• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 187
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 187

#634375  autor: wariatos
 21 maja 2013, 12:12
mlodociany pisze:Witam!
Konczy mi sie umowa w tym miesiacu. Wyslalem juz rezygnacje czekam teraz az zadzownia z propozycja przedluzenia umowy. Interesuje mnie abonament kolo 100zl, umowa na 24 lub 36 miesiecy, firma. Moje pytanie: czy jest szansa ze zaproponuja mi samsunga s4 w jakiejs ogarnietej cenie? czy przy takim abonamencie mam szanse w ogole negocjacji o S4? moj staz z plusem to 13 lat.
dziekuje z gory za odp.
Pozdrawiam!
Mam podobną sytuację, 3 numery w plus od dawna. Dzisiaj dzwonił do mnie konsultant z działu utrzymania. W przypadku abonamentów "Bez limitu" nie ma możliwości negocjowania cen telefonów , także raczej przeniosę do innej sieci. Dziwi mnie podejście, ale to już inna bajka.

#634414  autor: mlodociany
 21 maja 2013, 14:37
w t-mobile zaproponowali mi abonament 99 na 36miesiecy i s4 za 399zl brutto. Jesli PLUS nie zejdzie do takiej samej ceny za tel przy podobnych warunkach abonamentu to przenosze numer. Dam znac co udalo sie ugrac.

#634422  autor: Mario_90
 21 maja 2013, 15:07
Witam, korzysta tutaj ktoś z usług doradcy g300? Mamy w Plusie 7 numerów na firmę, niestety w salonach przy przedłużaniu umów oferta jest identyczna jak dla nowych klientów...
co można ugrać korzystając z pomocy doradcy biznesowego? Jakie zniżki na telefony, jakie na abonament?

#634634  autor: wariatos
 22 maja 2013, 14:49
mlodociany pisze:w t-mobile zaproponowali mi abonament 99 na 36miesiecy i s4 za 399zl brutto. Jesli PLUS nie zejdzie do takiej samej ceny za tel przy podobnych warunkach abonamentu to przenosze numer. Dam znac co udalo sie ugrac.
Daj znać. Dzisiaj dostałem info że na początku czerwca mają być zmiany. Ciekawe czy zmieni się na lepsze czy na gorsze ?

#634687  autor: Kamel
 22 maja 2013, 16:51
wariatos pisze:
mlodociany pisze:w t-mobile zaproponowali mi abonament 99 na 36miesiecy i s4 za 399zl brutto. Jesli PLUS nie zejdzie do takiej samej ceny za tel przy podobnych warunkach abonamentu to przenosze numer. Dam znac co udalo sie ugrac.
Daj znać. Dzisiaj dostałem info że na początku czerwca mają być zmiany. Ciekawe czy zmieni się na lepsze czy na gorsze ?
Zmiany w Plusie?

#634689  autor: mlodociany
 22 maja 2013, 17:03
Zadzownili do mnie z plusa i laskawie zaproponowali mi abonament jak w tmobile czyli 99brutto, podobne warunki minuty/sms/net i samsung s4 za jedyne 1399zl :) powiedzialem ze w tmobile daja mi go za 399 w ofgercie dla nowych klientow i czy tak traktuja klienta z 13letni stazem dostalem odpowiedz ze nic wiecej zrobic nie mozna wiec powiedzialem ze nie bede sie licytowal i pdziekowalem za wpsolprace.

#634736  autor: szeregowy
 22 maja 2013, 21:25
Kamel pisze:
wariatos pisze:
Zmiany w Plusie?
Tak, w połowie czerwca będzie nowa oferta, niestety minutowo gorsza, ciekawe jak z cenami słuchawek będzie

[ Dodano: 2013-05-22, 21:29 ]
Mario_90 pisze:Witam, korzysta tutaj ktoś z usług doradcy g300? Mamy w Plusie 7 numerów na firmę, niestety w salonach przy przedłużaniu umów oferta jest identyczna jak dla nowych klientów...
co można ugrać korzystając z pomocy doradcy biznesowego? Jakie zniżki na telefony, jakie na abonament?
zadzwoń na DOK i zdejmij sobie doradce, potem dzwoń na 2699, oferty w taryfach bez limitu są takie same, natomiast w każdych innych telefony z najwyższych półek tańsze o kilkaset złotych.

