Xy pisze:Jak negocjować by wziąć telefon za niższą cenę? Jestem w abo w T-Mobile od 2005 roku. Staż ma jakieś znaczenie?
Staż nie ma żadnego znaczenia. Jakieś znaczenie ma jeśli na jednym numerze rachunki masz na poziomie 200PLN i więcej. Z SUK skontaktujesz się dzwoniąc pod 602 900 i prosząc o przełączenie. Tam możliwe jest uzyskanie taryfy R140 z no limit, 2GB Internetu, darmowymi rozmowami do T-Mobile w Polsce w cenie 99PLN miesięcznie oraz Lumii 820 również za 99PLN (400PLN zniżki na telefon po "rozmowie" z przełożonym). Niemniej jednak w tej taryfie rozważyłbym wzięcie Sony Xperia Z w cenie 199PLN po zniżce, bo nawet jeśli koniecznie chcesz Lumię 820 to bardziej opłacalna będzie sprzedaż "zetki" i kupno 820 na wolnym rynku - tym sposobem będziesz ładnych parę stów do przodu.
daniel40 pisze:Panowie... czy przy przenoszeniu numeru do T - mob tez mozna tak negocjowac ceny telefonow i abo?
Nie.
Slaweczko pisze:zy jeśli nie powiedziałem podczas rozmowy o przedłużeniu, że chce pakiet sms ten za 1,99 to będę mógł go później włączyć, czy muszę dzwonić i zmieniać zamówienie?
Najlepiej byłoby zadzwonić do BOK i dopytać lub wyczytać to w regulaminie dostępnym na stronie. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale wcześniej można było aktywować promocyjne pakiety w ciągu 30 czy 60 dni od przedłużenia umowy. Dobrze jest aktywować usługi proponowane przez SUK przy przedłużeniu w promocyjnej cenie jeśli uważamy, że są lub mogą być przydatne w przyszłości, bowiem przy skorzystaniu z promocyjnych cen przy przedłużeniu możemy później w trakcie trwania kontraktu takie usługi wyłączać i włączać w zależności od potrzeb i będą one aktywowane ponownie w promocyjnej cenie a nie cennikowej, która zawsze jest znacznie wyższa. Najlepiej gdyby st.konsultant potwierdził lub uszczegółowił jak to dokładnie z tym jest.
mdelektro pisze:Witam, chcę przenieść numer z Plusa abo 59 zł proszę o kontakt na priv.
W jakim celu? Omówienia z Tobą zasadności tej decyzji? Przeniesienia numeru dokonasz w każdym salonie, a szczegółów dowiesz się na stronie www lub pod 602 900 000.