theking pisze:W tym tygodniu przedłużyłem umowę (Rodzina 60 za 54,9 zł 500 min, 1 Gb plus 200 zł zniżki na telefon HTC One SV). Niestety telefon przyszedł uszkodzony, nie czyta karty sim. Karta oczywiście wymieniona na micoSim, działa w innym telefonie, więc uszkodzenie karty wykluczone.
Co teraz najlepiej w moim przypadku zrobić? Odstąpić od umowy? Nie chciałbym nowego telefonu oddawać do serwisu. Ktoś miał podobny przypadek? W jaki sposób jest dokonywany zwrot pieniędzy za telefon? Kiedy można przedłużyć ponownie umowę i czy nie ma problemów z otrzymanie warunków tych co wcześniej?
Zależy mi na czasie, ponieważ, jak odstąpię od umowy, stara przejdzie na czas nieokreślony;/
ja mialam taka sytuacje - pisalam o tym kilka postwo wczesniej. moj telefon przyjechal do mnie z fabryczna wada obudowy. po wizycie salonie tmobile jednoznacznie stwierdzili ze to wadliwy model. musialam odstapic od umowy. wyslalam kurierem - wczraj dostali rpzesylke. poniedzialek - wtorek ma sie na nowo pojawic oferta na moim numerze jak tylko zaksięguja zwrot. pieniadze cofajan na rachunek , na ktory sie placi rachunki i powstaj nadplata ktora ono moga cofnac na twoje konto z tym ze musisz napisac pismo i podpisac (najlepeij chyba wyslac to z dokumentami o odstapieniu - ja tego nei zrobilam) .
Mialam znizke przy na sgs4 w wys. zl - po tej akcji bede negocjkowac wyzsza bo widze ze wielu z was dostaje wiecej.
Pozdrawiam!