Witam wszystkich. Dzisiaj dzwoniłem do BOA Heyah ponieważ jestem zainteresowany ich abonamentem z telefonem. Model jaki chciałem wziąć to Samsung Galaxy Ace II, za 129 zł w zobowiązaniu na 12 m-cy. Pani wytłumaczyła mi, że aktywacja wynosi 1 zł, a umowę można rozwiązać z 3-miesięcznym wypowiedzeniem bez żadnych kar spłacając dalej telefon. Koszt kuriera to 0 zł. Dla mnie oferta ta wygląda interesująco, ponieważ ten telefon na rynku chodzi od 600 do 800 zł. Natomiast koszt umowy rocznej to 958 zeta, natomiast jeżeli zerwałbym umowę po 4 miesiącach (3 pełne okresy rozrachunkowe) to 726 zł, mając jednocześnie no-limit.
Moje wątpliwości budzi to, czy rzeczywiście nie ma dodatkowych opłat za zerwanie umowy po 4 miesiącach jeżeli nie byłbym zadowolony, czy mogę ją zerwać po tym okresie i rzeczywiście spłacać telefon dalej. A może doradzicie mi inny telefon z ich oferowanych. Czy ten samsung nie jest już dziadkiem, którego nie opłaca się kupować? Uwagę zwróciłem na HTC Desire X i Alcatel Idol, ale nie zamierzam przepłacać za podobny telefon. Obecnie używam HTC Desire i gdyby nie mała pamięć i słaba bateria, to nadal nie myślałbym o zmianie telefonu.
Z góry dziękuję za pomoc.