• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#633269  autor: sosen
 16 maja 2013, 00:04
mjan pisze:Dzisiaj dostałem oficjalną odpowiedz od NJU :

Nie ma możliwości wyłączenia PIN na kacie
Nie ma możliwości włączenia połączeń oczekujących
Nie ma możliwości uruchomienia przekazywania połączeń

Brawo NJU - czuje się jakby ta sieć cofnęła się o 15 lat do tyłu.
dwie ostatnie kwestie to prawda jeśli to prepaid - nie ma tej opcji w Orange nie będzie też w nju. A pierwsza kwestia - gdzie kupiłeś starter? Oferta na kartę czy z rachunkiem?

#633278  autor: user_delete53
 16 maja 2013, 08:29
Wszystkie kwestie to prawda - starter z przeniesieniem numeru :-(

Wracam do Play

#633280  autor: Sahim
 16 maja 2013, 08:42
mjan pisze:Dzisiaj dostałem oficjalną odpowiedz od NJU :

Nie ma możliwości wyłączenia PIN na kacie
Nie ma możliwości włączenia połączeń oczekujących
Nie ma możliwości uruchomienia przekazywania połączeń

Brawo NJU - czuje się jakby ta sieć cofnęła się o 15 lat do tyłu.
W Orange zawsze tak było i nadal tak jest więc o cofaniu się nie ma mowy. :D

Chcę dodać że również pocztę głosową trudno wyłączyć. Musiałem pisać maila do BOK i po paru dniach łaskawie mi wyłączyli.
Naprawę trudno jest polubić NJU jak i ogólnie całe Orange.

#633294  autor: user_delete53
 16 maja 2013, 12:32
No i kolejny zonk z NJU

tak jak pisałem wcześniej postanowiłem wrócić do Play - wcześniej przenosiłem numer z play. który był zarejestrowany -

Dzisiaj dostaje sms, że obecny operator odmówił przeniesienia przyczyna niezgodność danych. Dzwonie do nju i pytam dlaczego a Pani mi mówi, że moja karta nie jest zarejestrowana i trzeba to zrobić wypełniając formularz i przesyłając skan.

Co za sieć - zdecydowanie nie polecam nju

#633305  autor: orson_dzi
 16 maja 2013, 13:28
Sahim pisze:pocztę głosową trudno wyłączyć
Ktoś kiedyś zrobił błąd i jeśli wyłączasz pocztę samodzielnie, to wyłącza się niepoprawnie. Lepiej przez BOK.

Sprawa PIN-u na dzień dzisiejszy niby jest sprawdzana.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#633310  autor: Edmund
 16 maja 2013, 13:56
sosen, czytaj uważnie i ze zrozumieniem!
mjan pisze:Karte mam z przeniesionym numerem czyli kurierem od operators
mjan, jest jeszcze jedna opcja jeżeli chcesz zostać w Nju i mieć wyłączony PIN - przenosisz numer do Orange na kartę. SIM który dostaniesz będzie wymagał PIN, ale w tym samym salonie w którym robisz przeniesienie zlecasz im wyłączenie PIN, albo załatwiasz to przez tel. z BOK Orange (na pewno da się zrobić coś takiego w dużych salonach firmowych - sprawdzałem osobiście). Następnie zlecasz przez neta przeniesienie tego numeru do Nju na abonament - wyślą wyłącznie papiery, bo kartę PTK Centertel już masz.
Wiem, że może kombinowania w cholerę, ale może komuś się taki opis przyda :)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#633311  autor: ViNYL
 16 maja 2013, 13:59
Pewne usługi są niedostępne i tak miało być. Założeniem tej taryfy od początku był nolimit za jak najmniej kasy, ale kosztem usług dodatkowych - tylko podstawowe. Chcesz dodatki - kup abo w Orange.

#633320  autor: user_delete53
 16 maja 2013, 14:31
Edmund - dzięki za pomysł - ale i tak muszę najpierw poczekać na rejestracje moich danych
- do tego czasu zastanowię się czy jest jednak sens pozostawania przy nju - po tym wszystkim to raczej ma dosyć tej beznadziejnej sieci

ViNYL - uważasz, że usługi, które wymieniłem to jakieś usługi premium ?

#633324  autor: ViNYL
 16 maja 2013, 14:38
W taktaku na przykład chyba oczekiwania na połączenie dłuuuuugo nie było. Kto chciał używać - musiał zmigrować do abo. W tym przypadku - niestety tak - są to usługi, z których skorzystasz kupując nolimit w Orange.

http://bit.ly/10AraKI
Orange tworzy zupełnie nową markę, która ma zwabić klientów niskimi cenami i prostymi umowami na krótki okres. Będzie oferować podstawowe usługi głosowo-esemesowe.

