• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #63347  autor: Przemek
 26 mar 2006, 10:57
Otóż na allegro szukałem ostatnio nowego telefonu dla siebie i z ciekawości wpisałem Siemensa SX1.Ku memu zdziwieniu wyświetlił się SX1 McLaren :shock: i teraz mam takie pytanie czym te telefony od siebie się różnią.Tylko wyglądem zewnętrznym czy jakimiś funkcjami,a może czymś jeszcze?

#63349  autor: zol82
 26 mar 2006, 10:58
Z tego co mi wiadomo to wygląd.

#63350  autor: piotrz
 26 mar 2006, 11:02
różnią się jedynie tym, że:
mclaren ma z tył napis McLaren
mclaren ma wgrane inne animacje, dzwonki, tapety itp.czyli ma inne dodatki -oprogramowaniem się nie różnią!

#63351  autor: Osk92
 26 mar 2006, 11:04
Sądżę, że oprócz wyczesanej nazwy (patrz mam McLarena:P) i innego wyglądu może mieć zmieniony soft :smt005

#63352  autor: Przemek
 26 mar 2006, 11:04
Dobra dzięki za błyskawiczną pomoc.Dostajecie 'pomógł' :)

UPDATE

Skoro już założyłem temat o SX1...
To jeszcze pytanie do użytkowników SX1 :wink:
Na pierwszy rzut oka telefon ma jeden mankament,a mianowicie chodzi mi tu o chyba niezbyt poręczną klawiaturę,zwłaszcza jeżeli chodzi o pisanie sms-ów :? jak to się sprawdza w praktyce :wink:
Czy telefon jestw stanie przeżyć jakieś tam upadki?Mój dotychczasowy CX65 po paru upadkach zaliczył zgubienie klawisza "0" z klawiatury i obluzowanie tylnej klapki od baterii,ale to podobno w tym modelu normalka :wink: jak to jest z SX1 :?: [/b]

#63416  autor: szczeka
 26 mar 2006, 12:29
nie wiem, jak z upadkami, ale pisanie sms'ow to normalka, mozna sie przyzwyczaic, jak do kazdej klawaiturki :) na poczatku bedzie klopotliwe, ale 2-3 dni i bedziesz smigal.

#63418  autor: zol82
 26 mar 2006, 12:33
Pogadaj z Vinampem on podobno pisze na tym telefonie jedną ręką :-D

Kwestia przyzwyczajenia, mnie zajęło troche więcej jak 2-3 dni, ale później pisze się już całkiem normalnie.
Co do upadków, spadł mi chyba raz, poza ryską wszystko było ok.

#63429  autor: dziedziel
 26 mar 2006, 13:12
po ok. 10 sms zaczyna sie pisac juz z normalna predkoscia :) A co do upadkow to wcale nie tak łatwo go uszkodzic, jest wykonany porzadnie.

A wracajac do mclaren to rozni sie obudowa (zamiast siemens z tylu pisze mclaren) i softem ktory samemou mozesz sobie wgrać, jest do sciagniecia z www.sx1.pl

PS. Chcesz wiedziec co sx moze zrobic ponad standartowymi funkcjami zajzyj na Strone cristala

Pozdrawiam Dziedziel

#63432  autor: piotrz
 26 mar 2006, 13:18
co do klawiaturki to masz taką grę -typegun.musisz na czas wpisywać cyferki, literki, a nawet wyrazy!
po kilku godzinach grania w te gre pisze się już tak szybko jak nanormalnej klawiaturze

co do upadków- na pewnoo przetrzyma.jest to telefon dość dobrze zrobiony...
p.s co do tylnej klapki to się nie martw że się poluźni- od nowości jest luźna i lata :-D :wink:
jednak jest na to sposób- czytałem o tym na www.sx1.pl ! można założyć na baterię jakąś uszczelkę i już klapeczka się nie rusza :)zobacz to
p.s2 klawisze się w esiksie ruszają troszkę na boki, ale to też nie problem-zobacz