#634739  autor: Ruben
 22 maja 2013, 21:37
szeregowy, widzę, że jesteś zorientowany w ofertach Plusa. Możesz napisać jak w ofertach na przedłużenie wygląda wymienność minut na SMS? Minut dają sporo tylko są one z rożnych pakietów i pewnie nie wszystkie są wymienne na SMSy.
 #634788  autor: pillsxp
 23 maja 2013, 01:54
Aktualnie kończy mi się umowa w Plusie i zastanawiam się co dalej robić w tym temacie.
Czy przenieść numer do innej sieci, czy może zostać dalej u nich i jeśli tak to czy zmieniać taryfę.
Aktualnie mam myślę dość dobrą ofertę i płacę niecałe 70 zł w tym się w niczym nie ograniczam i mam stacjonarki, komórki i net 2.5 GB w cenie bez limitu.
Konsultant mi przedstawił zmianę taryfy na 2 lata, smartfon w sklepie internetowym za 99,90 zł wraz z LG L9 za 99 zł plus do tego 10 zł opcja nielimitowanych rozmów do każdej sieci, a 1000 minut może być na stacjonarki lub SMS.
Czy warto brać tą ofertę i sprzedać telefon i będzie na opłaty abonamentowe, bo zastanawiam się nad zmianą telefonu i w grę wchodzą właśnie LG L9 lub kupić w wolnej sprzedaży Pentagram Monster i do monstera skołować 2 kartę sim do neta czy pozostać przy L9.
Tylko pytanie czy czasem do końca roku nie polecą jeszcze stawki niżej? po obniżce do 4 gr rozliczeń między operatorami, a oferty kart pre paid właśnie szaleją i można mięć tanio nielimitowane za ok 40 zł już do każdej sieci, SMS mało pisze ok 200 na miesiąc, na stacjonarne też aż tak dużo się nie dzwonie, więcej na komórki dzwonię.

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.

#634855  autor: manyaky
 23 maja 2013, 15:44
Jak złożysz wypowiedzenie/wniosek o przeniesienie numeru, to podobno dają nawet 50% rabatu na abonament - opłaca się.

A generalnie jakikolwiek abo byś nie dostał w tym momencie (przed obniżką), to i tak w Play będzie korzystniej, tylko telefon musisz sam na allegro kupić.

#634859  autor: user_delete27
 23 maja 2013, 16:13
Czyli 109,90 za no limit+lg za stowke. Play 119 za no limit+lg.....yyy faktycznie telefon niedostepny. manyaky gdzie Ty widzisz ta taniość playa?
edit. aaaa nie zauwazylem ze ty polecasz abo bez sluchawki, ale w takim wypadku no limit dostanie w tej samej cenie w obu sieciach.

#634936  autor: pillsxp
 24 maja 2013, 00:17
Czyli wychodzi na to że nie ma co zmieniać umowy, co najwyżej telefon kupić z wolnej stopy, a ofertę którą teraz mam zostawić bo taniej już nie będzie w Plus`ie?
Myślałem iż skoro stawki rozliczeń między operatorami poszły w duł, stawki w pre paid też już są nawet niższe niż abonament czyli NJU tańsze od mojej oferty o jakieś 7 zł wliczając pakiet 2 GB internetu to i coś ruszy też w ofertach abonamentowych lub stawki po przekroczeniu pewnej ilości minut spadną do ok 10 gr, ale nie ma co się łudzić na to?
Bo jak brałem w maju swoją ofertę to miałem farta gdyż 2 miesiące wcześniej kolega mnie namawiający na abonament w Plus nie było nielimitowanych, a później po moim podpisaniu umowy też pozmieniali warunki.
To w takim razie dzięki za pomoc, zostaje dalej z tym co mam, co najwyżej pakiet neta zlikwiduje, a zamiast tego kupie Pentagram Monster i włożę Aero2 do darmowego internetu.

