• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #636895  autor: Justyna991
 02 cze 2013, 12:45
Cześć,
ostatnio pytałam Was na forum jaki telefon wybrać. Po długim zastanawianiu się zdecydowałam się na Samsunga Galaxy s2. Teraz mam kolejny problem: gdzie go kupić. Kolejna umowa nie wchodzi w grę, bo już mam jedną i to do 2015.
Znalazłam taką aukcję: http://allegro.pl/samsung-galaxy-s2-fir ... 55211.html
Moje wątpliwości budzi cena - 870 zł z dostawą, podczas kiedy są też inne nowe Galaxy s2 w cenach wyższych o parę stów. Chciałabym wiedzieć czy jest tu jakiś haczyk. Żadko kupuję telefony przez Internet, zazwyczaj biorę z salonu na umowę więc proszę o pomoc bardziej doświadczonych forumowiczów. Na co zwracać uwagę na takich aukcjach, jak uniknąć podróbek.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 13:03 przez Justyna991, łącznie zmieniany 1 raz.

#636899  autor: user_delete27
 02 cze 2013, 12:52
Telefon z linku to samsung galaxy s. Liczba 2 tyczy sie dostepnosci w dwoch kolorach.

#636906  autor: Justyna991
 02 cze 2013, 13:05
dziadek186 pisze:Telefon z linku to samsung galaxy s. Liczba 2 tyczy sie dostepnosci w dwoch kolorach.
Tak, właśnie się zorientowałam. Mam tu pootwierane tyle zakładek, że już sama nie wiem o czym piszę ;) Ale już poprawiłam wiadomość, teraz jest dobry link i cena

#636996  autor: Butkiewicz
 02 cze 2013, 18:50
Jeśli widzisz telefon na Allegro w podejrzanie niskiej cenie to rzuć okiem na zakładkę Dostawa i Płatność. Telefony z tej aukcji wysyłane są z Korei. Niby sprzedawca wystawia roczną gwarancję ale ja osobiście bym się w coś takiego nie pakował bo to jednak wydatek prawie 900 złotych. Poza tym spójrz w komentarze.

#637001  autor: Forest150
 02 cze 2013, 19:14
Ostatnio znajomy sprzedał SGSa II za 800zł... Ja bym się nie grzebał z jakimiś importami niewiadomego pochodzenia.

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#637030  autor: Justyna991
 02 cze 2013, 20:29
Czyli można powiedzieć, żeby nie kupować od firm typu lombardy, skupy telefonów, np. takich: http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-ii-s ... 35952.html
a lepiej kupić od kogoś, kto sprzedaje prywatnie? Co sądzicie o tej ofercie: http://allegro.pl/samsung-galaxy-s2-jak ... 59253.html
Sprzedający pisze, że ma telefon z salonu, więc to powinno być chyba gwarancją uniknięcia podróbki. Czy ktoś z Was orientuje się ile warto dać za taki telefon na aukcji? Tutaj jest z dodatkami: ładowarką samochodową i uchwytem samochodowym, czyli mam rozumieć, że normalnie w zestawie standardowym tego nie ma i trzeba to dokupić? W takim razie skoro używany telefon ze standardowymi dodatkami (usb, ładowarka, słuchawki) można mieć za 800 zł to ile dołożyć za te samochodowe dodatki? Jeśli mam jakieś błędy w rozumowaniu to proszę, poprawcie mnie

#637062  autor: Butkiewicz
 02 cze 2013, 22:41
Nie dopłacasz za "samochodowe dodatki" tylko np. za to, że masz gwarancję jeszcze półtora roku a nie "gwarancję" przez trzy miesiące. Poza tym telefony z pierwszej aukcji prawdopodobnie są sprowadzone z zachodu i swoje już przeszły co widać po ich stanie. Lepiej dać więcej i mieć sprawny telefon niż teoretycznie zaoszczędzić i w praktyce wywalić kasę w błoto.