galtom pisze:1. Czy powinienem dostac na skrzynke, jakieś potwierdzenie o złożeniu wniosku - nic nie dostałem.
Powienieneś dostać. Poczekaj cierpliwie
galtom pisze:2. Okres rozliczeniowy w Play kończy sie/zaczyna 19-nastego, jazdego miesiaca. Na oba numery mam (tak bylo przy podpisaniu abo.) umowe na czas nie okreslony. Czy bede musial zaplacic abo jeszcze za czerwiec?
Tak, bo obowiązuje Cię 30-to dniowy okres wypowiedzenia umowy (nawet jak przeszła na czas nieokreślony). Chyba, że Twoja umowa stanowi inaczej.
galtom pisze:3. Czy zasieg Orange jest duzo gorszy niz Play (siec Play + Orange + T-M + Plus)?
Nikt Ci nie odpowie odpowiedzialnie na to pytanie... To zależy od lokalizacji w których przebywasz i korzystasz z usług Operatora. Róznie może być, dlatego zaopatrz się w starter Orange i potestuj zanim podpiszesz umowę w nju. Niby szybko możesz wrócić, ale po co robić zamieszanie

Zresztą to samo dotyczy opcji prepaid.
galtom pisze:4. Czy Nju tak jak Play ogranicza predkosc transmisji danych w pakiecie? Jesli nie to jakich predkosci moge oczekiwac w centrach miast z Nokia Lumia 920?
Z tego co testowałem na prepaid nju, to na razie nie ogranicza, lecz przeczytaj dokładnie regulamin usługi... A prędkość internetu będzie zależała od lokalizacji (patrz punkt wyżej).