Witam, że pod moją nieobecność nazbierało się trochę postów w moim temacie. Dzięki za udział w dyskusji

! OK, przechodzę do odpisywania bo jest na co odpisywać
solidburn pisze:Ale na szczęście jest roaming statyczny np w plus i dzięki temu mogę rozmawiać przez tel i reszta domowników tez tylko wtedy w matrze nie mam neta
no i często nic nie ma bo się tel wylogowuje całkiem
Widzisz Ty masz ten plus, że u Ciebie jak jestes zalogowany do roamingu to możesz normalnie w sensownej jakości korzystać z usługi za którą płacisz. U mnie wygląda to niestety o wiele gorzej.. Odnośnie wyrzucania z sieci... ehh temat według mnie jest śmieszny. Przypomina mi się, jak kiedyś gruszka miał pokonać jakiś dystans z telefonem z sieci PLAY i pokazać jak to ładnie roaming działa i nie ma problemu. Ciekawe dlaczego to tej pory nie widzieliśmy relacji z tej trasy? Czyżby jej nie było, a może gruszka pierwszy raz wyjechał z Warszawy i zobaczył, że faktycznie jest TOTALNA KASZANA?
Vieslav pisze:muchakk, w przypadku Playa to raczej nie uzyskasz rzetelnych odpowiedzi. Sam kilkakrotnie pisałem o problemach to zostałem zakrzyczany przez fanbojów, że jak śmiem mieć problemy z taką wspaniałą siecią .
Ale do rzeczy - pisz, spamuj, zgłaszaj reklamacje. Znajomy miał internet play offline (tak, offline, bo prędkość w bajtach na sekundę nie pozwala nawet używać komunikatora). Trwało to kilka miesięcy, ale wreszcie pozwolili mu rozwiązać umowę bez kary. Nie daj się zbywać żadnym roamingiem (przecież za połączenia w roamingu także płacisz więc gdzie problem?), lokalizacją (używasz w kilku lokalizacjach, pisałeś o obrzeżach miasta). Odpowiedzi będą głupie, bo to się kończy tylko na skopiowaniu gotowej formułki, nawet nie wiem czy ktoś czyta dokładnie twoje zgłoszenia. Powodzenia.
Ten wątek ma tą przewagę, że mój pierwszy post jest stosunkowo długi i przeciętny FANBOY Play'a omija ten wątek szerokim łukiem. Moje boje z tą siecią trwają już ponad 2 lata. W maju tego roku właśnie minął 2 rok. Pamiętam jak dzwoniłem do nich kiedyś informowałem to zostałem poinformowany, ze do 2 miesięcy problem zostanie rozwiązany... jak widać z 2 miesięcy zrobiło się 2 lata... Odpowiedzi są totalnie głupie... jedną totalnie wyssaną z palca odpowiedź dam poniżej (dotyczyło to telefonu

).
sante pisze:muchakk zainteresuj się płatnościami/przelewami na dotpay.pl oraz skycash.com
Wiem, że jest taka opcja, ale powiedziałem sobie, że PLAYowi już nie dam żadnej kasy... nie przy cyrku który oni urządzają...
sante pisze:Podobna sytuacja dzieje się w roamingu krajowym - dobry zasięg 3G i przerzucenie podczas rozmowy na 2G, gdzie priorytety są ustawione nisko i jeżeli nie dzwonimy w jakiś egzotycznych godzinach to jakość rozmów jest słaba.
Wiesz w mojej okolicy jest roaming tak przeciążony, że ciężko z zestawieniem połączenia.. Co do tej tragicznej jakosci w 2G PLUSa czy Orange to jest faktycznie masakra... gdzie w telefonie z PLUS'a jak schodzi mi telefon z 3G do 2G nie odczuwam żadnej różnicy w jakości połączenia... śmieszne, nie?
sante pisze:Sam tylko gdy zużyje się środki z doładowań przechodzę do Orange One z nielimitowanymi rozmowami na 200 dni za 200 zł, a później się zobaczy (może NJU), choć wiem, że do Play nie wrócę póki nie zrobią porządku ze swoim 2G. Nie warto dla tych paru złotych się męczyć, zwłaszcza, że teraz Play wcale taki konkurencyjny nie jest.
