• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #632984  autor: kosz32
 14 maja 2013, 17:25
Witam

Mam problem z kartą Sim, złamała się.

I teraz mam kilka pytań, czy ksiażka telefoniczna, i środki które były na tej karcie przepadły?
I co potrzebuje mieć aby wykonać duplikat karty.

Pozdrawiam

#632997  autor: Gardzij
 14 maja 2013, 18:05
Zależy jak jest złamana. Kiedyś miałem w łapkach złamaną kartę sim bodajże z Orange i po umiejętnym włożeniu do telefonu działała. Złamanie było własnie na tych "stykach"

Odpowiadając na pytania. Kontakty przepadły jeżeli karta jakimś cudem nie zaskoczy to nic już na to nie poradzisz. Jeżeli wyrobisz duplikat karty sim to środki które były zgromadzone zostaną odzyskane.Czeka cie wizyta w salonie twojego operatora. Do wyrobienia nowej karty sim potrzebujesz przede wszystkim kod puk, a najlepiej cały ten blankiecik (Ten z której wyłamuje się nowa kartę). Starą kartę możesz zabrać ze sobą na wszelki wypadek lecz nie jest to wymagane. Wyrobienie nowej karty sim trwa do 15 minut i może się to wiązać z uiszczeniem opłaty. W Orange jest to 25 zł, w Play wymiana karty sim jest bezpłatna. A w innych sieciach niestety nie wiem ale ceny są napewno w granicach rozsądku.

#633000  autor: kosz32
 14 maja 2013, 18:18
A gdy nie mam owego kodu PUK, nic nie da się zrobić?

#633002  autor: KR2615
 14 maja 2013, 18:20
Nie prawda, kod PUK jest potrzebny tylko, jesli karta nie została zarejestrowana. Jeśli jest zarejestrowana na ciebie to nowa wydadza na dowód osobisty, od ręki.

#637165  autor: rozzzz555
 03 cze 2013, 13:00
Jeżeli numer jest zarejestrowany to wystarczy zadzwonic do serwisu, jeśli nie był to będzie konieczna wizyta w salonie.