• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #636908  autor: wook
 02 cze 2013, 13:17
Czy ktoś z forum używa Lumii 820? Jeżeli tak to jak wygląda sprawa z wytrzymałością i spadowaniem fona? Skype dobrze działa (jest video-rozmowa?). Jak z baterią? GPS Offline działa dobrze? Da się użyć diody jako latarkii? Bo udało mi się zebrać szybciej na tego fona (myśle, że kupie na początku Lipca).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#636927  autor: T-mati1
 02 cze 2013, 14:15
Telefon wykonany ze świetnych materiałów. Klapka nie odstaje ani nie skrzypi. Nie używam Skype ale jest przednia kamera i w markecie tez jest Skype wiec wideo rozmowy pewnie działają. U mnie bateria wytrzymuje nawet 2dni wiec jest dobrze. Gps działa wzorowo. W markecie jest pelo aplikacji z latarkami. Jak dla mnie telefon super i godny polecenia

THUNDER UP!!!

#636941  autor: wook
 02 cze 2013, 15:09
a sprawdził byś czy w markecie jest appka mBank Orange Cash?

#636943  autor: T-mati1
 02 cze 2013, 15:29
Nie ma. Na telefonie jest zainstalowana aplikacja "portfel" ale nie wiem czy to przejdzie zebyś mógł płacić telefonem

THUNDER UP!!!

#636951  autor: wook
 02 cze 2013, 16:02
na orange coś pisali przy lumii (innej), że konieczny jest aktywny ten portfel. To i tak wygodniejsze niż noszenie wszędzie portfelu. Już na 99% jestem przekonany do Lumii 820. Ma jakąś utrudniającą życie wade? Coś cię bardzo w niej wkurza?

#636957  autor: T-mati1
 02 cze 2013, 16:20
Jedyne co może denerwować to słynny folder "inne" który zapycha pamięć ale w lumiach przy pamięci 8GB nie sprawia dużego problemu. W przyszłym miesiącu ma być aktualizacja WP do wersji 8.1 to może jakoś poprawią tą pamięć. Dojdzie radio fm i kilka innych udogodnien to już bedzie bajka :mrgreen:

THUNDER UP!!!

#636963  autor: wook
 02 cze 2013, 17:02
zapomniał bym o jeszcze jednej ważnej rzeczy a mianowicie widoczności na ekranie w słońcu. Co do aktualizacji to czytałem gdzieś news o tym (radio FM+coś z dostrajaniem kolorów na ekranie). Z radia i tak nie używam (poprzedni telefon przyzwyczajił mnie do braku, w e5 raz użyłem by sprawdzić czy działa (i złapałem stacje z zaagranicy)).

[ Dodano: 2013-06-02, 17:03 ]
jaki masz kolor obudowy? (te matowe czy błyszczącą bo słyszałem, że błyszczące są gorszej jakości) masz tą do bezprzewodowego ładowania?

#636964  autor: T-mati1
 02 cze 2013, 17:05
Bardzo dobra. W ustawieniach jest dodatkowa opcja poprawiająca czytelność ekranu w mocnym słońcu

[ Dodano: 2013-06-02, 17:09 ]
Mam białą błyszczącą wcale nie jest gorszej jakości. Błyszczące pękają na rogach ale mojej nic nie jest. Jak ktoś jej nie umie zdjąć to pęknie. Te do ładowania są podobno o mm grubsze. Właśnie szukam na allegro poduszki wraz z obudową do ładowania w przystępnej cenie:)

THUNDER UP!!!

#637376  autor: wook
 04 cze 2013, 15:01
a co z tym ładowaniem bezprzewodowym? Warto kupować dodatkową klapke i tą ładowarke specjalną? Czy duże jest ryzyko awarii związane z zużyciem gniazda microUSB przez ładowanie?

[ Dodano: 2013-06-04, 16:18 ]
jeszcze tak mnie naszło jest w lumii wygaszacz ekranu? Tzn. Ciąge jest wyświetlana godzina i data?

