• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 133 z 350
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 350
 #634488  autor: Koczkodan
 21 maja 2013, 19:59
Witam za pół roku kończy mi się aneks umowy i już na iBOA pisze że niedługo pojawi się specjalna oferta dla mojego numeru i czy jak by mi się ona nie spodobała mogę wtedy zadzwonić do SUK i ponegocjować?

Teraz płacę rachunki 64-80zł miesięcznie.
Chciał bym wiedzieć ile bym mógł wynegocjować na telefonie w abonamencie 64zł(nie interesują mnie dodatkowe minuty itp)

#634491  autor: Balduran
 21 maja 2013, 20:09
lukas63 pisze:
Czyli ewentualnie jest szansa na Rodzina 40 (jaka to wtedy byłaby cena abonamentu?) na 24m z HTC Desire X za 1 zł? :>
Cena abo - 39,90...
Ale jak 39,90 zł? Z sekcji utrzymania klienta tak dają? Bo normalnie ten abonament to 49,90 zł, a przy fakturze elektronicznej 44,90 zł
 #634510  autor: ...radek...
 21 maja 2013, 21:05
Koczkodan pisze:Witam za pół roku kończy mi się aneks umowy i już na iBOA pisze że niedługo pojawi się specjalna oferta dla mojego numeru i czy jak by mi się ona nie spodobała mogę wtedy zadzwonić do SUK i ponegocjować?

Chciał bym wiedzieć ile bym mógł wynegocjować na telefonie w abonamencie 64zł(nie interesują mnie dodatkowe minuty itp)
rodzina 80 za 64,90zł i przy dobrych negocjacjach 300zł rabatu na telefon wg cennika

#634580  autor: P1otr_PL
 22 maja 2013, 10:46
Telefon z aneksem zamówiony w pon. rano. Jest środa, a status ciągle ten sam- "przygotowywanie wysyłki" . Czy to normalne?

#634587  autor: jarekb11
 22 maja 2013, 11:26
Balduran pisze:
lukas63 pisze:
Czyli ewentualnie jest szansa na Rodzina 40 (jaka to wtedy byłaby cena abonamentu?) na 24m z HTC Desire X za 1 zł? :>
Cena abo - 39,90...
Ale jak 39,90 zł? Z sekcji utrzymania klienta tak dają? Bo normalnie ten abonament to 49,90 zł, a przy fakturze elektronicznej 44,90 zł
Do mnie zadzwonił pan ( nawet nie wiem czy z suk ) bez specialnych negocjacji dał właśnie R40 za 39,9.na aneksie mam HR_SUK_RATY więc teraz to albo nawet w salonie SUK owskie oferty dają albo właśnie z SUK do mnie dzwonili.
P1otr_PL pisze:Telefon z aneksem zamówiony w pon. rano. Jest środa, a status ciągle ten sam- "przygotowywanie wysyłki" . Czy to normalne?
Chyba normalne -mi też dopiero po trzech dniach wysłali.
Pan dzwonił 23-go ,wysłali 26-go.

#634589  autor: tomulus
 22 maja 2013, 11:43
Rozmawiałem z SUK i porównałem ceny telefonów na firmę oraz dla prv i dosłownie szok , zdecydowanie wyższe ceny słuchawek na firmę.
 #634597  autor: Koczkodan
 22 maja 2013, 12:19
...radek... pisze:
Koczkodan pisze:Witam za pół roku kończy mi się aneks umowy i już na iBOA pisze że niedługo pojawi się specjalna oferta dla mojego numeru i czy jak by mi się ona nie spodobała mogę wtedy zadzwonić do SUK i ponegocjować?

rodzina 80 za 64,90zł i przy dobrych negocjacjach 300zł rabatu na telefon wg cennika
Interesuje mnie telefon Sony Xperia S lub P to ile przy tych negocjacjach bym musiał za nie zapłacić?

#634610  autor: malizna
 22 maja 2013, 13:01
Jestem w szoku. Dzwoniłem do BOA i rozmawiałem w sprawie abonamentu Rodzina 140zł za 99zł i Xperia Z za 199zł. Oczywiście Pani powiedziała, że nie może dać takiej zniżki i że telefon kosztuje 399zł. Wyjaśniłem, że mam 2 umowy i tak dalej i że znajomy uzyskał takie warunki. Konsultantka poszła się gdzieś zapytać i potwierdziła, że nie może dać nic więcej. Na to ja że konkurencja oferuje więcej i że rezygnuję i tutaj szok: Pani nagle zrobiła się chamska, powiedziała że nasza rozmowa do niczego nie prowadzi i że od razu może przełączyć do SUK żeby wypowiedzieć umowę bo rzekomo SUK teraz tylko tym się zajmuje. Co robić? Naprawdę jestem w szoku poziomem chamstwa.

#634614  autor: Horacy
 22 maja 2013, 13:30
Trafił ci się pewno ktoś kto miał zły dzień, trzeba było się na SUK przełączyć i tam powiedzieć jaka oferta cię interesuje.

#634615  autor: P1otr_PL
 22 maja 2013, 13:37
Idź do konkurencji i weź HTC One X za złotówkę plus jak dobrze pogadasz- 6 m-cy za free. Abo- ponizej stowki, a oferują to samo. Ja miałem takie wyjście awaryjne, gdyby mnie nie chciano dać XPerii Z z porządną zniżką.
I zrobił bym to, pomimo tego ze mam numer aktywny od ponad 15 lat i zawsze w tej samej sieci.

#634617  autor: eternalboy
 22 maja 2013, 13:45
Hej!
Jestem tu nowy i proszę o pomoc :)
Moja umowa obowiązuje do 28 września 2013.
Jaką datę wpisać w wypowiedzeniu umowy, aby zakończyć świadczenie usług tego dnia?
Czy w rezygnacji mogę poprosić o przeniesienie numeru do oferty na kartę?
Czy są dostępne druki wypowiedzenia?
Wypowiedzenie to moja baza na negocjacje :)
Kilka dni temu dzwonili do mnie z TM, ale nie byłem w stanie odebrać. Zauważyłem, że w I-BOA zniknął napis, że w tym miejscu niebawem pojawi się oferta dla mojego nuimeru.
Jestem w TM od 2007, ale domyślam się, że nie ma to znaczenia.
Taryfa - R40.
Średnia kwota rachunku z 12 miesięcy to 69,57 zł.
Co maksymalnie mogę wynegocjować?
Jeśli było o czymś wcześniej - przepraszam. Ciągle walczę z leniem :)

#634618  autor: malizna
 22 maja 2013, 13:49
P1otr_PL pisze:Idź do konkurencji i weź HTC One X za złotówkę plus jak dobrze pogadasz- 6 m-cy za free. Abo- ponizej stowki, a oferują to samo. Ja miałem takie wyjście awaryjne, gdyby mnie nie chciano dać XPerii Z z porządną zniżką.
I zrobił bym to, pomimo tego ze mam numer aktywny od ponad 15 lat i zawsze w tej samej sieci.
Chodzi o to, że wiem co konkurencja oferuje i mnie to nie bardzo satysfakcjonuje. Nawet za 399zł za Xperie Z to dobra cena, ale po co mam tyle płacić, skoro wiem, że da się ugrać za 199zł. Co teraz proponujecie robić? Zadzwonić wieczorem jak będzie inna zmiana konsultantów?

#634621  autor: Koczkodan
 22 maja 2013, 14:00
Wczoraj w BOA pisało że niedługo pojawi się specjalna oferta dla mnie a dzisiaj już tak nie pisze :shock:

#634627  autor: P1otr_PL
 22 maja 2013, 14:37
malizna pisze:
P1otr_PL pisze:Idź do konkurencji i weź HTC One X za złotówkę plus jak dobrze pogadasz- 6 m-cy za free. Abo- ponizej stowki, a oferują to samo. Ja miałem takie wyjście awaryjne, gdyby mnie nie chciano dać XPerii Z z porządną zniżką.
Chodzi o to, że wiem co konkurencja oferuje i mnie to nie bardzo satysfakcjonuje. Nawet za 399zł za Xperie Z to dobra cena, ale po co mam tyle płacić, skoro wiem, że da się ugrać za 199zł. Co teraz proponujecie robić? Zadzwonić wieczorem jak będzie inna zmiana konsultantów?
Zrobiłeś błąd taktyczny, bo takie rzeczy załatwia się z SUK, a nie z panią, ktora w finale okazała się niemiłą. A co do konkurencji- nie przesadzaj, abonament no limits poniżej stówki, internet z lejkiem, HTC One X za złotówkę i 3 do 6 miesięcy za free to naprawdę dobra oferta. Ja bym brał jeśli by mnie T-mobile potraktowali nie po mojej myśli.

#634630  autor: malizna
 22 maja 2013, 14:45
P1otr_PL pisze:
malizna pisze:
Zrobiłeś błąd taktyczny, bo takie rzeczy załatwia się z SUK, a nie z panią, ktora w finale okazała się niemiłą. A co do konkurencji- nie przesadzaj, abonament no limits poniżej stówki, internet z lejkiem, HTC One X za złotówkę i 3 do 6 miesięcy za free to naprawdę dobra oferta. Ja bym brał jeśli by mnie T-mobile potraktowali nie po mojej myśli.
Interesuje mnie tylko Xperia Z, bądź ewentualnie HTC One, a te (jak i inne) najkorzystniej wychodzą w t-mobile. Czyli można jeszcze walczyć z SUK, czy ta Pani rzuciła dalej hasło "tego pana już nie obsługujemy" ? :lol:

#634654  autor: Horacy
 22 maja 2013, 15:16
Tak, dzwoń na SUK, panie w BOA to osoby praktycznie z ulicy które za zadanie mają sprzedać do co mają na papierze, a SUK działa na zasadzie utrzymanego klienta, czyli jak im się uda go zatrzymać swoją ofertą to dostają profit.

#634655  autor: eLBeG
 22 maja 2013, 15:20
R80 za 64.90zł...
słuchawka -300zł...
50 minut dodatkowo do abo...
Suk ma się dobrze, bez żadnych problemów... :-)
czekam na xperie sp jak będzie na magazynie...
pozdrawiam i udanych negocjacji...

#634658  autor: Euronymous
 22 maja 2013, 15:32
Minuty (oprócz no limit rzecz jasna :wink: ) ciągle przechodzą na kolejne okresy rozliczeniowe?
Umowa kończy mi się we wrześniu i zastanawiam się, czy nie poczekać przynajmniej do lipca - wówczas mają być obniżone MTRy - ciekawe, czy od razu wpłynie to na obniżkę cen.

#634661  autor: Sowa24
 22 maja 2013, 15:40
malizna pisze:Chodzi o to, że wiem co konkurencja oferuje i mnie to nie bardzo satysfakcjonuje. Nawet za 399zł za Xperie Z to dobra cena, ale po co mam tyle płacić, skoro wiem, że da się ugrać za 199zł. Co teraz proponujecie robić? Zadzwonić wieczorem jak będzie inna zmiana konsultantów?
Jeżeli nie masz ochoty walczyć z BOA, aby cię przełączyli z SUK, to zrób tak jak mi kiedyś kobieta z SUK doradziła. Napisz im e-mail o przedłużenie umowy poprzez iboa i tylko zaznacz w nim że chcesz kontakt z osobą z SUK, bo teraz na te meile oddzwaniają też ludzie z BOA, max w 24h ktoś się z tobą skontaktuje. A jak nie chce ci się pisać, to zrób tak jak ja, chciałem aby konsultant przełączył mnie z SUK, zaczął coś paplać, że ma też takie same kompetencje, to zadałem mu pytanie czy tez mi da np. te 200 zł opustu na tel. tak jak SUK, wtedy bez gadania cię połączy. Ostatnia opcja idź do salonu (ostatnio z ciekawości sprawdzałem), zapytaj się czy też mają taką samą ofertę jak SUK, na początku gościu głupa grał, że nie wie o co chodzi, to prosto z mostu się zapytałem czy dają taką i taką zniżkę na abo. i 200 zł przy R60? jego odpowiedź brzmiała że nie ma problemu.
Euronymous pisze:Minuty (oprócz no limit rzecz jasna :wink: ) ciągle przechodzą na kolejne okresy rozliczeniowe?
Nie przechodzą.
 #634664  autor: Koczkodan
 22 maja 2013, 15:47
...radek... pisze:

Jeżeli wynegocjuje R80 za 64,90zł to telefon będzie liczony według którego cennika 80 czy 64,90?
  • Strona 133 z 350
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 350
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133