• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #632329  autor: Flash999
 11 maja 2013, 17:43
Witam,
poniżej zamieszczam listę stacji bazowych wraz z linkiem do Google Maps:
Wszystkie znajdują się w Dąbrowie Białostockiej:
1. https://maps.google.com/maps?q=D%C4%85b ... ,,1,-10.93
Ulica Jana Pawła II - maszt Orange?

2. https://maps.google.com/maps?q=Dworcowa ... 4,,1,-4.53
Ulica Dworcowa

Zdjęcia są w słabej jakości, postaram się wstawić zdjęcia do stacji bazowej numer 1 (mam kilka). Drugiej niestety, nie mam w ogóle.

Z góry dziękuję za informacje.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#632336  autor: Sig
 11 maja 2013, 18:26
Porównaj sobie z mapą pozwoleń. Nie jest doskonała, czasem dwie lokalizacje oznaczają jedną, ale jak jest mozliwość sprawdzenia w rzeczywistości, to najlepszy sposób.
http://mapa.btsearch.pl/

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#632337  autor: Flash999
 11 maja 2013, 18:31
Znajomość tej strony to podstawa.
Żeby rozwiać wątpliwości założyłem ten temat.
Na ulicy Dworcowej jest kilka masztów (według wykazu pozwoleń), więc do końca nie wiadomo której jest sieci.

#633287  autor: FABIANO
 16 maja 2013, 10:37
To pytanie zadam w tym temacie. Będzie pasowało.
Otóż w Wielkopolsce, pomiędzy miejscowościami Hamrzysko-Kruteczek, gdzie teren jest zalesiony przez Puszczę Notecką, nie ma zasięgu żadnej sieci i nigdy nie było. W tamtym tygodniu przejeżdżałem tamtędy autem wracając z pracy i ujrzałem jak za lasem, na polance jest budowana prawdopodobnie stacja bazowa GSM. Było już ogrodzenie, była już też podstawa. Brakowało masztu i anten. Nie miałem czasu się zatrzymywać by przeczytać tabliczkę.
Jestem ciekaw, który z operatorów po tylu latach zgłaszania braku zasięgu wszystkich sieci - postanowił zająć się sprawą :?:
Sprawdzałem w internecie wszelkie strony z mapami, pozwoleniami itd .... nic nie mogę znaleźć na ten temat.
Coś mi się wydaje że te mapy w internecie chyba nie są (lub kiepsko są) aktualizowane.

Jeśli ktoś się dowie, poproszę o info, oraz link ze strony tejże informacji.

#633330  autor: Flash999
 16 maja 2013, 14:44
FABIANO pisze: Jestem ciekaw, który z operatorów po tylu latach zgłaszania braku zasięgu wszystkich sieci - postanowił zająć się sprawą :?:
Sprawdzałem w internecie wszelkie strony z mapami, pozwoleniami itd .... nic nie mogę znaleźć na ten temat.
Coś mi się wydaje że te mapy w internecie chyba nie są (lub kiepsko są) aktualizowane.

Aktualna jest strona BTSearch.pl. Wykaz pozwoleń UKE aktualizowany jest co miesiąc, około 10. danego miesiąca. Może nowa lokalizacja zostanie dodana w następnym wykazie.

W tamtych okolicach pozwolenia ma T-Mobile i Plus na wspólnym maszcie w miejscowości Rosko.

#633342  autor: FABIANO
 16 maja 2013, 15:38
Flash999 pisze:
FABIANO pisze: Jestem ciekaw, który z operatorów po tylu latach zgłaszania braku zasięgu wszystkich sieci - postanowił zająć się sprawą :?:

Aktualna jest strona BTSearch.pl. Wykaz pozwoleń UKE aktualizowany jest co miesiąc, około 10. danego miesiąca. Może nowa lokalizacja zostanie dodana w następnym wykazie.

W tamtych okolicach pozwolenia ma T-Mobile i Plus na wspólnym maszcie w miejscowości Rosko.
Tak wiem. W Rosku ta stacja istnieje już kilka lat. Osobiście pamiętam jak ją stawiali. Jednakże ta pomiędzy Hamrzyskiem a Kruteczkiem jest bardzo zastanawiająca. Może uda mi się uzyskać jakieś informacje od znajomych mieszkających w tych dwóch wsiach.

#633346  autor: Edmund
 16 maja 2013, 15:54
FABIANO, czasami jest tak że najpierw postawią stację i przez parę miechów stoi wyłączona bez pozwolenia. Miałem taki przypadek w Chorzowie - stację postawili w sierpniu, a pozwolenie pojawiło się dopiero w listopadzie/grudniu.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2