#637449  autor: T-mati1
 04 cze 2013, 21:48
Ładowarka bezprzewodowa to jest tylko i wyłącznie bajer. Czy warto? To już zależy od ciebie czy chcesz taką nowinke której żaden inny producent nie oferuje. Ryzyko awarii jest takie samo jak w każdym innym telefonie. Wygaszacz ma się pojawić w WP8.1

THUNDER UP!!!

#637464  autor: wook
 04 cze 2013, 22:22
chodzi mi bardziej o zużycie takie że gniazdko wypadnie, ładowarke bym kupił bo podoba mi się pomysł na odłożenie telefonu do ładowania bez podłanczania kabli i możliwość szybkiego odłączenia. Czyli po zakupie Lumii przyjdzie czas na zakup dodatkowej zabawki w postaci ładowarki bezprzewodowej (co jest lepsze ta poduszka czy ta stała ładowarka?). Myśle, że wybiore czarną Lumie bo ten kolor pasuje do wszystkiego. Czy kolorowa klapka jest jedynym wyznacznikeim koloru? Zmieniam klapke na inną i mam Lumie w innym kolorze?

#637470  autor: T-mati1
 04 cze 2013, 22:51
Tą stałą ładowarke(nokia dt-900) wkłada się w poduszke(nokia dt-901) taka jest między nimi różnica:) Moim zdaniem lepiej kupić z poduszką bo ona zwiększa powierzchnie ładowarki i jest pewność, że telefon z niej nie spadnie. Dokładnie tak jak napisałeś, kupujesz klapkę i masz kompletnie inny kolor telefonu. Nic więcej nie trzeba zmieniać.

THUNDER UP!!!

#637478  autor: wook
 04 cze 2013, 23:18
to chyba lepiej z tą poduszką skoro zawsze można wyjąć.

#637481  autor: T-mati1
 04 cze 2013, 23:24
Na allegro nie ma dużej róznicy w cenie między dt-900 a dt-901 więc lepszym wyborem będzie wersja z poduszką

THUNDER UP!!!

#637483  autor: wook
 04 cze 2013, 23:33
jeszcze jedno jest licznik danych przesłanych? Wyświetla ilość przetransferowaną w danym okresie? Jak jest wifi to automatycznie wykrywa i przełącza do niego? (jestem poza domem połączony po pakiecie, wracam i fon sam przełączy się do użycia neta po wifi?) W trybie offline można kożystać z wifi i bt? Działają te szybkie kody typu *124*# (sprawdzanie stanu konta w Orange).

#637526  autor: user_delete34
 05 cze 2013, 09:52
USSD w WP normalnie jest, tylko w trybie online, oczywiście. :) Liczniki dostępne są chyba tylko na WP<8, więc nie na 820. WiFi - nie sprawdzałem, po wyjściu z domu zawsze je wyłączam.

#637623  autor: wook
 05 cze 2013, 16:35
chodziło mi o działanie wifi w trybie offline bo czasem nie chce by do mnie dzwonili a na neta po wifi chce wejść, plikami zarządzam tylko przez galerie dla multimediów i offica dla dokumentów? Jest to posortowane folderami o nazwach jak w pamięci telefonu?

#637677  autor: Butkiewicz
 05 cze 2013, 20:07
W trybie samolotowym wi-fi działa.

#637701  autor: T-mati1
 05 cze 2013, 21:33
Jak zostawisz wifi włączone i wrócisz do domu to jak telefon wykryje sieć to się z nią połączy sam. Wifi działa normalnie też w offline. Telefon sam ci wszystko sortuje, dokumenty które trzymasz na telefonie, na poczcie czy w skydrive. Wszystkie znajdziesz w officie. muzyka i filmy będą w muzyka+wideo.

THUNDER UP!!!

#638820  autor: wook
 11 cze 2013, 19:55
jeszcze jedno, czy w office na fonie jest możliwość w wordzie wstawiania równań i znaków, tak jak w komputerowym office?