Play usiadł na laurach... muszą porządnie dostać po dupie i jak zobaczą, że ludzie zaczynają odchodzić do swoich starych operatorów to wezmą się za robotę i poprawią tą amatorszczyznę ...
divhashmorex pisze:No, ale jak używa się zabawek, zamiast telefonów to się nie ma co dziwić
Co do jakości 2G Playa, to zgadza się, że niestety jest słaba (słabsza niż u konkurencji), ale tak naprawdę ani Plus, ani Orange nie oferują dobrej jakości 2G i nigdy przenigdy nie chciałbym już z tej technologii korzystać
Proszę Cię, nie bądź śmieszny. Od kiedy za handover odpowiada telefon, a nie sieć? Przecież to sieć wysyła sygnał to telefonu o przelogowanie się do sieci GSM.... Zresztą usługi powinny działać na najgorszym złomie który jest zgodny z technologią i częstotliwością posiadaną przez danego operatora... Jeszcze tego brakuje, żeby kupować telefon robiony specjalnie pod daną sieć... sorry nie popadajmy w paranoję. Z drugiej strony to takich telefonów nie ma....
Co do 2G PLUS'a mogę się wypowiedzieć... jako abonent sieci PLUS korzystający z macierzystej sieci stwierdzam, że opowiadasz głupoty i jedyną styczność z siecią 2G PLUS'a masz tylko przez dziadowski roaming PLAY'a.
sante pisze:Samsunga Galaxy S3 (bez brandu) nie nazwałbym zabawką
No ja raczej też nie nazwałbym tego zabawką... za zabawkę nie daję się ponad 2000zł... Zresztą PLAY też oferuję "tą zabawkę"...
Ranger pisze: Parę osób pisało tu o jakichś rekompensatach od Play. To rzeczywiście miłe, ale problemu nijak nie rozwiązuje, zwłaszcza przy takiej ilości doładowań i marnym zasięgu.
Właśnie to mnie trochę śmieszy.. BOK da jakąś rekompensatę i myśli, że problem nie istnieje... to jakaś jawna kpina jest.... Ja nie chce rekompensat, chce normalnie działającą usługę za którą płacę co miesiąc abonament. Jak nie potrafią jej świadczyć niech oddadzą mój numer a ja już sobie poradzę.
Ranger pisze:Autorze wątku, może spróbuj napisać do nich z pytaniem, czy dadzą zgodę na zerwanie umowy bez konsekwencji dla Ciebie, albo może negocjuj karę umowną? Wiem, to nie jest oferta na internet, ale jeśli przygotowujesz się na dłuższą batalię, to może warto spytać już teraz.
Od dwóch lat usiłuję to zrobić... oni mają mnie i moje problemy gdzieś... Najlepiej żebym płacił i siedział cicho...
zygikuleczka pisze:Ranger pisze:Nic bardziej mylnego. Po paru dniach okazuje się, że coś nie jest zrobione i od nowa. Czy wy również tak macie?
Dokładnie. Dlatego najlepiej kontaktować się z nimi pisemnie.
Mam dziwne wrażenie, że ludzie pracujący w BOK nie mają pojęcia o czym mówią. Przypomina mi się sytuacja gdzie konsultantowi tłumaczyłem, ze PLAY posiada sieć 2G bo on niestety o tym nie wiedział... ojej klient wie więcej od pracownika... WSTYD I TYLE.
KA pisze:To ostatnie muszę niestety potwierdzić: dwa razy doświadczyłem niby-przedłużenia umowy na korzystnych warunkach, po wypowiedzeniu. Hitem było, że wycofanie wypowiedzenia udało im się wprowadzić do systemu, a samo przedłużenie zaginęło! Za trzecim razem udało się dostać, co chciałem. Tak więc BOK - tragedia (parę drobniejszych problemów też było).
Po tym co widze na forum PLAYA to ostatnio jakaś lawina jest. Konsultanci wciskają ludziom oferty które nie istnieją i później są ładne jaja. Ogólnie ktoś powinien się tym zająć... bo jedna osoba zauważy, że coś jest nie tak, a 4 inne nie i w nieświadomości będzie korzystać z oferty o wiele gorszej niż ta zaproponowana przez konsultanta.
KA pisze:Przychylam się do opinii niektórych na tym forum, że główne źródło problemów z Play - poza niektórymi przypadkami - to brak umiejętności ustawienia telefonu i posiadanie przez sporą część ludzi telefonów, które powinni wymienić na coś naprawdę działającego ("oficjalnej" listy tel brak - sprawdzane na dwóch Wave S8500, Nokia s6500, SE P1i (to był telefon!) oraz LG L7).
Sorry, ale ja czegoś tutaj nie rozumiem. Inni operatorzy nie mają problemów ze świadczeniem usług na różnych (nawet egzotycznych) telefonach to dlaczego PLAY miałyby obowiązywać inne zasady? Nie uważasz, że to jest śmieszne i ŻAŁOSNE? Usługi testowałem na wielu różnych aparatach (to co wymieniłem to taki skrót bo aparatów jest o wiele więcej)... i nikt mi nie wmówi, ze to kwestia telefonu.... Kolejna kwestia jest taka, że ja nie muszę się znać na telefonie a usługa ma działać. Niech poprawią konfigurację po swojej stronie, a nie wymuszają na klientach konieczność ingerowania w ustawienia sieci w telefonie. W PLUSie wkładam kartę i to działa, a nie jakieś miliony kombinacji...
