• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #608417  autor: raiders
 18 sty 2013, 00:26
Witam. Dzisiaj otrzymałem tenże telefon, więc jak ktoś ma pytania proszę bardzo zadawać ;]
Ostatnio zmieniony 19 sty 2013, 15:04 przez raiders, łącznie zmieniany 1 raz.

#608706  autor: kowcio
 19 sty 2013, 22:52
A z jakiego rynku masz ten telefon?
Już są wersje przeznaczone na polski rynek?
Głównie interesuje mnie interfejs, czy został nieco zmodyfikowany od innych Nokii tego typu, bo przyznam szczerze, że ten nowy S40 mnie w ogóle nie odpowiada.

#608732  autor: raiders
 20 sty 2013, 00:04
tak, na polski rynek. od tygodnia jest dostępny na stronie sklepu nokia online.Jak tylko sie pojawił odrazu zamówiłem, bo czekałem na neigo od chwili gdy go zapowiedziano. Interfejs?? tak naprawde nie różni sie niczym niz taki jaki jest w nokii c3, jest to chyba v6 jezeli sie nie myle, ikony moze tylko są pozmieniane, natomiast mi nie przeszkadza, jest bardzo wygodny i intuicyjny w użytkowaniu.
Jesli chodzi o sam telefon....prosze bardzo: http://nokiaskleponline.pl/product-pol- ... -Rose.html

Pozdro ;]

#608779  autor: kowcio
 20 sty 2013, 11:26
Ok, dzięki. A jak oceniasz klawiaturę? Masz jakieś odniesienie do innych tego typu telefonów?

#608806  autor: raiders
 20 sty 2013, 12:58
Kawwiatura w tej Nokii to chyba najwieksza zaleta tego fona. Cholernie wygodna dzieki odstępom, dosłownie po 10 minutach od wypakowania tak śmiagłem na niej, że aż miło. Mam odniesienie do innych, używałem blackberry 9780, nokii e72,nokii c3 oraz teraz ashy.Jezeli przyrównywac to Asha jak do tej pory ma najelpsza. nie spotkałem sie poprostu dotychczas zeby na jakies qwerty pisało mi sie tak wygodnie jak na niej. BB9780 i e72 tez maja bardzo wygodne klawiatury natomiast w porównaniu do c3 to jest niebo a ziemia.Mówie, wszystko dzięki temu że są odstępy. Naprawde poelcam jesli dużo się pisze czy to sms czy maili ;]

#611758  autor: raiders
 04 lut 2013, 20:28
Zależy jak dla kogo;] Jesli chodzi o specyfikę ogólną to jest słaby, nawet bardzo słaby, ale jak dla mnie bajka,klawiatura qwerty,2 karty sim. Jeśli chodzi o cene to ok 280 zł. Na stronie nokii jest dostepny.Bateria ok 4 dni, pisze duzo sms,troche surfuje po internecie wiec troche zżera. Jesli chodzi o obudowe, plastik, ale wszytsko dobrze spasowane, powtarzam sie po raz kolejny, dla mnie telefon bajka xD. Czasami troche zamuli przy aplikacji ebuddy i moze niektóre gry ale wierzę, że Nokia się postara o optymalizację wykorzystywania pamieci w aktualizacjach oprogramowania żeby wyeliminować ten błąd.

#623667  autor: zbig80
 30 mar 2013, 09:46
mam zamiar kupić ashę i korzystać z karty play fresha (rozmowy, net) oraz virgin mobile (sms). Play będzie korzystal z roamingu plusa a virgin z orange. Nie będą się "gryzły"? (teleon dział tylko w 2g)

#623841  autor: raiders
 30 mar 2013, 23:54
Spokojnie nie beda sie gryzły. ja korzystam z play i orange w tym telefonie takze spoko. zreszta to jest taki dual sim ze obie działaja jednoczesnie w stanie spoczynku ale jesli na jedenj cos sie dzieje przypusmy jest uruchomiony net to druga jest dezaktywowana na ten czas. jesli ktos do nas dzownił w tym czasie lub pisał esa dostaniemy info o polaczeniu lub dostaniemy esa gdy skonczymy przegladac net .

#636609  autor: trolling
 01 cze 2013, 09:31
Witam ,chce właśnie kupić ten telefon dla taty i mam prośbe o wymienienie zalet i wad telefonu ,i jeszcze ocene ogolna :)

#648989  autor: raiders
 21 lip 2013, 23:50
Przepraszam że tak po długim czasie odpowiadam ale zupełnie zapomniałem o tym temacie. Bardzo wielce prawdopodobne że już dawno za późno na odpowiedź ale odpowiem. Jakie zalety?? przedewszystkim wygodna klawiatura nawet dla osób z dużymi palcami i dodatkowo dwie karty sim. Bateria generalnie przy normalnym użytkowaniu jak sms i dzwonienie z 5 dni potrzyma(mowimy tu o wersji dual sim) a z ponad tydzien na single sim. radio jest na pokłądzie a dzieki temu ze mozna wkładać karty pamieci mozna zebrac przyzwoita kolekcje muzyki, do tego kupujac w miare dobre słuchawki mozna uzyskać porządny dźwięk. jakie wady?? jak dla mnie szkoda ze nie ma 3g przez to net działa sprawnie jednakze trzeba troche czekac na załadowanie sie niektórych stron, nie wiem jak u innych ale u mnie zaczął sie odklejać lewy bok telefonu. Kolejnym minusem to brak wyjścia usb przez co chcąc wgrywac coś na karte pamięci musimy to zrobić przez bluetooth lub przez czytnik kart.Aparat też bardzo słaby, jak dla mnie tego mogłoby tam wogóle nie byc
Ogolna ocene jaka moge wystawic to 4/6. jak dla mnie spełnia wszystkie oczekiwania(przynajmniej narazie) ponieważ wraz z pakietem danych jest dostep do neta, facebooka,twittera,maila. Dodatkowo wygodna klawiatura dzieki ktorej nie ma raczej możliwosci pomylić sie w pisaniu. Ktos komu potrzebny jest viewer dokumentów pdf i doc/x odrazu mówie ze mozna pobrac z nokia store aplikacje za 3,69. Jakby co to mimo wszytsko ze ma wiele wad i tak ten telefon polecam bo jest niedrogi a bardzo fajny