• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #636467  autor: ciejmok
 31 maja 2013, 13:51
mam problem z moim samsungiem I5700, od jakiegoś czasu nieustanie wyskakuje mi komunikat: Poszukiwanie sieci nie jest możliwe
Co mogę zrobić żeby naprawić ten problem ?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2013, 11:55 przez ciejmok, łącznie zmieniany 1 raz.

#636592  autor: sa
 01 cze 2013, 03:08
Wymienić sim na nowy ,a jak to nie pomoże to telefon do serwisu..Ewentualnie jeszcze najpierw aktualizację softu w telefonie co bywa pomocne..

#636639  autor: ciejmok
 01 cze 2013, 12:25
masz na myśli kupno nowej karty sim ?
ps: czytałem gdzies że podobno hard reset pomaga w takim przypadku, warto spróbować?

#636690  autor: Butkiewicz
 01 cze 2013, 15:00
Nie kupno nowej karty tylko pójście do salonu sieci, w której masz numer i wymiana karty na nową. Powinni to zrobić od ręki. Możesz spróbować resetu ale pamiętaj, że wykasuje to wszystkie dane jakie masz na telefonie (przywróci system do stanu początkowego) więc zrób kopie tego czego nie chcesz stracić.

#636762  autor: sa
 01 cze 2013, 18:51
Dokładnie tak jak napisał Butkiewicz najpierw zrobić kopię danych z telefonu a potem zmiana softu na nowszy lub restart ustawień fabrycznych telefonu, zależy co wolisz zrobić (w przypadku wymiany softu musisz mieć kabel i program do twojego telefonu,i zawsze zaczynasz od zrobienia kopii zapasowej w przypadku restartu też).Zawsze też mozesz najpierw wymienic kartę sim a jak to nie pomoże to potem restart i ewentualna zmiana softu..W przypadku wymiany karty sim udajesz się do swojego opa z wizytą do salonu by wymienił ci simkę na nową niektórzy robią to za darmo(play)i na miejscu inni mogą chcieć kase...chyba że sim jest uszkodzony wtedy za darmo ale musisz iść do salonu firmowego(w przypadku wirtualnych zostaje poczta)...a jak to nie pomoże to już tylko serwis...