To co sie tam dzieje, to przechodzi ludzkie pojecie. Do 2 maja mam umowe w Play i chcialem przeniesc numer do Orange. Bedac miesiac temu w salonie, pani powiedziala ze pewnie, jasne, mozna. Nie chcialem, bo chcialem zalatwic to przez internet, zamowic Smart Plan Multi 69 i skorzystac z kodow grupon/gruper. Kupilem Grupera 50% waznego do 18 lutego, chcialem go aktywowac wczoraj ( czyli 17 lutego) i oczywiscie kod stracil juz waznosc (nie odkupowalem go od nikogo, tylko normalnie na oficjalnej stronie grupera ze trzy tyg temu). Napisalem do Orange na kazdy mozliwy adres i zero odpowiedzi ( im sie nigdy nie spieszy)
Dzisiaj postanowilem nie bawic sie, nie czekac (bo popsul mi sie telefon stary) i przeniesc ten numer z Play na nizszy abonament - Smart Plan Multi 49, boi tak raczej to mi wystarczy. Wybralem Alcatela One Touch Idol. Po wybraniu, mimo ze telefon na stronie jak najbardziej dostepny, to oczywiscie po sekundzie pokazuje mi sie informacja, ze niedostepny bo wyprzedany. Z ciekawosci wiec probuje wybrac ten sam telefon, w tym samym planie taryfowym ale jako nowy numer, a nie jako przeniesienie numeru. Telefon oczywiscie jak najbardziej dostepny i moge go kupic. Ale do cholery nie chce nowego numeru, tylko chce przeniesc moj od lat uzywany numer i korzystac z niego w Orange.
Dzownie wiec na 510700700, bo pani na czacie nic nie umie pomoc poza formulkami, ze widocznie dla przenoszacych numer juz niedostepny ten model. Czekam na cos wiecej, ale rozlacza sie, rzekomo z powodu braku kontaktu z mojej strony. Dzownie wiec na powyzsza infolinie, przedstawiam sprawe, pan wydaje sie mily i wydaje sie, ze pomoze mi i bede mial ten telefon w tym abonamencie, ktory wybralem. Okazuje sie ze jednak nie, bo mam 2,5 miesiaca do konca umowy w Play, a moge u niego zlozyc dyspozycje przeniesienia numeru dopiero 2 miesiace przed koncem w Play. Mowie mu, ze czytam od dawna, interesuje sie tematem i przeniesc moge juz nawet 6 miesiecy wczesniej, co zreszta powiedziala mi miesiac temu pani w salonie. Przez internet tez moge to zrobic od dawna, ale jak na zlosc nie moge wybrac pozadanego przeze mnie telefonu, wiec dzwonie z tym do niego. Tlumaczy, ze to inne dzialy, kazdy dzial ma inaczej i mi nie pomoze. No i badz czlowieku madry. Chcesz przeniesc numer, masz juz inny abonament w Orange i wywiazujesz sie z platnosci, ale co z tego jak na kazdym kroku napotykasz jakies schody. Po malu mam dosc i jak dzisiaj nie dostane odpowiedzi i nie zalatwie tego abonamentu, to szukam innej opcji i innego operatora albo przedluze w Play, chociaz rewelacji tam nie ma, ale telefon dostane od reki.