#635170  autor: data17
 25 maja 2013, 01:42
109zł abo i lg l9 tylko?
Płaciłeś 70zł proponują ci płacic 109zł i taki kijowy telefon :D heh a tu zapodam przykładowe wynegocjowane warunki przy przedłuzaniu umowy wprawdzie w orange ale za pewne w plusie sa podobne:
abonament 129 - 30% rabatu wiec 90zl
nielimitowane rozmowy i sms ze wszystkimi
100mms darmowych itd
sony xperia t nfc - rabat z 200zl na 9 zl

- abonament 89,90 po uwzględnieniu 30% zniżki ok 63 zł
- umowa na 24 m-ce
- Orange i stacjonarne przez całą umowę darmowe
- 700 min poza sieć
- 700 sms
- Internet 1,5 GB
- SGSII za 49 zł

Po wizycie w salonie i połączeniu z odpowiednim konsultantem:

- Smart Plan Multi - 89,90 rabat 30% na 20 miesięcy, 4 ostatnie rabat -10PLN
- 40% więcej minut - 980min
- SGS 3 Mini za 89PLN
- 1,5GB Internet

Abonament Smart Plan Multi za 89,90 zrabatowany o 30% do 62,93 zł
-700 min / 700 SMS
-darmowe rozmowy w Orange (ktoś tu pisał, że na stacjonarne także, wydaje mi się jednak że tylko do Orange kom.) na całą umowę,
-nielimitowane SMSy do wszystkich sieci przez całą umowę,
- 1,5 GB internetu,
- 280 minut (nie wiem skąd się wzięło te 280 minut) niewymienne na SMSy,

1. Samsung Galaxy S2 Plus 349 zł (bez pakietu nielimit. SMS 149 zł)
2. Samsung Galaxy S3 Mini 199 zł (bez pakietu nielimit. SMS 49 zł)
3. Samsung Galaxy S Advance 5zł
Pierwsza oferta abo 90zł i xperia T za 9zł gdzie jest ona o wiele lepsza niż lg l9. SGS 3mini to porównywalny telefon do lg l9 a dostepny w abo po obnizsze 60zł wiec warto negocjować

#635474  autor: pillsxp
 26 maja 2013, 17:36
W Plus raczej przy telefonicznych ofertach nie mam co liczyć na rabaty na telefon, to samo w salonie.
Chyba poczekam do czerwca bo Plus ma wtedy zmieniać oferty, może coś nowego i atrakcyjnego zaproponują, oby tylko nie skopali już całkiem dobrej oferty jaka aktualnie jest za 99,90 zł z 1000 minut lub SMS i do tego 2,5 GB neta.
A jak się nic nie zmieni, to pozostanę z aktualną ofertą, tylko zlikwiduję pakiet na neta i kupie Pentagram Monster i do internetu użyję karty Orange Free.
Dodam tylko tyle iż tą ofertę za 109,90 zł będę miał za 70 zł miesięcznie, rabat 50% na OMG 79,90 plus pakiet net 2,5 GB 20 zł i 10 zł nielimitowane rozmowy na telefony komórkowe ale poczekam może i po zmianie cennika będę mógł wybrać jakiś inny lepszy telefon niż L9, bo teraz w Plusie nie ma żadnego telefonu w sensownej cenie.
Do Play nie przejdę ze względu na ich jakość sieci, mało nadajników i częste przerywanie.