#63438  autor: szczeka
 26 mar 2006, 13:48
piotrz pisze:co do klawiaturki to masz taką grę -typegun.musisz na czas wpisywać cyferki, literki, a nawet wyrazy!
po kilku godzinach grania w te gre pisze się już tak szybko jak nanormalnej klawiaturze

co do upadków- na pewnoo przetrzyma.jest to telefon dość dobrze zrobiony...
p.s co do tylnej klapki to się nie martw że się poluźni- od nowości jest luźna i lata :-D :wink:
jednak jest na to sposób- czytałem o tym na www.sx1.pl ! można założyć na baterię jakąś uszczelkę i już klapeczka się nie rusza :)zobacz to
p.s2 klawisze się w esiksie ruszają troszkę na boki, ale to też nie problem-zobacz
poluźni? po jakiemu to? %)

#63444  autor: piotrz
 26 mar 2006, 14:03
po polskiemu :-D
a tak wogóle to jak się to powinno napisać???

#63448  autor: dziedziel
 26 mar 2006, 14:09
Jak kupujesz obudowe to zawsze dostajesz taka nieprzydatna pianke zamoprzylepna i jak naklejasz na bateryjke i nic nie lata.
Tak to wyglada u mnie:

Obrazek

Pozdrawiam Dziedziel

#63507  autor: szczeka
 26 mar 2006, 17:56
piotrz pisze:po polskiemu :-D
a tak wogóle to jak się to powinno napisać???
poluzuje :-)

~w ogóle :) osobno.

#63555  autor: Vin
 26 mar 2006, 19:29
A róźni sie tym, zę ten czarny(erowy nie McLaren) ma troszke nowszą płyte :P
Do esów przyzwyczaiłem się po 2 dniach :)
Pozatym to zadnych większych problemów nie widze :)
Oprócz menu(patcha wgrać nie moge, bo winswup chodzi tylko na XP :| )
Ale mam nadzieje nieługo(na początku kwietnia) rozwiązać ten problem i troszke podkręcić maszynke :-D :mrgreen:

#63688  autor: daniel
 27 mar 2006, 11:54
VINAMP pisze:A róźni sie tym, zę ten czarny(erowy nie McLaren) ma troszke nowszą płyte :P
Do esów przyzwyczaiłem się po 2 dniach :)
Pozatym to zadnych większych problemów nie widze :)
Oprócz menu(patcha wgrać nie moge, bo winswup chodzi tylko na XP :| )
Ale mam nadzieje nieługo(na początku kwietnia) rozwiązać ten problem i troszke podkręcić maszynke :-D :mrgreen:
A jak to jest z tym pisaniem esow jedna reka? :wink: :color:

Lights are blinding my eyes...

#63689  autor: Vin
 27 mar 2006, 12:03
Łapiesz telefon (jak jesteś prawo ręczny) na wyskokości przycisku aparatu i piszesz :P

#63729  autor: dziedziel
 27 mar 2006, 16:16
Przemek, no dalej dołacz do elitarnej grupy ludzi z SX'ami :D ;-D

Zarcik

Pozdrawiam Dziedziel

#63733  autor: adamos
 27 mar 2006, 16:51
to ja też będę namawiał przemka :) dołącz do nas :)
choć ja za rok może dwa przechodze na 6680 :)

#63735  autor: l3p
 27 mar 2006, 17:04
Chyba raczej na poczatku ciezko nawet dwoma. Ale Vinamp chyba ma jakis na to sposob, ze tak zasuwa jedna :) Tak nawiasem mowiac to ja tez chcem przejsc na SX1 tylko musze nazbierac pieniadze i bede Go mial bardzo mi sie podoba :)

#63747  autor: Przemek
 27 mar 2006, 18:01
adamos pisze:to ja też będę namawiał przemka :) dołącz do nas :)
choć ja za rok może dwa przechodze na 6680 :)
Za rok to już pewnie nie będę pamiętać,że miałem SX1 jeśli zdecyduje się na jego kupno :twisted: