orson_dzi pisze:Karwan pisze:Ktoś coś podpowie co można zrobić?
Jutro Ci to sprawdzę. Powinno dać się przenieść na RBM, ale głowy nie dam.
Powiedz jeszcze, chodzi o jeden konkretny numer, czy kilka? Ile możesz maksymalnie płacić co miesiąc, czy potrzebujesz internetu, czy mniej więcej potrafisz się określić jeśli chodzi o ilość minut i SMS-ów ile potrzebujesz?
Powiem Ci tak, jak chłop chłopu z męską solidarnością mam nadzieję
Ogólnie wolę zawsze dzwonić, ale w moim życiu pojawiła się dziewczyna to i smsy dochodzą do tego. Zawsze w sumie te 500 minut starczało, ale teraz wiem, że przy sms wymiennych na 1:1 + dzwonieniu (nie tylko ona, koledzy, sprawy różne), rachunek co miesiąc byłby/będzie większy na 100 %.
Tak jak patrzyłem kwota moja zobowiązująca to 69,90 zł, chciałem smsy (chociaż do niej) to doliczyło by 40 PLN co miesiąc, do tego jakieś minuty dodatkowe to kolejne koszta, więc rachunek grubo ponad 100 zł, a milionerem nie jestem.
Kwota za zerwanie jest również astronomiczna, więc na to też nie mogę za bardzo sobie pozwolić.
Najlepiej będzie, jak będzie to usługa lotna (różne numery, najlepiej Plus,T-Mobile,Orange, Play).
Ilość sms/minut nie określę Ci, najlepiej parę k/no limit.
Interesuje mnie tylko Sim, bo z tego co przejrzałem operatorów doliczają ogromne koszta przy braniu telefonu, a że mój mi wystarcza do tego co robię + jestem skłonny sam przy wolnej ręce dobrać sobie co innego, to chcę usługę tylko SIM najlepiej.
Internet? Powiem Ci, że mam dostęp cały dzień do internetu na komputerze. Teraz mam pakiet 1 GB, nie wykorzystuje nawet 200 MB. Synchronizacja wyłączone, apki aktualizuję w domu po WIFI, a na internet zaglądam co najwyżej raz dziennie w celu sprawdzenia informacji na wp/onet lub też wyszukania frazy na google. Więc myślę, że do 200 MB będzie ok lub też opcja z automatycznym uruchamianiem pakietu, jak to teraz Orange wrzuciło (100 MB-7 zł z automatu, powyżej x MB x zł), chyba dobrze mówię? Facebook, poczta, jak wyżej mam 18 h na dobę dostęp do kompa, laptopa, wifi, więc te sprawy raczej odpadają, a mając sprawę na uwadze nie biorę się za FB tylko dzwonię do konkretnej osoby.
Napisałem jednym ciągiem, co może być kłopotliwe, więc reasumując:
-najlepiej wszyscy operatorzy w PL
-no limit sms+połączeń lub też parę k minut do wszystkich wymiennych na sms co miesiąc
-tylko sim (telefony, tablety, PS3,Xboxy,telewiozory czy inne prezenty mnie nie interesują),chcę tylko usługę.
-internet myślę, że bez pakietu lub do 200 MB bądź też z automatycznym uruchamianiem pakietu za jakieś groszowe sprawy będzie w porządku
-orientowałem się na no limity only SIM, gdzie kwota oscyluje już jakaś podobna. Uważam, że do 89,90 chciałbym się zamknąć z internetem, bez niego jeszcze taniej, kwestia do wypatrzenia sprawy
-opłata za zerwanie umowy nie wchodzi w grę (zostało 14 miesięcy Pantera 69,90)
-inna sieć? jestem otwarty, bo Orange sobie grabi ostatnio u mnie
-umowa? 12 miesięcy, a jak będzie konkretna 18/24 wchodzi w grę
-żadna karta, tylko abonament
Tak więc z góry dzięki i liczę jutro
Orson, że coś ogarniesz.
Dziękuje
EDIT: Zmiana numeru/drugi numer nie wchodzi w grę. Chcę pozostać na obecnym