#635656  autor: Mario_90
 27 maja 2013, 18:25
szeregowy pisze: [ Dodano: 2013-05-22, 21:29 ]
Mario_90 pisze:Witam, korzysta tutaj ktoś z usług doradcy g300? Mamy w Plusie 7 numerów na firmę, niestety w salonach przy przedłużaniu umów oferta jest identyczna jak dla nowych klientów...
zadzwoń na DOK i zdejmij sobie doradce, potem dzwoń na 2699, oferty w taryfach bez limitu są takie same, natomiast w każdych innych telefony z najwyższych półek tańsze o kilkaset złotych.
Dzwoniłem do DOK, żeby zdjąc doradcę kazali mi napisać maila więc tak zrobiłem i czekam jak się sytuacja rozwinie. Obyś miał rację że pod 2699 ugram jakieś normalniejsze ceny w OMG dla Firm 55 bo teraz jest dramat.
 #635930  autor: szeregowy
 28 maja 2013, 22:18
pillsxp pisze:Aktualnie kończy mi się umowa w Plusie i zastanawiam się co dalej robić w tym temacie.
Czy przenieść numer do innej sieci, czy może zostać dalej u nich i jeśli tak to czy zmieniać taryfę.
Aktualnie mam myślę dość dobrą ofertę i płacę niecałe 70 zł w tym się w niczym nie ograniczam i mam stacjonarki, komórki i net 2.5 GB w cenie bez limitu.
Konsultant mi przedstawił zmianę taryfy na 2 lata, smartfon w sklepie internetowym za 99,90 zł wraz z LG L9 za 99 zł plus do tego 10 zł opcja nielimitowanych rozmów do każdej sieci, a 1000 minut może być na stacjonarki lub SMS.
Czy warto brać tą ofertę i sprzedać telefon i będzie na opłaty abonamentowe, bo zastanawiam się nad zmianą telefonu i w grę wchodzą właśnie LG L9 lub kupić w wolnej sprzedaży Pentagram Monster i do monstera skołować 2 kartę sim do neta czy pozostać przy L9.
Tylko pytanie czy czasem do końca roku nie polecą jeszcze stawki niżej? po obniżce do 4 gr rozliczeń między operatorami, a oferty kart pre paid właśnie szaleją i można mięć tanio nielimitowane za ok 40 zł już do każdej sieci, SMS mało pisze ok 200 na miesiąc, na stacjonarne też aż tak dużo się nie dzwonie, więcej na komórki dzwonię.
dzwoń pod 2699, LG L9 jest za 9 zł w taryfie o której mówisz

[ Dodano: 2013-05-28, 22:19 ]
Ruben pisze:szeregowy, widzę, że jesteś zorientowany w ofertach Plusa. Możesz napisać jak w ofertach na przedłużenie wygląda wymienność minut na SMS? Minut dają sporo tylko są one z rożnych pakietów i pewnie nie wszystkie są wymienne na SMSy.
w taryfach omg masz wszystkie minuty wymienne na sms i mmsy, przelicznik 1 do 1 + 300mms do Plusa

[ Dodano: 2013-05-28, 22:32 ]
pillsxp pisze:W Plus raczej przy telefonicznych ofertach nie mam co liczyć na rabaty na telefon, to samo w salonie.
Chyba poczekam do czerwca bo Plus ma wtedy zmieniać oferty, może coś nowego i atrakcyjnego zaproponują, oby tylko nie skopali już całkiem dobrej oferty jaka aktualnie jest za 99,90 zł z 1000 minut lub SMS i do tego 2,5 GB neta.
A jak się nic nie zmieni, to pozostanę z aktualną ofertą, tylko zlikwiduję pakiet na neta i kupie Pentagram Monster i do internetu użyję karty Orange Free.
Dodam tylko tyle iż tą ofertę za 109,90 zł będę miał za 70 zł miesięcznie, rabat 50% na OMG 79,90 plus pakiet net 2,5 GB 20 zł i 10 zł nielimitowane rozmowy na telefony komórkowe ale poczekam może i po zmianie cennika będę mógł wybrać jakiś inny lepszy telefon niż L9, bo teraz w Plusie nie ma żadnego telefonu w sensownej cenie.
Do Play nie przejdę ze względu na ich jakość sieci, mało nadajników i częste przerywanie.
Za 1zł masz jeszcze Samsunga Galaxy s3 mini i Xcover 2, w przyszłym tygodniu będzie Xperia SP LTE- w sklepie internetowym jest już cena 339zł w OMG 79 Smart, więc jest duża szansa że w dziale utrzymania będzie poniżej 100zł