Na forach zanim pokazała się oferta zastanawiano się czy w skład owych podstawowych usług wejdzie dostęp do Internetu.

#633347  autor: Edmund
 16 maja 2013, 15:58
mjan, jeszcze pytanie jest takie - czy mieszkasz w jakimś naprawdę dużym mieście. Powiem szczerze, że przeniesienie numeru do Orange na kartę nie jest łatwe - bo wiele salonów nie otrzymuje prowizji za ten proces i mówi "że się nie da, ale możemy na zetafona czy minutofona".. Zarówno w Poznaniu jak i Katowicach istnieje tylko po jednym salonie gdzie da się przenieść numer na ofertę prepaid..

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#633377  autor: Sahim
 16 maja 2013, 17:53
orson_dzi pisze:Ktoś kiedyś zrobił błąd i jeśli wyłączasz pocztę samodzielnie, to wyłącza się niepoprawnie.

Nie lepiej byłoby napisać że samodzielnie poczty nie można wyłączyć?
Ps. Wyłączałem przez ich stronę i otrzymałem smsa potwierdzającego wyłączenie a następnego dnia poczta dalej działała więc napisałem do BOK. Kod ##002# oczywiście nie działa.

#707066  autor: ChuckyCiechanow
 30 mar 2014, 21:45
Dzwoniłem ostatnio do BOK NJU w sprawie wyłączenia PIN co konsultant to inna odp.

1) Pin wyłączę przez stronę www

2) Możliwość wyłączenia jest tylko dla nowych kart (chyba LTE jeśli dobrze pamiętam)

#707077  autor: korkodyl
 30 mar 2014, 22:41
Powiem Wam jak ja poradziłem sobie z pinem na kartach orange prepaid. Kupiłem czytnik kart (nazywa się chyba konrad 81 w 1, kosztował 15 zł.), do niego dołączony jest na płytce program SimEdt. I w tym programie za pomocą kilku kliknięć wyłącza się permanentnie żądanie kodu pin.

#707082  autor: goral2099
 30 mar 2014, 23:00
Zaciekawił mnie ten czytnik i program...mógłbyś opisać co jeszcze można zrobić z kartą sim przy jego pomocy?

#707092  autor: korkodyl
 30 mar 2014, 23:42
Z kartą sim nie zrobisz nic niezwykłego, ot przejrzysz, skopiujesz smsy, kontakty, połączenia no i wyłączysz lub włączysz ten nieszczęsny pin. A tu ten czytnik, z tym, że ja kupiłem z ogłoszenia na tablicy. http://www.conrad.de/ce/de/product/4100 ... aet-USB-20

#707120  autor: user_delete19
 31 mar 2014, 10:57
Hm, w nju pewnie jak w Orange - pismo do bok z błogosławieństwem 'świadom niebezpieczeństw chce wyłączenia żadania pin blablabla'...

#707131  autor: orson_dzi
 31 mar 2014, 11:33
Hm, w nju pewnie jak w Orange - pismo do bok z błogosławieństwem 'świadom niebezpieczeństw chce wyłączenia żadania pin blablabla'...
Dokładnie tak to wygląda ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#707149  autor: wojtysikrobert79
 31 mar 2014, 13:41
Edmund pisze:mjan, jeszcze pytanie jest takie - czy mieszkasz w jakimś naprawdę dużym mieście. Powiem szczerze, że przeniesienie numeru do Orange na kartę nie jest łatwe - bo wiele salonów nie otrzymuje prowizji za ten proces i mówi "że się nie da, ale możemy na zetafona czy minutofona".. Zarówno w Poznaniu jak i Katowicach istnieje tylko po jednym salonie gdzie da się przenieść numer na ofertę prepaid..

Ja mieszkam w małym mieście i nie miałem z tym żadnego problemu. Numer przeniesiony bez najmniejszego problemu. Fakt, trochę to trwało.

#707183  autor: Xavi
 31 mar 2014, 16:56
Ja co prawda wysłałem wiadomość ze swojego konta klienta z prośbą o wyłączenie Pinu i tą formułką że świadom konsekwencji itd ale chyba w międzyczasie sam sobie poradziłem.
Zgłoszenie wysłałem w sobotę a w niedzielę zauważyłem że pomogło zwykłe wyłączenie żądania kodu pin w ustawieniach w Lumii. Nie sądzę aby to Nju tak szybko wyłączyło tym bardziej w niedziele więc chyba wystarczy w ustawieniach to zrobić. Numer przeniesiony do abo nju.