Markadiusz pisze:Gratuluję szczęścia tym, u których sytuacja z działaniem PLAYa potrafi się polepszać, u mnie z czasem jest tylko gorzej.
Obserwuje niestety to samo zjawisko... PLAY który jeszcze do niedawna otrzymywał kasę z MTRów już dawno zaprzestał budowania swojej sieci gdzie tu jest ewidentna konieczność. PLUS który ma zasięg w kraju i który nie dostał żadnej dodatkowej kasy na budowę sieci taką rozbudowę robi i nie trzeba było tutaj żadnego narzekania klientów... efekty rozbudowy sieci przez PLUS'a już widać - tak tylko dla klientów sieci macierzystej. Ogólnie jestem za tym żeby operatorzy którzy świadczą usługi roamingu przycieli bardziej PLAY'a.. może to w jakimś stopniu wpłynie na rozbudowę sieci przez PLAY'a.
sante pisze:Usługi operatora powinny działać "out of box", bez żadnego bawienia się w jakiekolwiek ustawienia, ale jeśli już mówimy o zabawie w ustawienia,
Dla nas to oczywiste dla FanboYów już niekoniecznie... bo play to przecież taka zajebi**a sieć...
Precelos pisze:
muchakk pisze:tym samym zrobiłem błąd bo wziąłem głupiego Mix-a na 50 doładowań.
to nie blad to wielblad
ladujac raz w miesiacu to masz umowe na ponad 4 lata
z zadnym operatorem nie bierze sie umowy dluzszej niz 2 lata, optymalna to do roku.
Umowę wziąłem na 50 doładowań bo zakładałem, że wszystko będzie OK. Gdyby wszystko było ok to to zobowiązanie spłaciłbym w rok.
Artur051 pisze:Precelos pisze:Pomijajac kwestie sieci,zazwyczaj smartfony to zabawki z slabym zasiegiem,
producenci robia coraz wieksze telefony pominajac przy tym podstawowa wartosc jaka jest dobra antena gwarantujaca dobry zasieg!!
Ja opisany problem podczas zrzucenia Play z 3g na 2g i czkawką w rozmowie dalszą przetestowałem zarówno na Androidowym SGS III, jak i na N8. Objawy te same. Ale o N8 chyba nie powiesz, że to plastikowa zabawka? ;>

.
Niektórzy tutaj za wszelką cenę starają się bronić PLAY'a... Handovery uzależnione są od sieci a nie od telefonu... helloł...
Skoro smartfony to zabawki i nie nadają się do sieci PLAY to dlaczego PLAY tak ciśnie żeby zwiększać sprzedaż smartfonów skoro mają problem z ich obsługą? Wytłumaczysz mi to
PRECELOS?
solidburn pisze:Precelos pisze:
IMO to plastikowa zabawka w dodatku brzydka
E72 to jeden z lepszych telefonow jakie zrobila nokia
Czy te tel są lub nie są dozwolone przez play ?
jakieś oficjalne info zapodasz
Też proszę o taką listę telefonów...
sante pisze:Niestety, ale muszę Was wszystkich zmartwić - pytałem w BOKu i okazało się, że bez certyfikowanego telefonu wraz ze świadectwem ukończenia kursu z zaawansowanych technik konfiguracji urządzeń komunikacyjnych sieć Play nie będzie działać poprawnie Czekam jeszcze, co mi odpiszę rzecznik
Miałem tego nie wklejać, ale dam to na poprawę humoru... W momencie robienia tego zgłoszenia korzystałem z telefonu który dostałem na przedłużenie umowy czyli Motorola Defy... Zobaczcie co odpisali mi na złą jakość połączeń i ogólnie na jakość świadczonych usług... Trzymajcie się foteli... bo padniecie ze śmiechu :
Gdyby nie działało:
http://www.tinypic.pl/tfrn94s1demy
Oczywiście zrobiłem wielką awanturę jak mogli mi taki telefon sprzedać... zostałem przeproszony za wprowadzenie w błąd... SZOK... to jest właśnie ich zabawa w ciuciu babcie...
sumix pisze:Potwierdzam. Dyskwalifikuje to dla mnie Play przy przedłużeniu umowy bo wszystkie telefony w rodzinie mają Voice HD.
Myślę, że takich osób jak Ty jest o wiele więcej.... Wreszcie skończy się reklamowanie ile to osób do nich przychodzi...