#635949  autor: pillsxp
 29 maja 2013, 00:40
szeregowy pisze: Tak, w połowie czerwca będzie nowa oferta, niestety minutowo gorsza, ciekawe jak z cenami słuchawek będzie
Ale pytanie czy nowa oferta będzie gorsza od obecnej, czy też na tym samym poziomie i czy to pewnie info? Warto poczekać te pół miesiąca na nową ofertę?
Czy lepiej teraz podpisać umowę na 2 lata z telefonem?

#635987  autor: Remy
 29 maja 2013, 10:47
Kończy mi się umowa z plusem.
Staż około 8lat.
Płacę abonament 40zł. Dzwonię głównie na numery plusa z rodziny. Do tego jest mi potrzebny.
Internetu nie chcę.

Drugi numer mam w Play na firmę. W nim pakiet internetowy.

Jakiś czas temu dzwoniła do mnie konsultantka z propozycją przedłużenia umowy.
Telefonu nie chcę.
Zaproponowała mi umowę na 24 miesiące, powiedziała że krótszej nie ma.
Nawet bez telefonu.

Co roku podpisywałem umowy na 12 miesięcy. A tu niespodzianka.
Oferta minutowa praktycznie bez zmian.

Macie jakieś skuteczne metody na negocjacje? Więcej minut itp.?
Złożenie wypowiedzenia jest skuteczną i odwracalną formą "pobudzenia" do przedstawienia lepszej oferty?
 #635999  autor: pillsxp
 29 maja 2013, 11:31
szeregowy pisze: dzwoń pod 2699, LG L9 jest za 9 zł w taryfie o której mówisz
Za 1zł masz jeszcze Samsunga Galaxy s3 mini i Xcover 2, w przyszłym tygodniu będzie Xperia SP LTE- w sklepie internetowym jest już cena 339zł w OMG 79 Smart, więc jest duża szansa że w dziale utrzymania będzie poniżej 100zł
Pod 2699 nie można się połączyć bo rozłącza i odsyła na BOK 2601, a tam już są zupełnie inne ceny L9 za 99 zł, S3 Mini za prawie 400 zł, XCover też prawie 300 zł, a Xperia SP ponad 450 zł, to chyba zostaje mi poczekać aż ceny coś polecą w dół.
Oby do tego czasu nie skopali oferty OMG bo wtedy to chyba przeproszę się z NJU Mobile i pójdę do nich na umowę, albo zostanę na tym co teraz mam.
A telefon będzie trzeba nabyć za gotówkę.

#636006  autor: per_A
 29 maja 2013, 12:07
Witam
Chciałem się dowiedzieć czy ceny telefonów w dziale rezygnacyjnym plusą są negocjowalne ?

Pokrótce postaram się nakreślić moją sprawę. Skończyła mi się umowa w Plusie i mam na czas nieokreślony, wypowiedziałem umowę z zachowaniem numeru na prepaidzie, tylko po to żeby mi zaproponowano coś konkretnego. Po trzech rozmowach z konsultantem który dawał za pierwszym razem -20% na abonament ale +25pln za internet (oferta dla idiotów) , za drugim 20% zniżki, a za ostatnim razem 30% zniżki na abonament. Oczywiście zniżka obowiązywać miała przez cały okres trwania umowy.

Oferta od pana konsultanta:
wszystkie plany OMG - 30% i cena telefonu wg standardowego cennika

Jedno co mnie zastanowiło (byłem dość oschły dla konsultanta) to jego słowa "ile musiał by kosztować telefon żeby pan został w sieci"

Na jaki rabat mogę liczyć ?
Dzięki za odpowiedź.
  • Strona 39 z 187
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 187
  • 1
  • 37