• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #633289  autor: perek
 16 maja 2013, 10:51
Witam,
Mam problem z moim htc 8s telefon nie chce się ładować działa tylko bezpośrednio podłączony do sieci. Gdy podłącze go do ładowania miga ikona bateri na przemian z ikoną bateri ładującej się oraz migają na zmiane pomarańczowa i zielona dioda. Czy orientuje się ktoś czy to wina beterii czy czegoś głębiej?
Jest możliwość wymiany samej baterii w tym telefonie?
Dodam że stało się to po lekkim zalaniu telefonu, więc gwarancja przepada, ewentualnie jakie są koszta wymian baterii w serwisie pogwarancyjnie?

#633357  autor: Niezgodna7
 16 maja 2013, 17:02
Jak zalanie - to trzeba fonik rozkręcić i sprawdzić jak to wygląda. Dalsze użytkowanie fonu może narazić go na poważniejszą awarię.
Fon trzeba wyłączyć i wyjąć baterię.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#633358  autor: user_delete34
 16 maja 2013, 17:07
WPCentral pisze:Orange - green alternate blinking is usually an indication of an overheating phone or battery on HTC phones. Is the phone hot to touch when this happens?
Próbowałeś domowej metody na suszenie, suszarki? Jeśli tak, to właśnie zwaliłeś sprawę. ;) Po zalaniu telefon trzeba dobrze odsuszyć ale nie ogrzewać suszarką czy coś. Wrzucić w ryż lub coś, pozostawić jakiś czas (dzień?) i dopiero później próbować włączać.

#633581  autor: perek
 17 maja 2013, 14:34
telefon od razu po zalaniu wyłączyłem i odłożyłem, nic nie suszyłem suszarką.
A cały urok jest w tym że htc 8s nie ma możliwości wyciągnięcia baterii :/ spróbuję odesłać go a serwis a jak nie to będę jakoś go rozpruwał :)

#633599  autor: user_delete34
 17 maja 2013, 16:10
Na darmowy serwis nie masz co liczyć na pewno. Daj znać na ile wycenią Ci szkody, ile za wymianę baterii.

#633852  autor: perek
 18 maja 2013, 22:47
Dzisiaj wlaczylem telefon jeszcze raz. Bateria pokazywala ze jest w 44% naladowana (wczesniej bylo 0 % i gdy telefon jest podlaczony do ladowania swieci sie pomaranczowa dioda (nie miga juz zielona) a na pulpicie miga ikonka ladowania z ikonka baterii. Nie pamietam jak powinno to wygladac w sprawnym telefonie , moglby ktos kto ma ten model napisac jak wyglada jego 8s podczas ladowania?

#633856  autor: user_delete34
 18 maja 2013, 23:03
perek pisze:swieci sie pomaranczowa dioda (nie miga juz zielona) a na pulpicie miga ikonka ladowania z ikonka baterii
Wszystko gra (to ikona baterii z "migającą" wtyczką).