cię nie interesuje. Na umowie będzie zapis podobny do HR_SUK jako kod promocji. W iBoa będą standardowe ceny, ale tym się nie martw. Na pierwszej fakturze będą wyszczególnione rabaty.
4.
R140 za 99PLN miesięcznie za no limit, HTC SV 1PLN
R110 79,90 i tam jest bodajże 1000 minut, HTC SV również 1PLN.
R80 64,90 750 minut, HTC SV 49PLN.